Oorzaak pijn in oog, oogpijn - Volzicht

Page content

Wat is de oorzaak van mijn oogpijn?

 

man met oogpijnDe ene vorm van oogpijn is de andere niet. Een vuiltje in je oog kan even flink prikken, maar de productie van traanvocht zorgt er wel voor dat het probleem snel wordt opgelost. Te lang naar een beeldscherm staren en met een te grote oogspierspanning blijven doorlopen, veroorzaakt eerder een branderige pijn. De ogen beter gaan verzorgen en het doen van specifieke ontspanningsoefeningen zorgt er in dit geval voor dat de ogen zich weer fitter gaan voelen.

Een ding is zeker: pijn is een alarmsignaal van het lichaam. Dus ook oogpijn. Als je hebt besloten dit artikel te lezen, heb je misschien last van meer dan een lichte vorm van oogpijn. Misschien heb je een acute pijnaanval en maak je je zorgen, of constateer je al langer dat je pijn hebt die niet vanzelf overgaat. Het is inderdaad belangrijk oogpijnklachten serieus te nemen. Soms zijn ze immers de symptomen van iets ernstigers. Maar ook als de klacht op zich onschuldig is, vertelt iedere pijn toch zijn eigen verhaal en is het verstandig en respectvol naar het lichaam toe om naar de signalen te luisteren. In dit artikel zet ik de verschillende soorten oogpijn voor je op een rijtje.

Acute oogpijn

Acute pijn is een alarmbel. Pas op, als je plotseling een hevige pijn voelt aan één van beide ogen en dan met name als de pijn aanvoelt als een doffe of stompe pijn, achter of binnenin het oog. Zo’n acute, zogenaamde orbitale oogpijn vraagt om snel handelen en een bezoek aan de dokter. Er bestaat namelijk een kans dat het hier gaat om glaucoom, een gevaarlijke stijging van de druk in de oogbol, die kan leiden tot onherstelbare schade aan het zicht. Er is dus sprake van een spoedgeval. Soms is de pijn zo hevig, dat hij uitstraalt naar het hele hoofd en misselijkheid of braken veroorzaakt. Voordat je naar de dokter gaat, of onderweg ernaartoe, kun je de pijn heel makkelijk verlichten door te palmeren. Hierbij sluit je de gesloten ogen af met de palmen van je handen. De pijn kan dan al direct afnemen. Palmeren is een goede manier om de ogen te ondersteunen op hun weg naar genezing.

Als de acute pijn een zogenaamde oculaire pijn is en meer voelbaar is aan de buitenkant van het oog, controleer dan of er iets in het oog zit. Een vuiltje of een wimper is zo verwijderd of door traanvocht weggespoeld, maar ernstiger wordt het als het om bijvoorbeeld een glassplinter of om chemicaliën gaat. Als je dit soort oorzaken vermoedt, kun je beginnen met het uitspoelen van het oog met lauw water. Daarna even door naar een arts voor controle.

Een hevige pijn die ook uitstraalt naar het hoofd, kan soms veroorzaakt worden door een strontje. Deze infectie komt vaker voor bijsilhouet achter glas jongere mensen, terwijl glaucoom over het algemeen meer bij ouderen voorkomt.

Niet-accute hevige oogpijn

Een hevige pijn die langere tijd aanhoudt, kan wijzen op een ontsteking. Als je deze pijn binnenin het oog voelt, kan het gaan om een inwendige ontsteking als iritis (regenboogvliesontsteking), endophthalmie (ontsteking van het glasvocht) of cyclitis (ontsteking van het straallichaam). Deze oogpijn is hevig, maar komt meer geleidelijk opzetten en verergert langzaam. Symptomen die bij deze vorm van oogpijn horen, zijn onder andere een vernauwde pupil en lichtschuwheid. Als er een ontsteking aan de buitenkant van het oog zit, is dit meestal ook te zien aan andere zaken, zoals roodheid en zwelling. Iedere oogontsteking die erger wordt,  moet behandeld worden. Met name de inwendige vormen van ontsteking. De oogoefeningen die ik je leer, kunnen zeker helpen het proces van de genezing te versnellen.

