arrow_drop_up arrow_drop_down

Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen

Wil jij goed gaan zien zonder bril, lenzen of laseren? Ontdek het geheim van frisse, gezonde ogen die zelf goed kunnen zien, dichtbij en ver weg. Door je ogen te leren ontspannen, ontspant alles mee, je lichaam en je geest. Je ontdekt dat je meer kleur en diepte gaat zien, dat je de wereld ruimer en helderder ziet. In de workshop leer je allerlei heerlijke oefeningen die een weldaad zijn voor je ogen. Ook laat ik je voelen hoe het komt dat je ogen niet goed zien en leer ik je wat je eraan kunt doen. Kom genieten van deze eendaagse workshop en ga met een fris gevoel in de ogen weer naar huis.

Oorzaken slecht zicht

Hoe komt het dat de ogen slecht zien en hoe kun je dit weer keren!

De ogen 'voeden'

Je leert jouw ogen op verschillende manieren te voeden, zodat ze hun werk goed kunnen doen. En hun werk is: goed zien!

Ontspannen leren zien

Ogen hebben rust én beweging nodig. Je leert fijne oefeningen die je ogen helpen te ontspannen, en ook weer in beweging te komen. 

Ogen zijn mijn passie!

"Bijna dertig jaar heb ik een bril en lenzen gedragen. Hiermee stoppen is een van de beste beslissingen van mijn leven geweest. Ik ervoer meer rust en ruimte in mezelf, ik ging veel beter slapen en de grootste verrassing: ik ging méér zien dan ik met bril op ooit had gedaan! Sindsdien zijn ogen mijn passie en wil ik alles ontdekken wat kan helpen om goed te zien. Tot op de dag van vandaag komen er nieuwe inzichten en ideeën op mijn pad. Tijdens mijn workshop neem ik je mee op ontdekkingstocht."

Datum workshop

Vrijdag

28-02-2020

10.00

Wat ga je leren in de workshop?

Ontdek het geheim van gezonde ogen

Wat hebben ogen nodig om goed hun werk te kunnen doen, namelijk helder en scherp zien zonder hulpmiddelen en ingrepen?

Ontspannen zien

Hoe zorg je dat jouw ogen ontspannen zien en dat ze prettig en comfortabel aanvoelen?

Welke voedingsstoffen hebben jouw ogen nodig?

Zonder benzine rijdt een auto niet. Zonder de juiste voedingsstoffen kunnen jouw ogen niet goed hun werk doen. Wat hebben zij nodig om gezond en vitaal te zijn?

Hoe komt het dat je niet goed ziet?

Wat zijn de oorzaken van wazig zicht en andere oogklachten en hoe keer je het proces om?

Wat is de invloed van de bril op jouw zicht?

Ogen gaan niet beter zien, maar slechter, als ze door brillen of lenzen kijken. Hoe komt dat? Wat is het alternatief?

Invloed van licht en duisternis op de ogen en het zien

Ogen hebben licht nodig om goed te zien, maar ook donkerte. Hoe stel je jouw ogen hier op de juiste manier aan bloot, zodat ze beter kunnen zien in het licht en in het donker?

Reacties van deelnemers

Mijn klachten verdwenen 

"Deze dag heeft me bewustwording gebracht van wat mijn ogen allemaal kunnen. Mijn klachten verdwenen naarmate de dag vorderde."

Mieke, deelneemster workshop

Mijn zicht was helder

De dag na de workshop was m’n zicht heel helder en ik had gelijk het gevoel dat m’n leesbril te sterk was. De oefeningen zijn goed toe te passen en lekker eenvoudig. Dat spreekt me altijd aan.

Hannah Bouma - Mindfulltouch

Het beeld wordt scherper

Ik ga beter zien van de oefeningen. Waar ik blij van word is het gevoel meer diepte te zien, dit is erg ontspannend en ruimtelijk. En het beeld wordt dan vanzelf scherper.

Michiel, deelnemer workshop

Vroegboekvoordeel. Meld je nu aan, de plaatsen zijn beperkt

Kosten van de workshop, inclusief oogversterkende lunch, zijn €497,- T/m 31 november kun je meedoen voor de voordeelprijs, met 200 euro voordeel. Je betaalt dan €297,-

Meld je snel aan, want vol is vol!

Locatie & Tijd

De workshop wordt gegeven op 28 februari 2020 van 10.00 uur tot 16.00 uur in Huize Frankendael in Amsterdam. Een mooie, rustige locatie in de stad, makkelijk bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Lunch 

Tijdens de workshop krijg je een uitgebreide oogversterkende lunch voorgeschoteld, die niet alleen voedzaam is maar ook heel lekker smaakt. De lunch wordt verzorgd door Restaurant Merkelbach.