Page content

De verbinding tussen de ogen en de lever

ogen en leverDat er een verbinding tussen de ogen en de lever bestaat heb ik de afgelopen weken goed gemerkt. Sinds ik veranderd ben met mijn voeding ben ik een hoop aan het ontgiften. En soms gaat het afvoeren van al dit gif niet helemaal goed, met andere woorden, dan krijg ik last van verstopping. Dit was een aantal weken terug het geval. Ik kon dit altijd goed opvangen met Oxy Powder, een heel goed middel om je te helpen met het reinigen van de darmen. Het is een natuurlijk middel op basis van zuurstof en het helpt bij constipatie en reinigt de darmen. Maar de Oxypowder was op en ik wilde het zonder dit spul kunnen. Maar dat lukte dus niet.

Verstopte lever en minder zicht

Mijn buik voelde opgezwollen, ik kon niet goed naar de w.c., maar ik merkte het ook aan mijn ogen. Ik zag minder prettig en aan de binnenkant van mijn ooghoeken kan ik wat eiwitophoping hebben. Als mijn ogen goed en prettig voelen, is het er niet. Maar nu kwam het heel erg op en ook de bloedvaatjes zwollen op. Mijn ogen zagen er moe uit en zo voelden ze ook. Ik ging nalezen waar die verstopping toch door kwam en las dat het komt door een verstopte lever. Die dus ook impact heeft op mijn zicht en mijn ogen.

Leverreiniging

relatie ogen en leverDe oplossing daarvoor, een leverreiniging. Nu heb ik sinds januari zes leverreinigingen gedaan, de laatste was eind mei. Toen vond ik het genoeg. Ik dacht, ik reinig al veel met mijn voeding. Vitamine A bijvoorbeeld is het meest ontgiftende vitamine. En het is best wel intensief om te doen. Iemand zei dat zes reinigingen in zo’n korte tijd wel veel was. Dus ik liet het even rusten en dacht ik zie wel of ik er nog eentje ga doen.

Galstenen

Een leverreiniging helpt je om de lever weer vrij te maken van galstenen, die veelvuldig de boel verstoppen in een lever. In de galstenen worden de giftige stoffen opgeslagen die we eten, drinken, inademen. Dat zijn er nogal wat in onze maatschappij. Voor een leverreiniging drink je zes dagen 1 liter appelsap of malinezuur per dag. Het zuur van de appelsap weekt de galstenen los. De malinezuur is puur appelzuur en is beter om te nemen, want appelsap bevat heelveel suiker. Op de dag van de reiniging mag je geen vet eten, want de lever is een vetverteerder en die geef je die dag rust. De dagen ervoor kun je beter vloeibare verzadigde vetten eten ipv eiwitten. Dus rauwe melk, beestenbottenbouillon ipv vlees, vis, kaas.

Ontlasting van woede

Bij mij waren er bij de eerste zes reiniging veel kleine steentjes los gekomen, een hoop galgroene ontlasting en een paar grotere stenen. Ik combineerde de reiniging altijd met een hoge darmspoeling. De eerste drie reinigingen waren wel heftig, ik lag het grootste deel van de dag uitgeteld op de bank. Ook kwam er een hoop woede vrij bij de reiniging. Een echte ontlasting.

Bitterzout

Het speelde al een tijdje in mijn hoofd. Zal ik weer een leverreiniging doen? Ik had er geen zin in, maar toen ik begreep dat mijn verstopping te maken had met een verstopte lever voelde ik duidelijk, het is weer tijd. Op de dag van de reiniging mag je na 14.00 uur  niets meer eten. Om 18.00 uur en 20.00 uur neem je een glas bitterzout. Jak, zodra je dit drinkt snap je waarom het bitterzout heet. De avond van mijn leverreiniging had mijn zoontje een sinterklaasfeest van zijn voetbal. Terwijl de kinderen volgestopt werden met gif in de vorm van pepernoten, speculaas, limonade en witte fabrieksbroodjes met knakworstjes uit blik, nam ik mijn eerste glas bitterzout. Proost!

Grapefruit en olijfolie

Om 22.00 neem je een drankje met grapefruit en olijfolie en dit drankje veroorzaakt een samentrekking in de lever, waardoor de galstenen los komen. De volgende dag neem je weer twee keer bitterzout en breng je een groot deel van de ochtend door op de w.c. Een leverreiniging doen voor een werkdag is dus geen goed idee. Als je hier klikt vind je uitgebreide informatie over hoe een leverreining in zijn werk gaat.

Opluchting

galstenen weg in de wc potDeze laatste leverreining leverde een hoop grotere galstenen op, van twee centimeter. Ik kon me voorstellen dat die de lever flink hadden verstopt. Voor mij ook een duidelijke boodschap dat het goed was dat ik de reiniging weer had gedaan en dat het goed is om er mee door te gaan. Gelukkig ben ik na de reiniging niet meer de halve dag van slag. Ik vind het wel prettig om me wat terug te trekken, maar lig niet meer uitgeteld op de bank. Het eiwit in mijn ooghoeken was direct minder geworden, ik kon weer naar de w.c., mijn buik was niet meer opgezwollen en mijn ogen voelde weer prettig aan. Ik kon weer helder en duidelijk zien. Best wel een opluchting, zo’n reiniging.