Zeurende, branderige pijn

Pijnklachten die een zeurende, branderige aard hebben, komen verreweg het meest voor in oogpijnland. Deze vorm van pijn is niet ernstig en een bezoek aan een arts is meestal niet nodig. Toch is dat wel wat veel mensen doen om van hun ongemak af te komen: ze vragen de dokter om oogdruppels. De chemische samenstelling van deze medicijnen zorgt misschien wel tijdelijk voor verlichting van de klachten, maar neemt de oorzaak ervan niet weg. Die oorzaak is vaak gelegen in een verkeerde manier van kijken. Een te grote spanning in de oogspieren zorgt ervoor dat de ogen uitgeput raken. Ontspannende oefeningen kunnen de oorzaak wegnemen en ervoor zorgen dat de oogpijn verdwijnt. Klik hier voor tips!

Pijn achter de ogen

Pijn achter de ogen kan verschillende oorzaken hebben. Als de pijn niet accuut is en niet al te hevig, gaat het meestal om een te hoge spanning van de oogplaatje blij oog zonder oogpijnspierenmigraine of voorhoofdsholteontsteking. Er kunnen echter ook ernstige oorzaken aan ten grondslag liggen, bijvoorbeeld een hersentumor. Vaak, maar niet altijd, zijn er dan ook andere symptomen, zoals uitvalsverschijnselen of ep
ileptische aanvallen.

Het ontbreken van pijn

In sommige gevallen faalt het ‘alarmsysteem’ van het lichaam. Zo gaan bepaalde inwendige oogaandoeningen totaal niet gepaard met pijn, maar moet er wel actie worden ondernomen. Voorbeelden hiervan zijn een vaatafsluiting, netvliesscheur of zelfs netvliesloslating. Bijkomende symptomen zijn in deze gevallen: opeens vreemde vlekken zien, plotseling heel erg wazig zien of gedeeltelijke blindheid. In het geval van deze aandoeningen moet je direct een arts raadplegen.

Wil jij ook van je oogklachten af?

Door te blijven wandelen op de platgetreden paden zal de conditie van je ogen waarschijnlijk verder verslechteren. Als je echt van je oogklachten af wilt, moet je zelf besluiten tot actie over te gaan. Je kunt nu de eerste stap zetten en beginnen met het downloaden van mijn gratis e-book. Daarin geef ik je zeven heldere tips om je te helpen je ogen te genezen en weer goed te gaan zien.

Schrijf je hier in:

zeven tips om goed te gaan zien

 





 

 

Jouw ogen zijn mijn passie. Ik geef cursussen, introductieworkshops en privélessen, waarin ik je leer hoe je met de methode van Dr. Bates op een krachtige manier voor je ogen kunt zorgen. Velen vóór jou hebben er al baat bij gehad. Er is ook een digitale cursusvariant, waarmee je thuis op de bank aan de slag kunt en waarin ik je in zestien weken begeleid naar gezonde ogen. Klik hier voor een overzicht van alle cursusmogelijkheden.

Wil je een reactie achterlaten, zodat ook anderen profijt kunnen hebben van jouw ervaringen? Dat kan middels onderstaand reactieformulier.

 

56 reacties op “Wat is de oorzaak van mijn oogpijn?


Door shanta op 13 augustus 2012 om 01:59

Ik zou erg blij en tevreden zijn als ik de antwoord op mijn vrag zou krijgen,want ik heb een eeuwige oogpijn en hoofdpijn.de oogpijn is erger dan de hoofdpijn.Mijn dokter zegt dat alles prima is,wat is dan de oorzaak.
alvast heel hartelijk dank.


Door Karin Hogenboom op 13 augustus 2012 om 17:26

Beste Shanta, Het klinkt alsof je last heb van spierspanning. Je zou mijn mp3 met ontspanningsoefeningen kunnen proberen welk effect dat heeft tijdens en direct na de oefening. Klik hier voor meer informatie: http://volzicht.nl/ontspanningsoefeningen/. Ook kun je overwegen om een workshop bij mij te doen om te voelen welk effect dat heeft op de pijn. Kijk hier voor meer informatie: http://volzicht.nl/natuurlijk-goed-zien/cursusdata/
groetjes Karin


Door shanta op 13 augustus 2012 om 21:24

Beste mevr.karin heel hartelijk dank voor uw advies.ga gelijk aan slag ermee en hoop uween positief antwoord te geven naderhand.nogmaals heel hartelijk dank.


