Page content

Comment Section

7 reacties op “Uveïtis


Door valerie op 9 september 2016

Ik heb in januari 2015 voor de eerste maal uveitis gehad op mijn rechteroog. Een heel jaar opstoten gehad. Nu sinds vorige week ook op mijn rechteroog. Neem nu medrol. Straks naar oogarts om te zien of de behandeling aanslaat. Nu wel last van druk in mijn oren. Kan dit samen hangen? Moet ik me zorgen maken rond de uveitis?


Door Karin op 12 september 2016

Beste Valerie,
Dat kan zeker samen hangen met elkaar. Ik kan je helpen om te leren wat je kunt doen om je ogen weer gezond te krijgen, zodat dit soort klachten verminderen en verdwijnen. Je kunt een inzichtsessie aanvragen, zie hier voor meer informatie: http://volzicht.nl/inzichtsessie/


Door Karin op 14 maart 2016

Hoi Karin,
Ik heb 2 x keer een inwendige oogontsteking gehad. Eerst aan de ene en precies een jaar later aan het andere oog. Nu heb ik het gevoel dat het in mijn lijf een rondje gaat.
Mijn middenrif gaat vastzitten en dan loopt er een spier naar je nek. Dat is die belangrijke spier vanachter je oren en zo naar je schouder. Die spier gaat op spanning.
Krijg een onrustig gevoel en vervolgens het idee dat er een stok in je keel zit. Daarna krijg je druk op je kop/soort hoofdpijn. Net of dat er iets niet uit je lijf komt. En dat het naar buiten komt uit je ogen. Ik heb nl. nu een heel rood oog. Ader gesprongen zegt de oogarts en heeft niets met oogontstekingen te maken uit verleden. Maar ik heb sindsdien al meerdere keren gehad dat een ader in mijn oog is gesprongen. Voorheen nooit last van.
Bepaalde angst wat niet naar buiten kan??Ervaring of iets hierover gehoord.


Door Karin op 14 maart 2016

Het is jammer dat een oogarts niet linkt naar wat er eerder is gebeurd. Daarom belangrijk om daarin naar jezelf te luisteren. Jij ziet de verbanden wel. Belangrijk om goed voor je ogen te zorgen, door veel te palmeren. Kokosolie werkt ontstekingsremmend, daarnaast ook belangrijk om te zorgen voor veel verzadigde vetten in je voeding.


Door Marij op 3 maart 2016

Ik kreeg uvetius ivm met de ziekte Sarcoidoce. Even ernstige ziekte die ontdekkingen kan veroorzaken door heel het lichaam. Ik ben toen een keer bij een lotgenotendag geweest en kreeg daar te horen door dat die ziekte vooral veroorzaakt wordt door stress. Ook gaven ze informatie over de soorten stress, Kan zelfs al door een kleine operatie veroorzaakt . Niet alleen om dat je zelf bang bent en daardoor gestrest wordt, maar ook ons lichaam (kan) reageren met stress tijdens een operatie.. hoe groot of klein die ook is . En zo zijn er tientallen redenen van stress. In mijn oog zaten heftige ontstekingen op het netvlies… die heeft de oogarts gelaserd. zelfs 2 x… en toen ging het fout… hij raakte de geelvlek. Ik heb later oogfoto’s mogen bekijken… en het is gruwelijk om te zien hoeveel schade laserstralen kunnen aanrichten. De oogarts die die behandelingen heeft uitgevoerd erkende dat hij er beter met de handen vanaf had kunnen blijven. Mooi.., maar daar heb ik niets aan. Natuurlijk, die ontstekingen moest afgeremd worden anders had ik kans op volledige blindheid in dat oog. Maar toch….
Ik weet uit ervaring dat littekens geheeld kunnen worden… in ieder geval kleiner kunnen worden…. en daar geloof ik in!!
In mijn rechteroog zit nu een maculadegeneratie. Van de oogarts kreeg ik het advies om voedingssupplementen te gaan slikken, blijkt dat ik daar allergisch voor te zijn… die konden dus in de prullenmand. Hulp gevraagd aan mijn klassieke Homeopaat, en die heeft uitgezocht wat er voor in de plaats kan… en 100% natuurlijk is… Ik ben er rijk mee.. en met jou lessen Karin komen we een heel eind… misschien kom k wel daaruit wat ik altijd gedacht heb !


Door Karin op 23 februari 2016

Kan angst of stress een oorzaak zijn voor een uvetius?
Heb het 2 x keer gehad en precies 1 jaar na elkaar. eerst het rechteroog en toen jaar later precies dezelfde tijd


Door Karin op 23 februari 2016

Stress is een oorzaak van de spanning in de oogspieren, die spanning kan allerlei andere klachten geven in de ogen. Angst is stress dus kan zeker. Ik denk wel dat er meer dan alleen dat speelt. Verkeerde voeding is ook een belangrijke oorzaak van stress.

Plaats een reactie


*