Goed leren zien op natuurlijke wijze!

Zonder bril, lenzen of laseren

Heb jij moeite om goed te zien? Zie je wazig in de verte, of zie je wazig dichtbij? Heb je het idee dat je zonder bril bijna niets ziet? Of heb je last van vervormingen in het zien, de zogenaamde cilinderafwijking? Misschien heb je last van ernstige oogklachten zoals staar, glaucoom, maculadegeneratie, netvliesloslating. En gaan de klachten gepaard met pijn in de ogen, met vermoeide, droge en/of rode ogen.

Zijn brillen en lenzen de oplossing?

Waarschijnlijk is jou de oplossing aangeboden om een bril of lenzen te gaan dragen of je ogen te laten laseren of een andere vorm van operatie, zoals lensimplantaten. Bij diverse oogklachten heb je waarschijnlijk oogdruppels voorgeschreven gekregen, die de nodige bijwerkingen geven. Al deze oplossingen doen niets aan het verbeteren van de ogen zelf. Sterker nog, de ogen gaan alleen maar slechter zien en de kans op klachten nemen toe. Terwijl je heel goed zelf iets kunt doen om de conditie van je ogen en daarmee van je zicht, te verbeteren.

Ik ging slechter zien door mijn bril!

Mijn naam is Karin Hogenboom. Zelf heb ik jarenlang brillen en lenzen gedragen. Totdat ik de methode ontdekte waarmee ik leerde op een natuurlijke manier met mijn eigen ogen te zien. Op mijn tiende begon ik met een bril van -1 en -1,25. Toen ik twintig was, waren mijn ogen verslechterd tot -2,75 en -3,25, en in ieder oog een cilinder afwijking. Ik was geheel afhankelijk van mijn bril en ervan overtuigd dat ik slechte ogen had, die zonder de bril niets konden zien. Ik zette mijn bril op als ik uit bed kwam en deed hem pas weer af als ik weer ging slapen.

Gelukkig heb ik niet laten laseren

Ik stond op het punt om mijn ogen te laten laseren, maar ik ben blij dat ik deze stap niet heb genomen. Toen ik mij verdiepte in laseren, las ik ook verhalen van mensen die vervelende bijwerkingen hadden van de operatie. Ik schrok hiervan, maar ondertussen wilde ik wel graag van mijn bril af. Die bril begon me steeds meer te irriteren: iedere keer die vieze glazen, de pootjes die in mijn vel drukten. Gelukkig ontdekte ik de methode om mijn ogen weer zelf te goed te laten zien.

Er is meer rust in mijn leven sinds ik geen bril meer draag

Het eerste wat er gebeurde toen ik mijn bril ging afzetten was dat ik beter ging slapen. Al jaren had ik moeite met inslapen, soms lag ik halve nachten wakker, heel frustrerend. Dat slecht slapen veroorzaakt wordt door spanning in de oogspieren, wist ik toen niet. Sinds ik mijn bril niet meer draag is mijn slaap dieper geworden en val ik makkelijk in slaap. Het afzetten van mijn bril heeft mij heel veel rust en ontspanning gegeven in mijn leven. Daarnaast verbeterde mijn zicht stap voor stap.

Ik kan wel zeggen dat het afzetten van mijn bril mijn leven heeft gered. Voordat ik met de methode aan de slag ging was ik altijd moe, sliep ik slecht, stond ik voortdurend onder spanning. De Amerikaanse oogchirurg dr. Bates ontdekte in 1920 al dat alle oogklachten als oorzaak hebben spanning in de oogspieren. Die spanning wordt veroorzaakt door stress en doorgegeven aan het hele lichaam.

Het ontspannen van mijn ogen heeft zijn weerslag op alles

Blikveld verbreden met de zwarte kaartjes oefeningWaar komt die spanning vandaan en hoe kom je van die spanning af? Voor mij werd het een ware innerlijke ontdekkingstocht. Met behulp van De Bates methode heb ik geleerd mijn ogen te ontspannen wat zijn weerslag heeft op alles. Het verbeterde mijn slaap, hielp me mijn eigen rust in de hectiek van alle dag te vinden en verbeterde de kwaliteit van mijn zicht op een manier die ik van te voren niet had kunnen bedenken. Ik zie nu veel meer kleur, contrast en diepte, vaak ervaar ik mijn zicht als magisch.