Door Janou op 14 augustus 2012 om 20:28

Ik maak me een beetje zorgen, want ik heb soms pijn aan mijn ogen, niet vaak. Als ik die pijn heb, dan ben ik af en toe ook misselijk. Ik heb lenzen, maar ik weet bijna zeker dat het daar niet door komt. Ik dacht ook vaker aan droge ogen of te lang achter de computer. Zal ik voor de zekerheid even langs de huisarts gaan of zal het niet zo ernstig zijn?

Alvast bedankt.


Door Karin Hogenboom op 15 augustus 2012 om 07:19

Beste Janou,
Lenzen irriteren iedere keer het hoornvlies als je de lenzen indoet, dus dat kan voor pijn aan je ogen zorgen. Het feit dat je lenzen draagt en wazig ziet, betekent dat je oogspieren gespannen zijn. Dit kan ook de pijn veroorzaken. Te lang achter de computer zorgt ervoor dat je nog maar weinig knippert met je ogen en weinig beweegt. Dit veroorzaakt droge ogen en spanning in de oogspieren. Palmeren kan goed zijn voor jou om te doen, om de ogen weer wat rust te geven. Mijn mp3 helpt om te palmeren, http://volzicht.nl/ontspanningsoefeningen/. En ga regelmatig van de computer vandaan, naar buiten toe, een wandeling maken en lichthappen. Lees ook eens mijn artikelen over aarding: http://volzicht.nl/met-je-blote-voeten-op-de-aarde/, suiker: http://volzicht.nl/suiker-is-gi-voor-de-ogen/ en gezonde chocolade: http://volzicht.nl/pure-chocolade-is-goed-voor-de-ogen/.
Ik kan niet voor jou zeggen of je wel of niet naar de huisarts moet gaan. Je kunt mijn tips altijd combineren met een bezoek aan de huisarts.
Met vriendelijke groet,
Karin Hogenboom


Door Huzeyfe op 13 november 2012 om 19:06

Ik heb al een paar maanden last van mijn ogen. Ik heb soms pijn en zie soms zwart voor mijn ogen. Ook zie ik sliertjes en af en toe trekken de spieren in mijn rechter oog zich samen. Mijn ogen zien ook zwakker.

PS:
Ik heb een lange tijd stress gehad en ben er niet echt overheen.


Door Karin Hogenboom op 13 november 2012 om 20:01

Stress kan echt op je ogen slaan en spierspanning daar geven. Dat kan heel pijnlijk voelen. Heb je al mijn gratis ebook zeven tips om goed te gaan zien gedownload. Ga eerst eens met deze tips aan de slag. Je kunt hem via deze link downloaden:
http://volzicht.nl/zeven-tips-om-goed-te-gaan-zien-2/
Er staat ook een link naar een hele goede ontspanningsoefening voor de ogen.


Door davy op 19 november 2012 om 19:51

Ik heb al een week lang lichte steken in mijn linkeroog af en toe. Het is niet de hele tijd en als ik een zonnebril draag dan komen die steken minder vaak voor. Lichtschuw is het niet echt want daar heb ik niet hevige pijn van. Het is meer zo een gevoel dat als je een vuiltje in je oog hebt maar gaat maar niet weg. soms jeukt het ook als er zon steek is en dan wrijf ik eens in men oog. Ben wel beetje verkouden, zo het daaraan kunnen liggen? Duurt wel al een week en is nog steeds niet weg. IK heb geen stress en mijn rechteroog voelt prima aan. Wat zou dit kunne zijn?


