Beter zien door beweging

In het filmpje leg ik uit welke invloed staren en bewegen hebben op je zien. Door scherp te willen zien, ga je staren. Staren verslechtert je zicht, je fixeert de ogen. Door te bewegen maak je je ogen weer vrij en gaan ze beter zien. Heb je meegedaan met de oefening in het filmpje maar de invloed van staren en bewegen niet goed kunnen ervaren, dan adviseer ik je de oefening nog eens te doen, maar dan op papier. Print kleine of grote letters uit om de oefening te kunnen doen. Neem kleine letters als je niet goed dichtbij kunt zien en grote letters als je veraf wazig ziet.

Invloed van staren en bewegen

Ervaar zelf de invloed van staren en bewegen. Ga in eerste instantie staren naar een letter die je goed of redelijk goed kunt zien. Je staart, tuurt. Doe je best om de letter helemaal scherp te zien. Wat gebeurt er nu? Wordt de letter scherper of juist waziger?

liggende acht zwaai

Ga nu bewegen, met je lichaam zachtjes heen en weer. Je kijkt wel naar de letter, maar je bent niet je best aan het doen. Het maakt je niet uit of je de letter wel of niet goed ziet, het resultaat laat je onverschillig. Misschien zie je de letter niet direct scherper worden, maar voel je wel meer ontspanning in en rondom je ogen. Je ogen sluiten kan je helpen het beter te voelen.

Zwaaien volgens dr. Bates

Dr. Bates

Beweging is een stap op weg naar natuurlijk zien. Ik heb een cursus ontwikkeld aan de hand van de Batesmethode. Dr. Bates was een oogchirurg uit de vorige eeuw die 45 jaar van zijn leven heeft gewijd aan patiënten met oogproblemen. Hij ontdekte al snel dat brillen niets deden aan de oogproblemen, sterker nog, mensen zagen na een jaar dragen van een bril meestal slechter dan daarvoor. Vanuit zijn eigen ervaring en ervaringen van zijn patiënten ontwikkelde hij een methode waarmee hij verrassende resultaten boekte.

Cursus op weg naar VolZicht

In de cursus leg ik de Batesmethode uit aan de hand van korte, duidelijke filmpjes. Je kunt met de filmpjes zelf direct aan de slag. De cursus bestaat uit een introductie en acht lessen, die zijn verdeeld over zestien weken. In iedere les zijn 3 of 4 filmpjes opgenomen waarin je instructies krijgt en kunt zien hoe je de oefeningen behorend bij de les kunt uitvoeren. Elke les bevat informatie over het onderwerp en oefeningen voor zowel binnen als buiten. Een aantal oefeningen kun je direct meedoen, dit staat dan vermeld bij het betreffende filmpje. Iedere dag ga je met de oefeningen aan de slag. Het is goed om de oefeningen te verdelen over de dag en naarmate je meer met de oefeningen vertrouwd raakt, zul je merken dat je deze integreert in je dagelijks leven. Reken op minimaal een half uur per dag.

Door het gevarieerde aanbod van theorie, oefeningen, tips en adviezen is de cursus geschikt voor mensen die hun blik willen verbreden en op een natuurlijke manier willen zien. De cursus is een goede investering in de gezondheid van jouw ogen.

Om de week ontvang je per mail de volgende les. Je kunt dus niet vooruit werken. Je kunt de lessen wel altijd terugzien. De structuur is één les per twee weken, maar je kunt de cursus in je eigen tempo volgen. De acht lessen bestaan uit de volgende onderdelen:

Inhoud cursus

De letterkaart als oefening van dr. Bates

Onderaan de les kun je een reactie achterlaten. Zijn er problemen waar je tegenaan loopt, dan kun je die hier melden, zodat ik er weer op kan reageren en je verder kan adviseren. Uiteraard kun je ook je vorderingen als reactie achterlaten. Dr. Bates schreef: “Mensen die zich voornamelijk richten op de positieve resultaten maken grotere vorderingen dan mensen die zich vooral richten op het niet goed kunnen zien.”

