Page content

Even Voorstellen

Eva Grootenhuis

De vakantie is begonnen, ik ga met mijn gezin kamperen en genieten van het mooie weer. Want die hebben we nu wel verdiend. Ondertussen verder werken aan mijn tweede boek, maar voor de rest van de activeiten neem ik echt vakantie. Eva Grootenhuis gaat me helpen en zal de reacties en mails beantwoorden deze zomer. Ook heeft ze beloofd een paar blogberichten te schrijven. Ik ken Eva van een Oogopstelling die we samen deden drie jaar geleden. Daarna heeft ze  bij mij een cursus gevolgd. Het afgelopen jaar heeft ze mij geholpen bij het geven van een cursus, workshops en het ontwikkelen van mijn nieuwe cursusmap. Zij is psycholoog en heeft dit jaar de opleiding voor spirituele coach bijna afgerond. Ze heeft daarin geleerd om familie opstellingen te geven en in juni heeft ze voor VolZicht een oogopstelling begeleid. Ze is een ervaringsdeskundige die zich door onze samenwerking ook goed heeft verdiept in de materie en veel weet over ogen en zien. Ik vind het leuk dat ze me gaat helpen deze zomer, hieronder vertelt ze meer over zichzelf.

Eva Grootenhuis

Mijn naam is Eva Grootenhuis en ik ben sinds een paar jaar bezig om mijn zicht te verbeteren. Het woord zicht heeft hier een dubbele betekenis, het scherp kunnen zien met je ogen, dichtbij en veraf, en daarbij ook het ‘diepere’ zicht, het helder en bewust zien. Dat betekent voor mij om in situaties of problemen de diepere betekenis te zien en te voelen, een meer spirituele betekenis zien.  Ik geloof dat we hier allen geboren zijn om lessen te leren, lessen vanuit de ziel  en er dus achter elke situatie of probleem er ook een boodschap ligt vanuit de ziel. Die boodschap te gaan ontdekken, bij mezelf en bij anderen, vind ik het meest boeiende wat er is.  Om uiteindelijk te bewerkstelligen (door bepaalde vormen van heling, therapie etc.) dat de ziel kan doen waarvoor hij hier gekomen is. 

Angst om te zien

Toen ik elf jaar oud was, kreeg ik lenzen.Tijdens een oogopstelling (een afgeleide van familieopstellingen), werd meer zichtbaar waar mijn angst om te zien vandaan kwam. Karin representeerde mij als het meisje van 11 jaar oud.  Na de opstelling was mijn zicht al met 1 punt verbeterd en stopte ik ook met het dragen van mijn lenzen. Ik nam ook een bril met een lagere sterkte voor erbij. Uiteindelijk ben ik helemaal gestopt met de bril, wat me meer vrijheid bracht. Ik vond het fijn om niet meer afhankelijk te zijn van een bril of lenzen die altijd snel irriteerden (letterlijk en figuurlijk).  Op het begin vond ik het soms lastig dat ik niet alles altijd 100 procent scherp zag, en dat het ook wisselde per moment.  Tegenwoordig kan ik zien dat mijn zicht nu eenmaal afhankelijk is van meerdere factoren en voel ik rust er bij. Het voelt fijn om op een natuurlijke wijze met mijn ogen om te gaan, en ook respect te tonen voor de wisselingen die daar soms bij kunnen horen. Ik ben nu eenmaal een mens, maak van alles mee, en mijn ogen en zicht reageren daar gewoon op. 

Mijn derde oog

Even voorstellen: Eva GrootenhuisDe laatste paar jaar heb ik gemerkt hoe mijn ogen verband houden met mijn derde oog, en ook de angsten in mijn derde oog, en het daarbij horende niet willen zien.  Het spirituele pad dat ik ook een paar jaar loop, draagt er zeker aan bij om Helder te gaan Zien. Het derde oog is aanwezig in het voorhoofdschakra.  Chakra’s zijn energiesystemen in het energieveld om je lichaam heen. Volgens de traditionele indiase leer zijn er 7 hoofdchakra’s, te beginnen bij de stuit, en eindigend bij de kruin. Het derde oog chakra is het 6e chakra, en hangt samen met bewustzijn en intuitie. Hij is blauwpaars (indigo) van kleur. Via dit chakra kun je verbinding maken met je eigen onderbewuste. Helderzienden gebruiken dit derde oog voor het waarnemen, alsof het een soort antenne is om signalen vanuit de kosmos op te vangen. De angsten die zichtbaar werden in verband met mijn derde oog hadden te maken met de negatieve ‘donkere’ kant van het leven, zoals onrecht, machtsmisbruik, onvriendelijkheid en geweld. Stapje voor stapje durf ik meer te Zien en accepteer ik ook deze kant van het leven.