Door Karin Hogenboom op 19 november 2012 om 20:22

Beste Davy,
Ik bekijk oogproblemen vanuit spanning, ik geef geen diagnoses. Het kan best zijn dat je geen stress ervaart, maar er toch onderliggende spanning speelt in de ogen. Ik weet niet of je een bril of lenzen draagt, dit is in ieder geval een teken dat er spanning in de oogspieren zit. Verkoudheid kan zeker invloed hebben op je ogen, maar of dat de oorzaak is, weet ik niet. Wat je kunt doen voor jezelf is palmeren en met palmeren je ogen rust geven. Verder is zonlicht heel belangrijk voor de ogen en is het beter om geen zonnebril te dragen. http://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


Door Nancy op 25 februari 2013 om 20:30

Hi Karin. Ik heb al lange tijd last van een drukkende pijn achter mijn ogen en dat de hele dag door. Ik ben naar huisarts geweest en uiteindelijk doorverwezen naar neuroloog. Volgende dingen geprobeerd zonder resultaat: Antibiotica (werd gedacht aan holteontsteking), scan van holtes (niets te zien), neusspray, allergiepillen, cat scan, fysio voor spanningshoofdpijn (werd ik weggestuurd omdat het daar niets mee te maken heeft). Ben ook nog naar een speciaal oogziekenhuis geweest en die zei dat het het ‘waarschijnlijk’ gevolg van de griep is en dat het maar ‘vanzelf weg moet gaan’. Ik lees over genoeg mensen die er jaren mee zitten, geen optie voor mij dus. Heb nog wel een mri volgende week, maar verwacht er niks van. Ben ten einde raad! Wat kan het zijn?


Door Karin Hogenboom op 25 februari 2013 om 21:01

Beste Nancy,
Wat het precies is, weet ik niet. Maar wat je kunt proberen is palmeren, een oogontspanningsoefening. Kijken wat er dan gebeurt met het gevoel. Als je begeleiding hierbij fijn vindt, verkoop ik een mp3 met oefeningen voor tijdens het palmeren. http://volzicht.nl/ontspanningsoefeningen/
Je kunt ook naar een workshop komen, ervaren wat de oefeningen daar doen voor je ogen. Vrijdag 1 maart is de eerstvolgende.


Door Stefan op 7 maart 2013 om 23:01

Ik heb vaak last van pijn achter me oog, meestal voor mij mijn rechter oog. Vooral als ik mijn oog draai. Mijn ouders zeggen dat ik niet overal voor naar de dokter hoef, maar dit begint me toch echt vervelend te worden want ik heb het een paar keer per week. En vaak heb ik het dan vlak nadat de rechtse pijn begint af te nemen, gaat links ook pijn doen Ik ben 15 dus het kan iets met groeien te maken hebben denk ik dan


Door Karin Hogenboom op 8 maart 2013 om 08:19

Hoi Stefan,
Draag je een beugel, want dat kan ook een druk bij de ogen geven? Ik weet niet of het met groeien te maken kan hebben, maar er is in ieder geval een spanning die de pijn oproept. Als de pijn op komt kun je even bij jezelf stilstaan wat het zou kunnen zijn waarom die pijn er is. Trek je even terug, palmeer en je kunt het dan aan je oog vragen. Waarom heb ik nu pijn? Klinkt misschien gek, maar vaak komt er vanzelf een antwoord naar boven. Je ogen geven je ook een boodschap mee. Hier vind je meer over palmeren: http://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


Door lucia op 25 maart 2013 om 19:24

hallo karin

ik heb vaak pijn achter me rechter oog en vaak zie ik niet scherp dat zijn net aanvallen.
Het lijkt ook of me oog naar de hoeken getrokken. Ook heb ik soms last dat het lijk of ik golfjes zie , maar dat zijn beide ogen en word het zicht ook minder. Dit is aan beide ogen.


Door Karin Hogenboom op 25 maart 2013 om 19:38

Hallo Lucia,
Dat klinkt als flinke spanning op de spieren van het rechteroog. Wat je kunt proberen is palmeren op het moment dat je dit voelt, waarschijnlijk wordt de pijn dan wel minder. Ik heb palmeren beschreven en meer tips in mijn gratis e-book, die kun je via deze link downloaden: http://volzicht.nl/zeven-tips-om-goed-te-gaan-zien-2/


Door paula op 5 april 2013 om 14:52

Ik heb regelmatig pijn achter me oogbol, en het is een zeurende drukpijn, kan dan ook geen daglicht verdragen met dat oog, en het is net of ik een waas over dat ook heb.Het is ook telkens het zelfde oog.Als ik me ogen dichtdoe en voel met me handen beidden oogleden, dan merk ik dat rechts dikker is.De pijn komt gewoon opzetten en gaat ook gewoon wee weg.
Weet niet wat het is.