 Colon Hydrotherapie

Toen ik begon met de reinigingen heb ik eerst een aantal keer een Colon Hydrotherapie (darmspoeling) gedaan om de darmen goed schoon te maken. Na iedere reiniging liet ik weer zo’n spoeling doen. Ik kan het zeker aanraden als je een leverreiniging gaat doen, dit te combineren met darmspoelingen. Om dat galstenen goed af te kunnen voeren, is het belangrijk dat de darmen ze goed af kunnen voeren naar de toiletpot. Anders kunnen ze in de darmen achter blijven, en komt het gif dat ik de stenen zit los en weer in je lichaam terecht. Dat is natuurlijk niet wat je wilt bereiken met de reiniging. Via onderstaande bon kun je 25% korting krijgen op een darmspoeling bij Liesbet Muijlwijk. Ik heb persoonlijke goede ervaringen bij haar. Voor een reinigingsweek in Drenthe kun je hier klikken.

Heb je weleens een leverreiniging gedaan? Denk je erover maar zie je er tegenop? Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat.

 

 

 

Deze bon geeft je 25% korting op je eerste consult bij:

 

 

Gezondheidspraktijk Sjamoni

 

Colon Hydrotherapie (darmspoelingen)

 

Ondersteuning en Begeleiding bij Leverreinigingen

 

Patrimoniumstraat 23971 MS  Driebergen

 

0343-755 377

 

 

www.sjamoni.nl info@sjamoni.nl

 

 

Ik wens jou veel Gezondheid en Vitaliteit toe!

 

Met warme groet,

 

 

Karin Hogenboom

 

E-mail adres: info@volzicht.nl

 

 

 

 

Comment Section

13 reacties op “De verbinding tussen de ogen en de lever


Door A. van der Peijl op 18 december 2018

Ik heb momenteel veel last van mijn ogen. Neem levertraan. Eet volgens WestonPrice.
Maar, ik kan nooit meer vanzelf naar het toilet, endeldarm is verwijderd. Feitelijk heb ik altijd een verstopping, maar dat los ik op met om de dag een darmspoeling te doen. Ook neem ik vaak een leverdrankje om de lever te reinigen = 2 eigeel, olijfolie en sinasappelsap. Het sap komt uit de winkel, bij zo,n groot apparaat waar verse sinasappels liggen. Hoewel die niet biologisch zijn, kan zijn dat de schil ook vervuild is.
Ik ga heeeel vaak vanzelf naar de WC door dit leverdrankje. Vaak al na 2 uur. De aansturing is dus vanuit de lever/gal en niet vanuit de gevulde endeldarm.
Ik vraag me al af of ik niet te vaak dit drankje neem, maar als het reinigt dan zou dit dus goed voor me zijn. Aanvankelijk was mijn ontlasting erg slecht van kwaliteit, dit heb ik steeds laten controleren. Is nu in ieder geval beter, ik maak nu vaak mooie bergjes terwijl ik aanvankelijk alleen maar diaree had.
Misschien moet ik toch iedere dag mijn darmen leeg houden i.p.v. om de dag. Did deed ik op advies van de acup.arts. Die vond weer dat ik teveel spoel en dat het daardoor niet voldoende indikt.
Ik zal eens opletten hoe die ogen per dag voelen in samenhang met ontlasting. .


Door Marie Louise op 22 april 2016

Ik ga de komende tijd extra aandacht besteden aan het reinigen van de lever, doordat mijn oogaandoening is verslechterd… helaas, dus reinigen.


Door Lisette op 5 februari 2014

Als je niet in de gelegenheid bent om een leverreiniging te doen tegen constipatie moet je dus lauw water met keltisch zou drinken? Ik eet nu wel veel gebakken eieren, geen brood, maar herken me in het verhaal vd verstopte darmen en dat is naar!


Door Wilma op 13 januari 2014

Ik heb nu 7 reinigingen gedaan. Het is onvoorstelbaar wat er allemaal uit komt. Eigenlijk zou inderdaad iedereen hier eens over moeten nadenken. Ik heb het trouwens gedaan zonder darmspoelingen. Dat schrikte toch wat af en zonder kan het ook prima. Wel heb ik oxy powder in huis voor als ik twijfel of er wat achter gebleven is. In plaats van appelsap drink ik de week ervoor regelmatig een glas water met een eetlepel appelazijn. Goed voor mijn maagzuur. Mijn tanden waarderen het niet altijd zo, maar met een rietje is het weer goed te drinken. Bitterzout wordt ook minder vies als je het met een rietje drinkt.