Karin op vakantie

De komende weken help ik Karin, nu zij op vakantie gaat. Ik vind het erg leuk om haar te helpen. Me bezighouden met wederom de diepere betekenis van ‘slecht’ zien, en tegelijkertijd ook de praktische oefeningen die er bij horen vind ik erg interessant.  Ik zal mails beantwoorden, en mogelijk ook een blog schrijven. Verder geef ik oogopstellingen in samenwerking met Karin, nu ik bijna klaar ben met de opleiding tot Spirit Coach. Dit geeft mij veel voldoening aangezien ik vanuit werkelijke passie en veel plezier dit werk doe. Ik heb zelf mogen ervaren hoe mijn ogen drie punten verbeterden, en vind het heerlijk om anderen te laten delen in mijn ervaringen.

Veel liefs Eva

Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achter laat, wat doet het zien met jouw eigen ogen op spiritueel gebied.

Comment Section

6 reacties op “Even Voorstellen


Door Ko op 9 augustus 2013

Poetsen met keltisch zeezout kan ik aanbevelen, doe dat nu een aantal jaar, Daarnaast af en toe met groene klei waaraan wat druppeltjes etherische munt is toegevoegd.


Door Anne op 26 juli 2013

Hoi Eva, mooi stukje, vooral over het ´durven zien´. leuk dat je Karin helpt.
Ik heb een vraag over tandpasta. Welke tandpasta gebruik jij? Ik heb de Weleda plantentandpasta nu, zonder fluoride. Maar durf er nog niet elke dag mee te gaan poetsen, vandaar de vraag!


Door Eva Grootenhuis op 29 juli 2013

Hoi Anne. Ik vind dat ook wel een beetje ingewikkeld, wat is nu de juiste tandpasta. Familieleden van me zijn tandarts en benadrukken wel het belang van fluoride. Ik gebruik nu zelf paradontax zonder fluoride, en ga vaak wat af op mijn intuitie. Karin heeft een erg lekkere tandpasta van weleda, en gebruikt ook wel eens alleen Keltisch zout om mee te poetsen. Heb ook wel eens wat gehoord over kokosolie om mee te poetsen.
Sorry voor de late reactie, was zelf ook even een weekje weg! Groetjes Eva


Door rob knaven op 19 december 2017

goeie bio kokosolie en backing soda ..je doopt je tandeborstel ff in de kocosolie en daarna in de backing soda ..ff wennen maar daarna super


Door petra op 24 juli 2013

hallo Eva, leuk te lezen dat je al een traject achter re rug hebt. Ogen worden nkiet voor niets spiegel van deziel genoemd.Ik heb -5 aan beide ogen,om en nabij. waar ik nog aan moet wenen alsik geen birl draag is dat ik heel gezichten en dus ogen kan zien. Ogen liegen nooit. Mar dat neemt niet weg dat ik vastbesloten ben om (via deze site) de oefeningen die aangeboden worden met bide handen aan te grijpen om de bril die mij al die jaren geholpen heeft, terzijde te kunnen gaan leggen. Ik draag nu ruim 25 jaar een bril dus een grote uitdaging.Groeten Petra


Door Eva Grootenhuis op 29 juli 2013

Hoi Petra, dank je wel voor je reactie. Het is inderdaad een uitdaging om hier mee aan de slag te gaan, het lijkt soms makkelijker gewoon een bril op te zetten, al is mijn mening dat je jezelf dan wel voor de gek houdt.
Ik denk dat het leven vanzelf de juiste hulpmiddelen op je pad brengt, om naar dat resultaat te gaan waar je naar verlangt. Fijn dat je de oefeningen met beide handen aanpakt, geduldig zijn is ook belangrijk ben ik achter gekomen ;). Ik wens je veel succes hiermee! Groetjes eva

Plaats een reactie


*