Door Karin Hogenboom op 5 april 2013 om 14:57

Beste Paula,
Bij twijfel kun je natuurlijk altijd je ogen laten onderzoeken.
Probeer eens te palmeren, kijk wat dit doet voor je oogpijn. Grote kans dat dit al verlichting geeft. http://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


Door Dylan op 22 april 2013 om 07:49

Beste,
Ik heb redelijk veel pijn aan myn rechteroog,
Vanaf dat ik myn oog beweeg doet het pijn,
mijn ogen tranen ook rapper dan anders.
Ik heb wel onlangs erg veel hoofdpijn gehad.
Maar die is nu weg, maar sinds ik die hoofdpijn had (2 a 3dagen geleden) Doen mijn ogen ook pijn.
Mijn rechter meer dan mijn linker.
Het is niet direct zeer pijnlijke pijn, maar het is vooral irritant.
Kan je mij aub helpen?

Grtz


Door Karin Hogenboom op 22 april 2013 om 08:07

Beste Dylan,
Hoofdpijn en oogpijn liggen dicht bij elkaar, de spieren zijn direct met elkaar verbonden en het ene kan met het andere te maken hebben. Ik kan je adviseren te gaan palmeren, dit geeft direct verlichting: http://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/
Liefst geen computerwerk, veel naar buiten. Als de zon te fel voelt, dan in de schaduw. Je kunt mijn gratis e-book downloaden voor tips om de oogspieren weer te ontspannen. http://volzicht.nl/zeven-tips-om-goed-te-gaan-zien-2/
Beterschap!


Door Quincy op 25 mei 2013 om 18:52

Hey karin,

Ik heb nu sinds 1 week pijn achter mijn rechteroog, maar ook tegelijkertijd een lichte pijn aan mijn verstandskies rechtsboven. Ik dacht eerst dat het daar aan zou liggen, maar nu weet ik het niet meer zo zeker na een week.

En soms als ik wakker word gemaakt doordat mijn telefoon gaat of ik iets hoor dan heb ik het gevoel dat ik een klein beetje scheel kijk. Ik kan dan even voor een minuutje niet lezen wat er op mijn telefoon staat.

Ik denk dat deze twee dingen los van elkaar staan.

Hoop dat je me hiermee kunt helpen


Door Karin Hogenboom op 26 mei 2013 om 18:48

Beste Quincy,
Interessant, want ik ben op het moment ook bezig met mijn eigen gebit, last van een lekkende vulling. Ben al een paar weken met het Weston Price dieet bezig, met als insteek het effect naar mijn ogen. Maar ik merk dat ik sinds een paar dagen ook geen last van mijn kies heb. Wellicht is dit een interessant boek voor je: http://www.succesboeken.nl/?ISBN=9789079872602 en kijken wat het doet voor je oog.


Door Maureen2000 op 28 september 2013 om 18:07

Hoi Karin,

Ik ben een meisje van 13 jaar en heb sinds een week een beetje druk achter mijn linkeroog.
Het is niet de hele dag door alleen 2 of 3 keer per dag een minuutje lang. Ik draag een bril en heb een beugel. Mijn linkeroog is slechter dan de rechter.
Ik ben best bang voor ernstige dingen en denk er veel aan. Dus het kan misschien door stress komen.

Hopelijk kunt u me helpen.

Groetjes Maureen


Door Karin Hogenboom op 28 september 2013 om 18:54

Beste Maureen,
Het kan ook door de druk van de beugel komen, in combinatie met de bril. Leg je handen met regelmaat op de plekken waar je de druk voelt. En als je ouders het goed vinden kan het een idee zijn naar een cranio sacraal therapeut te gaan, die kan wat doen aan de druk.
groetjes Karin


Door Dick op 31 oktober 2013 om 09:07

Hallo,

Ik heb al jaren zo af en toe pijn achter mijn linkeroog, meestal komt dit door verandering van het weer en trekt het na een paar uur wel weer weg. Al kan het soms vrij pijjnlijk zijn. Alleen vraag ik me wel af of ik me zorgen moet maken en toch hiervoor naar de huisarts moet gaan.
Gisterenavond had ik weer last van pijn achter mijn linkeroog. Heb toen een pijnstiller genomen, maar vanochtend kwam het weer opzetten. Wat kan ik het beste doen?

