Page content

Weg met die bril!

wegmetdiebrilKarine Harkema vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze niet aan de bril hoeft en wat ze merkt aan haar ogen als ze de oefeningen doet.

Ik heb als kind een bril gehad en ik had er maar een hekel aan, de hele dag een ding op je hoofd. Ik vergat expres wel eens hem mee naar school te nemen, maar dan kwam mama hem brengen in de pauze… Vanaf mijn elfde hoefde ik gelukkig geen bril meer. Maar. Een paar jaar terug merkte ik helaas dat met name mijn linkeroog wat achteruit ging. Op de snelweg viel het me bijvoorbeeld op dat ik dichterbij de blauwe borden moest zijn om te kunnen lezen welke afslag eraan kwam.

Mijn zicht verbeterde

Opnieuw een bril, daar had ik geen trek in. Dus toen ik ontdekte dat er een cursus bestaat om met specifieke oefeningen weer beter te gaan zien, heb ik me daarvoor aangemeld. Ik merkte al snel dat de oefeningen hun vruchten begonnen af te werpen. Mijn zicht verbeterde!! Dat was in 2011. Ik was na een tijdje echter niet meer zo trouw in het oefenen. En nu merk ik sinds een paar maanden dat mijn zicht weer achteruit is gegaan. Tijd dus om weer dagelijks mijn ogen te trainen.

Wat merk ik aan mijn ogen

mouches volantes knap vervelendAls ik na een tijdje weer een oefening doe, vallen me altijd een paar dingen op.
– Mijn ogen zijn gefocust op het verleden (ik vraag mijn intuïtie om de datum waar mijn ogen mee verbonden zijn en die is meestal een paar jaar terug)

– Mijn ogen bewegen mee met de drukke gedachten, checklists en scenario’s in mijn hoofd, en dat levert spanning op in oogspieren en oogbollen

– De spanning in mijn ogen blijft vastzitten omdat ik de eraan gekoppelde emoties ook vasthoud

– Mijn zicht is minder verbonden met mijn hart, en mijn aandacht en dus energie is wat versnipperd geraakt

– Mijn zicht wordt minder als ik te veel binnen zit.

Het zicht stap voor stap verbeteren

stapvoorstapIemand die hier niet van opkijkt, is Karin Hogenboom. Zij is een heuse ogentrainer, die zichzelf met een specifieke methode blijvend van haar bril verlost heeft. Met haar bedrijf VolZicht helpt ze mensen weer natuurlijk te gaan zien en zo hun zicht stap voor stap te verbeteren. Ik maak graag even (ongevraagd) reclame voor haar. Want wat als haar methode ook jou helpt?

Train je ogen weer fit, gezond en ontspannen

Karin weet de meest interessante dingen over je ogen, over zien. Wist je bijvoorbeeld dat je waziger gaat zien van stress, van suiker eten, en van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen? Dat het uitmaakt hoe je zit, en of je genoeg buiten komt? Dat er voor alle oogfuncties specifieke oefeningen zijn die je gemakkelijk kunt doen, zodat je jouw ogen weer fit, gezond en ontspannen traint? Stel je voor dat je geen bril of contactlenzen meer nodig hebt, of af kunt zien van zo’n toch wel spannende ooglaserprocedure…. Dat zou toch geweldig zijn!

Levermeridiaan

acupunctuurZien jouw ogen niet meer zo scherp als vroeger? Naast de training van Volzicht zijn er nog meer alternatieven. Wist je bijvoorbeeld dat wazig zien te maken kan hebben met een blokkade op je levermeridiaan? Je acupuncturist kan je hier meer over vertellen.

En er is nog meer mogelijk

Ik kan je begeleiden om te ervaren welke emoties en overtuigingen verbonden zijn met je ogen en je zicht. We blijven steeds bij wat gevoeld wil worden en ontladen zo spanning. Er komt meer ruimte voor jou en je energie komt in het hier en nu. We gaan mindful om met wat je ogen aan het licht willen brengen. Een belangrijke basis voor het verbeteren van je zicht.

Wat zit er onder je oogafwijking?

Karine-Harkema_fb-150x150Ook kan ik op helderziende wijze de oorspronkelijke oorzaak van je oogproblemen vinden. Vaak is er een (verre) voorouder die iets aan jou heeft doorbelast. Het gaat er niet zozeer om of je oogafwijking ‘in de familie zit’, maar om wat eronder zit: vaak een niet verwerkte ervaring of hardnekkige overtuiging. Door dit stukje verleden te zien en te helen, kun je beter gaan zien. We kunnen ook kijken of er belemmerende overtuigingen bij je zijn achtergelaten door autoriteiten. Denk aan een oogarts of opticien die zegt dat je ‘ermee moet leren leven’ of dat je ‘later’ een (lees)bril nodig zult hebben. We sluiten je sessie af met een speciale, bekrachtigende energieoverdracht.

Je sessie kan zowel persoonlijk als via skype plaatsvinden. Beter zien, een mooi cadeau aan jezelf in de donkere tijd van het jaar!

“Benieuwd hoe anderen hun ogensessie hebben ervaren? Je leest het hier:
Bijziendheid
Dit brachten Margas ogen aan het licht

Meer informatie over Karine Harkema: www.karineharkemalichtwerk.nl

Email: : info@karineharkemalichtwerk.nl

Comment Section

1 reactie op “Weg met die bril!


Door Marcel Stortelder op 15 december 2015

Mijn ogen trainde ik door hardlopen,totdat ik kanker kreeg.
Nu train ik mijn ogen met wielrennen.
Zie ook mijn novelle,Opgroeien in Dalten,Boxpress. Durf dat maar eens te lezen!

Plaats een reactie


*