headershadow

Latest Blogposts

Staar

staar oude dame“U heeft staar. Wat vervelend. Kom maar, dan plannen we meteen de operatie in. Iets anders zit er echt niet op.” Is jouw vader of moeder, jouw opa of oma, door de oogarts met dit kluitje in het riet gestuurd? Als het nog niet te laat is en de ingreep is nog niet uitgevoerd, krab je dan samen met de patiënt nog maar eens achter de oren.

Staar en de nadelen van opereren

Zonder te zeggen dat iedereen met staar de afspraak voor een operatie nu moet afbellen, is het echt de moeite waard om andere mogelijkheden te onderzoeken. Een staaroperatie is namelijk helemaal niet fijn. En vooral wat daarna komt niet. Doordat er een kunstlens in het oog wordt geplaatst, zul je nooit meer in staat zijn je ogen te oefenen. De scherptediepte staat voor altijd vast op één of twee afstanden. Maar er is nog meer aan de hand. In Staaroperatie, echt zo ideaal? zet ik de nadelen van de ingreep op een rijtje. Want de “voordelen” heeft de oogarts vast al met je besproken.

Praktijkgevallen van dr. Bates

Wat is dit nu eigenlijk precies voor oogziekte? Grijze en groene staar zijn niet hetzelfde. Wie over groene staar praat, heeft het eigenlijk over glaucoom. Bij grijze staar bedoelen we het witte waas voor de ogen. Staar: grijze en groene staar legt het verschil klip en klaar uit. De grijze variant, of cataract, komt het meest voor bij mensen op leeftijd en volgens de reguliere geneesheren is natuurlijk herstel niet mogelijk.goede voeding tegen staar Toch kreeg dokter Bates het voor elkaar mensen van de aandoening af te helpen. Staar, voorbeelden uit de praktijk van dr. Bates beschrijft een paar interessante praktijkgevallen.

Hoe kom ik van mijn staar af? en Hoe kom ik van mijn cataract af? bieden hoop. Het is immers nooit te laat om de ogen te gaan verzorgen met de voedingsstoffen waar zij om schreeuwen. Het is nooit te laat om te starten met weldadige oogoefeningen. Het is niet te laat. Integendeel: dit is het juiste moment!

 

 

Ik geef cursussen om weer goed te leren zien zonder bril. Ogen en zien zijn mijn passie. Ik ontdek van alles over ogen, zien en hoe je het zicht weer kunt verbeteren. Mijn missie is om aan de wereld bekend te maken dat jezelf je ogen kunt verbeteren. Dit verbetert ook de kwaliteit van het leven. En dat….. dat wens ik iedereen toe!
Meer over

Gratis e-book!
Ontvang direct gratis zeven tips voor gezonde ogen!
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

0 reacties op “Staar

Plaats een reactie

*