Groetjes Dick


Door Karin Hogenboom op 31 oktober 2013 om 12:37

Beste Dick,
Ga beginnen met palmeren. Zeker zodra je de pijn voelt. Wat gebeurt als je palmeert, wordt de pijn dan minder. Als je het prettig vindt om begeleiding te hebben bij het palmeren kun je eventueel mijn oogontspanningspakket bestellen. Daar staan ook drie zwaai oefening die ook zullen helpen bij de pijn in je oog. Het zwaaien zorgt ervoor dat je stopt met staren, wat pijn en spanning geeft. Je kunt hier kijken voor meer informatie.
http://volzicht.nl/oog-ontspannings-pakket/
Ook is het belangrijk naar je voeding te kijken. Te weinig verzadigde vetten en te weinig vitamine A kunnen ook pijnklachten geven. Je kunt er hier meer over teruglezen:
http://volzicht.nl/oogklachten/droge-ogen/droge-ogen-door-een-tekort-aan-vitamine-a/
Zorgen maakt helpt de pijn niet. Naar de huisarts gaan voor geruststelling kan natuurlijk altijd. Bedenk wel dat als je druppels of zo krijgt, er vaak bijwerkingen in zitten.


Door arthur op 16 oktober 2014 om 21:15

Wat moet ik doen mijn oog begon opeens pijn te doen ik heb pijnnachter mijnnoog boven mijn oog en 15 minuten later heb ik ppijn aan mijmijjn oor hey geeft druk aan mij oog


Door Karin Hogenboom op 17 oktober 2014 om 06:50

Beste Arthur,
Het kan zijn dat je oogdruk te hoog is, dit kun je altijd na laten meten bij de oogarts. Wat je in ieder geval zelf kunt doen is palmeren, dat helpt direct bij de pijn. Je kunt er hier meer over lezen: http://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/
Daarnaast kan ik je aanraden om met mijn gratis zeven tips aan de slag te gaan: http://volzicht.nl/gratis-ebook-zeven-tips-om-goed-te-zien/
Het is belangrijk om goed voor je ogen te gaan zorgen zodat ze weer gezond worden en ze geen pijn meer doen.


Door Nathalie op 20 november 2014 om 19:39

Beste Karin,
Ik heb MS en sinds een paar dagen pijn aan mijn ogen en waziger zien. Weet jij of dit met MS te maken heeft en wat ik eraan kan doen? Groet, Nathalie



Door mike de boer op 19 januari 2015 om 08:59

Hallo
Ik heb sinds 2 dagen pijn aan mijn ogen als ik naar boven links rechts en naar onder kijk.
Weet u misschien wat ik moet doen. Ik heb sinds gister ook 39,1 graden koorts. Ik ben bijna 14 jaar.


Door Karin Hogenboom op 19 januari 2015 om 09:03

Uitzieken! Je ogen rust geven. Je kunt je ogen afdekken met je handen, dit heet palmeren: http://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/ En nu zeker geen computer, laptop, smartphone of een tablet gebruiken. Beterschap.


Door mike de boer op 19 januari 2015 om 19:57

Dank u zal ik doen


Door Elly op 8 februari 2015 om 16:50

Mijn man heeft sinds augustus 2014 veel pijn in z’n linkeroog die voor zijn gevoel in brandt staat en gepaard gaat met heel veel pijn in en rond het oog en heel veel hoofdpijn daarbij. Deze komt waarschijnlijk door de pijn in z’n oog. Hij kan geen licht (kunstlicht) verdragen. Bij warmte – cv – krijgt hij ook heel veel last. Het liefst is hij nu buiten in de kou dat voelt het prettigst aan. Hij maakt ook weinig tot geen traanvocht aan en daar krijgt hij oogdruppels voor.
We lopen al sinds december 2013 bij een oogarts in een streekziekenhuis en sinds november 2014 bij een oogarts in het UMCU maar zij kunnen niets vinden. Hij is inmiddels ten einde raad. Heeft u misschien een idee wat het zou kunnen zijn?