Door mijn ontdekking van de Dr.Bates methode wist ik meteen dat ik hier iets mee wilde gaan doen. Ik voelde sterk de drang om mijn ontdekking aan iedereen te laten weten. Ik zag nog geen steek beter en het duurde ook anderhalf jaar voordat ik met VolZicht begon maar de intentie was er direct. Toen ik mijn bedrijf begon wilde ik alles weten wat helpt om het zicht te verbeteren. Naast de verdieping in de Dr. Bates methode kwamen er veel dingen op mijn pad waardoor ik steeds helderder ging zien.

Ik heb duizenden mensen geholpen hun zicht te verbeteren

Inmiddels heb ik duizenden mensen geholpen hun zicht te verbeteren en hun oogklachten te verminderen of geheel te verhelpen, middels workshops, cursussen, privé lessen en met tips en adviezen via mijn website en boek. Ik merk dat iedereen zijn eigen ontdekkingstocht heeft om de ogen weer te genezen en ik vind het fantastisch om mensen hierin op weg te helpen, te begeleiden en te adviseren.

Goed leren zien met een online training

Ik heb een online training gemaakt waarin ik je de methode leer die dr. Bates ontdekte, aan de hand van korte duidelijke filmpjes. Je kunt met de filmpjes direct aan de slag. De cursus bestaat uit een introductie en acht lessen, die zijn verdeeld over zestien weken. In iedere les zijn 3 of 4 filmpjes opgenomen waarin je instructies krijgt en kunt zien hoe je oefeningen behorend bij de les kunt uitvoeren. Je kunt direct al resultaat gaan bemerken van de oefeningen, namelijk:

 • De ogen gaan ontspannen
 • De ogen worden gezonder
 • De ogen gaan anders zien, met meer kleur, diepte, contrasten en helderheid
 • Het zicht wordt aangenamer en zachter
 • Je wordt steeds minder afhankelijk van de bril
 • Je gaat goed zien zonder bril
 • Je gaat genieten van het zien en met plezier kijken
 • Je gaat beter slapen
 • Hoofdpijnklachten verminderen of verdwijnen

“Mensen die zich voornamelijk richten op de positieve resultaten maken grotere vorderingen dan mensen die zich vooral richten op het niet goed kunnen zien”.

Dit schreef dr. Bates over zijn ervaringen met zijn patiënten. In de cursus leer je deze fijne zachte methode die je gaat helpen om vorderingen te maken. Het zijn oefeningen die je weer laten genieten van zien, iedere les weer op een andere manier. Je leert in de cursus:

 • Anders kijken waardoor je scherper gaat zien
 • Bewegingsoefeningen om beter te gaan zien
 • Ontspannen van de ogen zodat je meer rust ervaart in de ogen
 • Hersenoefeningen om goed te gaan zien
 • Kleine lettertjes lezen
 • Breder kijken waardoor je zicht ontspant
 • Meer kleur, diept en details zien

Ondersteunend Materiaal

De training bevat ook ondersteunend materiaal. Krachtige tips die mij hebben geholpen bij mijn weg naar VolZicht. Om de week ontvang je een les en daarnaast ontvang je om de week een mail met aandacht voor verschillende hulpmiddelen en tips; uitgelegd in korte, duidelijke filmpjes. Je leert:

 • Hoe kun je de helende energie van de aarde gebruiken om beter te gaan zien
 • Welke verlichting is goed voor je ogen, zodat je gemakkelijker kunt zien
 • Welke hulpmiddelen helpen om scherp te zien zonder dat het spanning geeft
 • Welke voedingsstoffen hebben jouw ogen nodig en hoe krijg je die naar binnen
 • Welke hulpmiddelen geven ontspanning aan de ogen

Speciale Bonussen bij de training!

Gratis e-book

Op weg naar natuurlijk zien e-book Bates methodeBij de training ontvang je het e-book ‘Op weg naar VolZicht’ over de
Dr. Bates methode. Hierin lees je terug wat de Dr. Bates methode
inhoudt. Hoe Dr. Bates tot zijn methode kwam, welke oogproblemen er zijn
en hoe de Dr. Bates methode werkt. Een handig naslag werk als je met de
training bezig bent. Als je de achterliggende gedachtengang gebruikt, ben je meer gemotiveerd om de methode toe te gaan passen.

Letterkaart en ander oefenmateriaal

Dr. Bates werkte veel met de letterkaart en deze kaart is een belangrijke
basis voor deze training. Je kunt de letterkaart gratis downloaden en op
een lichte plek in je woning ophangen. In de training leer je hoe je de
letterkaart gaat gebruiken en ga je ontdekken hoe deze simpele kaart je gaat helpen beter te zien.
Daarnaast kun je al het andere oefenmateriaal downloaden, die je nodig hebt voor de cursus.

