Page content

Hardnekkige overtuiging

Overtuiging dat de wereld plat isLaatst merkte ik weer hoe hardnekkig een overtuiging kan zijn. Zoals je misschien al weet is mijn eerste boek al een tijdje uit en heet: Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen. Deze heb ik in november 2011 geschreven en ik heb hier veel positieve reacties op gekregen. Mensen ervaren het boek echt als een ondersteuning en hulpmiddel in hun eigen pad naar goed zicht.

Ontdekkingstocht naar goed zicht

In dit boek vertel ik je alles over mijn ontdekkingstocht naar goed zicht. Wat mij allemaal heeft geholpen om goed te gaan zien, welke hoogte en diepte punten ik hierin tegen kwam. Ook staan er beschrijvingen van goede oefeningen die mij hebben geholpen en hoe je jouw weg naar goed zicht succesvol kan maken.

Klopt mijn overtuiging wel?

Klopt mijn overtuiging wel?Ik dacht altijd dat ik niet mijn boek zelf mocht uitgeven als e book, dat de rechten alleen bij de uitgever lagen. Maar bij navraag bleek dat ik het wel zelf als e book mag uitgeven. De overtuiging had ik al sinds maart. Dat mijn overtuiging niet klopt weet ik sinds november. Puur en alleen door een mail te sturen met de vraag of mijn overtuiging eigenlijk wel klopt.

Is de wereld wel plat?

In de Middel Eeuwen was iedereen er van overtuigd dat de wereld plat was. Kwam je aan het einde van de wereld, dan viel je er vanaf. Inmiddels weten we wel beter en lachen we om die overtuiging. Maar in die tijd was het bittere ernst. Er waren niet veel mensen die mee durfden met Columbus, overtuigd dat ze dan van de aarde af zouden varen.

Ik geloof er niets van

Veel overtuigingen zijn voor mensen bittere ernst. Zeker als het over overtuigingen gaat in de ogen en het zien. Veel mensen geloven niet dat hun ogen weer zelf kunnen gaan zien. Zij zijn ervan overtuigd dat ze alleen met hun bril of lenzen kunnen zien. Als ze aan een alternatief denken, is het laseren. Ik gaf laatst twee vrouwen mijn visitekaartje. Zij waren in gesprek over hun bril, in hoeverre ze konden zien zonder bril. “Ik zie echt niets zonder bril”, zei de ene vrouw. Toen ik vertelde over mijn cursussen zei de anderen “O, interessant. Maar ik geloof er niets van”.

Collectieve overtuiging

Een andere, ik noem het altijd een collectieve overtuiging, is de leesbril. Als je over de veertig bent, dan ben je oud en heb je een leesbril nodig. Jammer, maar helaas, niets aan te doen. Vroeger lag de overtuiging rond het vijftigste levensjaar, dat is inmiddels vervroegd naar de veertig. Dat er wel eens andere oorzaken kunnen spelen, (zoals de vele uren dat mensen doorbrengen achter de computer) dat komt niet in de overtuiging voor.

Het kan wel onmogelijk lijken

De overtuiging veranderen kan onmogelijk lijkenEen overtuiging kan heel hardnekkig zijn. Het gevoel dat je niets ziet zonder bril kan zo sterk zijn, dat het haast onmogelijk lijkt dat je wel goed zou kunnen zien zonder bril. Het is apart hoe sterk dat speelt bij ogen en zien. Want bij rugklachten gaan wel veel mensen naar een fysiotherapeut of een yogaleraar. Zij leren oefeningen waardoor ze merken dat de klachten verminderen of verdwijnen. Maar naar een oogleraar gaan maar weinig mensen. Een bril of lenzen, dat is de optie die wij kennen bij slecht zicht.

Het veranderen van je overtuiging

Het mooie van overtuigingen is dat je ze kunt veranderen. Door bijvoorbeeld een email te sturen naar mijn uitgever, veranderde mijn overtuiging over mijn boek. En dat is mooi, want de nieuwe informatie gaf mij nieuwe mogelijkheden. Ik heb de afgelopen weken hard gewerkt aan een uniek Oog Ontspannings Pakket. Een pakket dat jou zal helpen beter te gaan zien. En jou kan helpen naar een andere overtuiging. Namelijk dat je wel zelf iets kunt doen aan je ogen.

Ben je nieuwsgierig geworden wat dit pakket voor jou kan betekenen, klik dan hier. Ik ben er van overtuigd dat het pakket een goede investering in jezelf en in je ogen zal zijn. Let op, tot zaterdagochtend 8 december kwart over elf ontvang je 50% korting op het pakket.

Oog ontspannings pakket

Welke overtuigingen heb jij over jouw ogen en zien? Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat.

 

 

 

Comment Section

5 reacties op “Hardnekkige overtuiging


Door Annette Schoonhoven- Groet op 20 december 2016

Hallo Karin,
Bril dragend vanaf mijn 14 e, lenzen v.a. 18 jr.
was dolblij met de lenzen! Géén klachten !
Sinds ik jouw berichten lees, pas ik nóg vaker toe om geen bril of lenzen te dragen.
Zwemmen uiteraard zonder! Lenzen 8 à 9 uren.
Rust voor mijn ogen vind ik ook heel belangrijk. Haal er zoveel mogelijk het positieve uit, que voeding en oefeningen!
Dit jaar 70 (!!!!!) geworden, voelt oud hoor!


Door I Geers op 9 januari 2013

Sinds mijn 16 tot mijn veertig droeg ik harde lenzen.Sindsdien gingen mijn ogen ook niet meer achteruit.Ik had geen lensklachten maar besloot toch mijn ogen te laten laseren.(beide ogen ongeveer -4.
Dit tot grote tevredenheid tot nu toe maar nu ik langzaam naar de vijftig ga merk ik dat mijn bijzicht langzaam achteruit gaat…vooral met slecht licht.
Heb je ook ervaring met mensen die gelaserd zijn?


Door Karin Hogenboom op 9 januari 2013

Ik heb zeker ervaring met mensen die gelaserd zijn. Met het laseren is niet de oorzaak van het probleem opgelost. Daar kun je altijd nog zelf mee aan de slag.


Door Bianca holst op 7 januari 2013

Is er ook verbetering mogelijk bij een lui oog en staar?

Vriendelijke groeten,
Bianca holst.


Door Karin Hogenboom op 7 januari 2013

Jazeker is dit ook mogelijk.

Plaats een reactie


*