Door Karin Hogenboom op 9 februari 2015 om 14:40

Beste Elly,
Het zou best eens te maken kunnen hebben met een tekort aan vitamine A, omdat hij ook bijna geen traanvocht aan maakt. Je kunt er hier meer over terug lezen, ook hoe je op een goede, natuurlijke wijze zorgt voor meer vitamine A:
http://volzicht.nl/oogklachten/droge-ogen/droge-ogen-door-een-tekort-aan-vitamine-a/
Wat in ieder geval heel snel kan werken, is vis kopen met de kop er nog aan en alles van de kop opeten, inclusief de ogen. Klinkt misschien gek, maar daar zitten de voedingsstoffen in die uw man nu nodig heeft. Vissenkoppensoep is ook een manier om dat binnen te krijgen. Wel van wilde vis.


Door Ella op 14 februari 2015 om 21:07

Hallo Karin,
meerdere malen wordt ik ‘s ochtens wakker met een vurige – brandende cq tranende rechteroog, ik had daar al druppels voor gekregen maar dat hielp niet daarna een zalfje maar dat helpt ook niet ,geen idee wat het zou kunnen zijn,mijn oogbal voelt enorm drukkend en geïrriteerd aan enig idee wat dat zou kunnen zijn ? mvg Ella


Door Karin Hogenboom op 15 februari 2015 om 19:53

Beste Ella,
Ik weet niet wat het precies kan zijn. Wat vooral belangrijk is, hoe zorg je dat je ogen weer prettig aan voelen. Palmeren is een goede oefeningen om te doen, wat helpt om weer rust te vinden in het oog. http://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/. Ga ook naar je voeding kijken. Het eten van tomaten of paprika kan irritatie geven aan de ogen. Ook het eten van vloeibare plantaardige olie kan ontstekingsreacties veroorzaken. Ik kan je aanraden mijn artikelen over voeding op je gemak te lezen:http://volzicht.nl/natuurlijk-goed-zien/voeding/


Door marijke op 20 februari 2015 om 18:22

hallo ik heb al een paar dagen last van iets boven mijn wimper het is niet rood maar het doet pijn als ik knipper.. ik doe wel vaak eyeliner op.. ben ik er allergisch voor??


Door Karin Hogenboom op 20 februari 2015 om 21:55

Probeer eens uit door een poos geen eyeliner erop te doen. En geef je ogen rust door ze af te dekken met je handen.


Door marijke op 22 februari 2015 om 12:58

fijn dat u heeft gereageerd maar ik weet al wat het is mijn oog is ontstoken weet u misschien wat ik moet doen? ik heb al met het wadje geprobeerd. het helpt een beetje.. weet u wat ik nog meer kan doen?
ps: ik ben 14 jaar



Door marijke op 22 februari 2015 om 18:51

hallo het lijkt wel of er een pukkel op zit ofzo en dat dit gaat ontsteken


Door Karin Hogenboom op 23 februari 2015 om 10:14

Een pukkel is een ontstekingsreactie. Geen zorgen, het gaat ook weer over. Maak je je wel zorgen, ga dan even langs bij de huisarts.


Door ibrahim op 6 maart 2015 om 11:22

hallo Karin,

sinds een 2-tal jaren ondervind ik een aanhoudende pijn aan mijn rechteroog. Rondom het oog of oogkas is de pijn meestal licht maar regelmatig neemt het toe. Voorheen had ik een zeer goed zicht, maar vanaf dit voorval is het zicht van mijn rechteroog achteruitgegaan (zit nu op 0,5). Ik ben bij een oogarts geweest, waar ze een aantal metingen voor het zicht hebben uitgevoerd, maar er kon niets vast gesteld worden.

Drie maanden geleden heb ik een bloedonderzoek laten uitvoeren en hieruit bleek dat alles normaal is.
Wat kan ik nog meer doen?
ik ben 44 jaar.