Gratis dagboek

Je ontvangt een digitale opzet van een dagboek. Hierin houd je bij hoe de oefeningen zijn verlopen, door middel van vragen en suggesties waar je op kunt letten. Hoe heb je de oefeningen ervaren. Welke omstandigheden hebben die dag gespeeld. Dit helpt je om verbanden te gaan zien tussen de
omstandigheden en de kwaliteit van je zicht. Dat slecht zien met meerdere factoren te maken heeft zal dan duidelijker worden. Dit inzicht helpt je om bepaalde dingen die niet goed voor je ogen zijn, te gaan veranderen.

Wat zeggen anderen over mijn Methode

Briant Donker Curtius

“Een voortreffelijke online training! Duidelijk en overzichtelijk. Als je er serieus mee aan de slag gaat, merk je al binnen twee weken resultaat. Dus: Grote dank Karin!”

Jacques Slingerland

“Ik vind het een vreugdevolle ontdekkingstocht naar de mogelijkheden van mijn zicht. Tot een paar maanden geleden was ik ervan overtuigd dat ik zonder bril niks kon zien. Nu doe ik steeds minder met een bril op. Ik vergeet mijn bril steeds vaker en voel me er veel minder afhankelijk van.

Om dit te bereiken reikt Karin allerlei ik zou bijna zeggen, huis-tuin- en keukenoefeningen aan die goed te combineren zijn met mijn alledaagse bezigheden. Woorden die bij me opkomen zijn ‘gemak’ en plezier’ ondanks de inspanning die het ook vereist om blokkades in mijn zicht aan te gaan. De training is zeer informatief. Het is overduidelijk dat Karin alle facetten van het oog heeft bestudeerd en een groot deel zelf heeft ‘ondergaan’.”

Premal Koning

“Bij Karin heb ik een programma gevolgd om weer te leren zien zonder bril. Het was een leuke afwisseling van oefeningen en informatie. De praktische insteek van zelf oefenen en alle informatie over ogen vond ik geweldig boeiend. Karin vertelde me dat ze een online training wilde gaan ontwikkelen zodat meer mensen kunnen meedoen en informatie kunnen krijgen. Dit leek me goed plan en omdat ik ervaring heb met het ontwikkelen van materiaal wilde ik graag meedenken over de opzet.

In juni 2012 lag de eerste opzet al maar het daadwerkelijk uitwerken van alle ideeën en dan zorgen dat het goed en gestructureerd wordt overgebracht bleek nog heel wat voeten in aarde te hebben. Door alle toevoegingen en extra’s is er een zeer complete training ontstaan. Ik heb er zelf met plezier aan gewerkt en veel van opgestoken. Ik hoop dat veel mensen deze oogsensatie gaan beleven.”

Monique van Schoot

“Ik ben nu een week bezig en heb nauwelijks mijn bril meer op gehad. Bevalt goed, voel me vrijer met de wind en zon recht in mijn gezicht! Palmeren is heerlijk ontspannend. De yoga-oefeningen voor nek en schouders doe ik dagelijks, voel me daarna geaard en rustig. Ook slapen gaat beter. Meestal word ik rond vier uur wakker en heb daarna moeite weer in slaap te vallen. De afgelopen nachten heb ik tot zes uur doorgeslapen. Opvallend voor mijn doen!”
Heleen de Lang

100% Garantie

In deze training leer je alles wat jij nodig hebt voor gezonde ogen die goed kunnen zien. Mocht de training je desondanks niet bevallen, dan geef ik je binnen 30 dagen een niet goed geld terug garantie. Ik vind het belangrijk om tevreden klanten te hebben die mijn producten gebruiken. Stel, het is niets voor jou, stuur me dan binnen 30 dagen een email en ik stort het geld terug op je rekening.

Is deze training ook geschikt voor mij?

Zijn ogen voor jou heel belangrijk? Heb je ze nodig voor jouw werk? Wil jij een daadwerkelijke verandering op natuurlijke wijze in de gezondheid van jouw ogen en jouw zicht en ben jij bereid hierin te investeren? Wil je tijd besteden aan het anders inrichten van je leven en je zien? Dan is deze training ook geschikt voor jou. Je hebt verder geen computer kennis nodig. Na betaling kun je je direct inloggen naar een beschermde website, waar alle filmpjes per les staan ingedeeld. Via de mail krijg je steeds een nieuw onderdeel toegezonden.

Een investering in jouw ogen voor je hele leven

Je betaalt nu geen 997 maar slechts 497 euro voor deze complete training. Zorg nu goed voor je ogen, zorg nu goed voor jezelf! Klik op onderstaande knop om direct te gaan beginnen.