Door Karin Hogenboom op 13 januari 2014

Appelzuur of malinezuur kun je ook gebruiken, is beter voor de tanden en de darmen, te verkrijgen via unlimited health.
Ik doe het inmiddels ook zonder darmspoelingen. Ben wel blij dat ik dit in het begin wel heb gedaan, vond het wel prettig en niet naar. Ik reinig mijn darmen nu met zoutwaterflush. ’s Ochtends op nuchtere maag half liter lauw water met twee volle theelepels keltisch zout en een halve citroen uitgeperst. Helpt ook goed bij verstopping.


Door Maria op 18 december 2013

Hoi Karin,

Altijd interessant om je mailtjes te bekijken, daarvoor dank. Maar nu
heb ik misschien een tip voor jou….:

Met betrekking tot obstipatie zou je kunnen kijken naar je gewoontes
qua water drinken. Volgens Dr. Batmanghelidj (zie diverse boeken en
publicaties, waaronder: “Je bent niet ziek, je hebt dorst!”,
vertaling van “Your body’s many cries for water”, onderzoeken ook na te lezen
op http://www.watercure (of was het nou http://www.waterthecure) of anders:
het boek “Water, het beste medicijn” van Dr. Guido van Mierlo.
Deze artsen geven aan (een en ander gestaafd met gedegen onderzoek)
dat obstipatie niet voortkomt mits je voldoende water drinkt. Het
drinken van water (ga uit van 30 ml per kg. lichaamsgewicht) (evt.
aangevuld met wat zout) mag niet vervangen worden door andere
vloeistoffen (koffie, thee, sap e.d.) omdat water anders functioneert
als het gebonden is aan andere stoffen.

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt, misschien ook voor anderen van
belang via jouw nieuwsbrief! Mij doet het waterdrinken alvast veel
goed.


Door Karin Hogenboom op 19 december 2013

Hoi Maria,

Ik ben bekend met het boek. Heb het gelezen. En ik geloof dat water drinken een hoop mensen kan helpen bij verschillende klachten, maar wat we echt nodig hebben is vloeibare verzadigde vetten, dit vocht kan je lichaam veel beter opnemen. Dus rauwe melk, beestenbottenbouillon, kokosmelk, slagroom. En af en toe een glas water met sole, dit is een oplossing van keltisch zout met water (1/3 zout met 2/3 water in een potje, flink schudden. En twee maal daags een glas water met een theelepel sole drinken)
Bij mij kwam het echt door een verstopte lever, na de reiniging was de verstopping over.


Door Marjan op 18 december 2013

Hoi Karin, ook ik heb 6 leverreinigingen achter de rug en ga nog even door in het nieuwe jaar. Na 10 jaar veel spanning en druk op mijn ogen, voelt het op dit moment weldadig! Ik kan nu weer lezen, schilderen etc. wanneer ik dit wil! Mijn algehele gezondheid is verbeterd en volg sinds een half jaar de richtlijnen van Weston Price wat mij heel goed bevalt en mij veel meer energie en gezondheid oplevert! Fijn dat je dit naar buiten brengt, heel veel mensen zouden er naar mijn inzien veel baat bij hebben.


Door Hanneke op 17 december 2013

Nou Karin, ik kan alleen maar bevestigen dat de ene leverreiniging die ik gedaan heb, nu maar liefst ruim 2 jaar geleden, meteen beter zicht opleverde! Mijn opticien kon het meten en was er zelfs verbaasd over! De wonderen zijn de wereld nog (lang) niet uit 😉


Door Lisette op 17 december 2013

Ik denk dat iedereen gewoon voor zich moet weten wat hij doet.


Door gert op 17 december 2013

Mijn reactie is,… Waar zijn we allemaal mee bezig ????

Ik begrijp dat vrouwen als gevolg van zwangerschappen meer kans hebben op galstenen.. Ik weet niet meer hoe dat zat.

Maar iemand die geen probleem acuut heeft gaat daar toch niet op anticiperen. En wie zegt dat als er galstenen uit komen door een extreme interventie dat die ooit een probleem zouden maken… En dat jij verstopt zat. Kwam misschien wel door al die interventies die je al gemaakt hebt.. Misschien had wel een reden..

Maar om op deze site die over ogen gaat de subscribers in de richting van leverreinigen te sturen !! Gaat veel te ver !!!

Zet dan de bril maar op.


Door Karin Hogenboom op 17 december 2013

Beste Gert,
Ik begrijp de weerstand. Maar wat gaat er nou precies te ver. We leven in een wereld vol gifstoffen, die we ook tot ons nemen via voeding. Voor mij voelt het goed om dit weer te zuiveren en daarbij helpen leverreinigingen. Uiteraard is het voor iedereen de keuze om hier wel of niet iets mee te gaan doen.
Door ervoor te kiezen niets mee te doen, wat uiteraard prima is, hoef je toch niet meteen te kiezen om dan de bril maar op te zetten. Ik schrijf toch over meer dan alleen leverreinigingen om je te helpen naar beter zicht. Ieder heeft zijn eigen pad hierin en kan zijn eigen keuzes maken. Ik laat alleen maar zien wat er te kiezen is.


Door Lisette op 17 december 2013

Hahaha!

Plaats een reactie


*