Door francina op 2 april 2015 om 07:13

Beste Karin
Ik heb al een half jaar last zenuwtrekken in mij linkeroog. Ook voel ik drukkende pijn in mijn linker oogspieren. Het ergste is vooral met inslapen gaat mijn oogspieren samen trekken.
Bij de dokter geweest die zegt dat het tussen mijn oren zit gaat vanzelf over. Oogarts geweest alles goed. Ik weet alleen dat ik een stress periode achter de rug heb. Ik wordt gek van die trillende zenuw trekken. Weet u wat het is?


Door Karin op 2 april 2015 om 07:42

Beste Francina,
Stress kan heel goed op spieren slaan, dus ook op oogspieren. Wat goed helpt om weer te ontspannen in deze spieren is palmeren. Daarover kun je hier meer teruglezen: http://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


Door ilieva op 14 april 2015 om 01:52

Hallo ,
gisteren een tak van een boom kwam direct in mijn blote oog NU de pijn is ondraaglijk. wat kan ik doen ? Alvast dank


Door Karin op 14 april 2015 om 06:52

Oei, dat voelt pijnlijk. Altijd belangrijk dat je bij twijfel ook even naar de huisarts gaat, om te laten nakijken of er iets beschadigd is. Wat je goed zal helpen bij de pijn is palmeren. Je dekt je ogen af met je handen: http://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


Door linda op 17 april 2015 om 22:18

Hallo,

Ik heb al een paar weken dat ik na het slapen vreselijke pijn aan mn ogen heb. Ook mijn hoofd heel erg. Ik dacht dat dat kwam omdat mijn kamer behoorlijk licht is sochtend, maar als ik een oogmaskertje op doe met slapen doet het nogsteeds erge pijn. Soms ik wil ik mijn ogen niet meer opendoen van de pijn. Weet u mischien of het spanningspijn is of iets anders?

Groetjes linda



Door Lion op 23 april 2015 om 12:23

Beste Karin,

Ik heb last van een bewegend beeld. Mijn ogen staan dus stil maar het beeld niet. Daarnaast voel ik het kloppen van de aderen aan de zijkant van mijn hoofd.
Ik heb dit al jaren maar de laatste tijd is het erger en hinderlijk.
Mijn ogen zijn goed volgens de oogarts.
De huisarts denkt aan spanningshoofdpijn, maar dat geloof ik zelf niet meer.
Enig idee wat het kan zijn?
Groetjes,
Lion


Door Karin op 23 april 2015 om 16:02

Beste Lion,
Ik denk dat de huisarts aardig in de richting zit met zijn spanning. Heb je wel eens geprobeerd om te palmeren, dat werkt heel ontspannen. Probeer eens uit wat het voor je klachten doet: http://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/


Door Brielle op 5 mei 2015 om 09:52

Hallo Karin…ook ik heb een vraag. Afgelopen maanden tot ontdekking gekomen dat ik ws hooikoorts heb. Daar horen ook jeukende ogen bij. Maar nu doen mijn ogen echt pijn en heb veel felle steken in mn oog. Hoort dit bij hooikoorts of moet ik mij zorgen maken? Veel oogproblemen in familie (macula degeneratie). Alvast dank voor je advies…


Door Karin op 5 mei 2015 om 11:36

Ik weet niet of het bij de hooikoorts hoort, maar je hebt in ieder geval veel spanning in de ogen. Bij twijfel altijd laten contraleren bij de huisarts, wat jezelf ondertussen kunt doen voor de pijn is palmeren: http://volzicht.nl/dr-bates-en-palmeren/. Dat helpt tegen de pijn.


Door linda op 23 mei 2015 om 13:17

Hallo, ik heb flink veel pijn achter mijn ogen en heb ook ms . Pas een prednison kuur gekregen omdat mijn ogen wit wazig zien. Maar kan de pijn daar ook vanaf komen? Waarom is het niet goed om een zonnebril op te zetten, het lijkt wel of mijn ogen dan minder vermoeid zijn.
Wat kan ik nu het beste doen?


Plaats een reactie

*