Ondersteunend Materiaal

Behalve dat je de Batesmethode toe gaat passen om weer goed te gaan zien, is er ook een heleboel ondersteunend materiaal dat je op weg helpt naar goed zicht. Om de week ontvang je een mail met aandacht voor verschillende hulpmiddelen, uitgelegd in korte, duidelijke filmpjes.

Allemaal krachtige ondersteuning die mij heeft geholpen bij het zien.

Gratis ebook

Op weg naar natuurlijk zien e-book Bates methodeBij de cursus ontvang je het ebook “Op weg naar VolZicht” over de Batesmethode. Hierin lees je terug wat de Batesmethode inhoudt. Hoe dr. Bates tot zijn methode kwam, welke oogproblemen er zijn en hoe de Batesmethode werkt. Een handig naslagwerk als je met de cursus bezig bent.

Letterkaart en ander oefenmateriaal

Dr. Bates werkte veel met de letterkaart en deze kaart is een belangrijke basis voor deze cursus. Je kunt de letterkaart gratis downloaden en op een lichte plek in je woning ophangen. In de cursus leer je hoe je de letterkaart gaat gebruiken en hoe die je gaat helpen beter te zien. Daarnaast kun je al het andere oefenmateriaal downloaden, dat je nodig hebt voor de cursus.

Gratis dagboek

Je ontvangt een digitale opzet van een dagboek. Hierin houd je bij hoe de oefeningen zijn verlopen, door middel van vragen en suggesties. Hoe heb je de oefeningen ervaren? Welke omstandigheden hebben die dag meegespeeld? Dit helpt je om verbanden te gaan zien tussen de omstandigheden en de kwaliteit van je zicht. Dat slecht zien met meerdere factoren te maken heeft. Dit inzicht helpt je om bepaalde dingen die niet goed voor je ogen zijn, zoals het eten van suiker, te laten.

Wat zeggen anderen over mijn methode

Briant Donker Curtius

“Een voortreffelijke cursus! Duidelijk en overzichtelijk. Als je er serieus mee aan de slag gaat, merk je al binnen twee weken resultaat. Het belangrijkste is dat je de discipline op kan brengen om er elke dag minimaal een half tot een heel uur (3 x 15 min) mee aan de slag te gaan. Dus: Grote dank, Karin!”

Jacques Slingerland

“Ik heb geleerd dat mijn blikveld veel breder is dan alleen maar scherp zien. Ik vind het een vreugdevolle ontdekkingstocht naar de mogelijkheden van mijn zicht. Tot een paar maanden geleden was ik ervan overtuigd dat ik zonder bril niks kon zien. Nu doe ik steeds minder met een bril op. Ik vergeet mijn bril steeds vaker en voel me er veel minder afhankelijk van.

Om dit te bereiken reikt Karin allerlei, ik zou bijna zeggen ‘huis-tuin- en keukenoefeningen’ aan, die goed te combineren zijn met mijn alledaagse bezigheden. Woorden die bij me opkomen zijn ‘gemak’ en ‘plezier’, ondanks de inspanning die het ook vereist om blokkades in mijn zicht aan te gaan. De cursus is zeer informatief. Het is overduidelijk dat Karin alle facetten van het oog heeft bestudeerd en een groot deel zelf heeft ‘ondergaan’.”

Premal Koning

“Bij Karin heb ik de cursus ‘Beter zien zonder bril of lezen’ gedaan. Het was een leuke afwisseling van oefeningen en informatie. De praktische insteek van zelf oefenen en alle informatie over ogen vond ik geweldig boeiend. Karin vertelde me dat ze een digitale cursus wilde gaan ontwikkelen zodat meer mensen kunnen meedoen en informatie kunnen krijgen. Dit leek me goed plan en omdat ik ervaring heb met het ontwikkelen van materiaal, wilde ik graag meedenken over de opzet.

In juni 2012 lag de eerste opzet al klaar, maar het daadwerkelijk uitwerken van alle ideeën en dan zorgen dat het goed en gestructureerd wordt overgebracht bleek nog heel wat voeten in aarde te hebben. Nu het filmen klaar is en al het materiaal is verwerkt in de cursus, is veel later dan gepland door alle toevoegingen en extra’s een zeer complete cursus ontstaan. Ik heb er zelf met plezier aan gewerkt en er veel van opgestoken. Ik hoop dat veel mensen deze oogsensatie gaan beleven.”

Monique van Schoot

“Al jaren had ik last van mijn rechteroog, waaraan ik een aantal jaar geleden een heftige ooginfectie heb gehad, die wel genezen was. Ik leerde door deze cursus dat door de spanning op mijn oogspieren die bril en lenzen gaven, deze irritatie in stand werd gehouden. 
Ook had ik last van lichtschuwheid, vermoeide ogen, soms hoofdpijn en ook was ik vaak geirriteerd door beslagen glazen, altijd een bril op moeten, onzekerheid over hoe ik eruit zag (ik vind mezelf er leuker uitzien zonder bril) etc. 
Er viel dan ook een hele last van mijn schouders toen ik mijn bril afzette!
 Als geweldig bij-effect merkte ik bovendien dat ik de wereld veel fijner ging zien. Ik vond het niet meer naar als mensen heel dichtbij me stonden, ik keek niet meer naar hoe mensen op straat naar me keken en ik had veel minder moeite me een houding te geven. Dit schrijf ik toe aan het feit dat je de wereld met een bril veel harder en scherper ziet dan zonder bril (ook als je goed ziet). Zonder bril is het beeld bovendien kleurrijker en dieper.

 Bovendien leerde ik dat ondanks dat heel veel mensen zeggen dat iets zo is (en opticiens heel kundig lijken) het niet zo hoeft te zijn dat het waar is. Vanuit mijn visie heeft Dr. Bates (de initiator van ‘Beter zien zonder bril’) gelijk!

 Ik voel me sinds deze cursus relaxter, meer mezelf en vrolijker.
 En dat wens ik iedereen toe.”
Laura

“Ik ben bewuster met mijn ogen bezig. Zelf ontspannen van de ogen bewerkstelligen. Voldoende materiaal om te oefenen.”

Paula Wester

Wat is jouw investering?

Zestien weken lang ontvang je iedere week een les en/of informatie, zowel visueel als schriftelijk. De les geeft je oefenmateriaal waarmee je dagelijks aan de slag gaat. Om het goede resultaat te bereiken, is het belangrijk dat je dat 15 – 30 minuten per dag doet. Door bewust met de cursus bezig te gaan, zul je merken dat je veel oefeningen kunt integreren in het dagelijkse leven. Bewustwording is de eerste stap.

Wat zal de cursus jou opleveren?

De cursuslessen zijn zeer ontspannend voor jou en jouw ogen, waardoor je zicht verbetert. De lessen zijn afwisselend in opzet. Ik leer je hoe je buiten en binnen anders kunt kijken, waardoor er geen spanning in de ogen ontstaat. Ik leer je hoe je het geheugen kunt stimuleren en je blikveld kunt vergroten waardoor je beter gaat zien. Ik leer je hoe je direct ontspanning kunt creëren in jouw ogen.

De rust die je jezelf daarmee geeft, zal doorwerken op elk vlak in je leven. Je zult merken dat je je niet meer zo mee laten slepen in de hectiek van alledag en dat je steeds meer balans zult ervaren in je zicht, je lichaam en geest.

100% Garantie

Mocht de cursus je niet bevallen, dan geef ik je binnen 30 dagen een niet-goed-geld-teruggarantie. Ik vind het belangrijk om tevreden klanten te hebben die mijn produkten gebruiken. Stel, het is niets voor jou, stuur me dan binnen 30 dagen een email en ik stort het geld terug op je rekening.

Bestel nu en krijg direct toegang tot de cursus27-6-2016betaalpagina-opwegnaarVolzicht