arrow_drop_up arrow_drop_down
14 januari 2013 

Nieuwe cursusruimte

Oude cursus ruimteIk was even een paar maanden dakloos, zoekende naar een passende cursusruimte om mijn workshops te geven. Met veel plezier heb ik verschillende workshops en cursussen in Amsterdam West gegeven. Een hele mooie ruimte van een woongroep aldaar. Prachtig uitzicht over de grachten, veel ramen waardoor er veel daglicht was. Klein dakterras en een mooie omgeving om naar buiten te gaan. Helaas is de man die de zaalhuur regelde in juni overleden. Het was altijd heel prettig om met hem samen te werken. Hij deed dit met veel enthousiasme en was altijd heel flexibel. Lukte het me niet om genoeg mensen te krijgen, dan kon ik het twee dagen van te voren nog afzeggen. Liever deed ik dat natuurlijk niet, maar als beginnende ondernemer was het heel fijn om die ruimte te krijgen.

Andere ruimte

Het was echt jammer om afscheid van de cursusruimte te nemen, maar ook weer goed om eens verder te gaan kijken. Na leuk contact met beheerders van een buurthuis bij mij in de buurt, mocht ik daar de zaal huren. Het was een stuk dichter bij, wat wel handig was op momenten dat ik iets vergat. Kon ik nog even snel terug naar huis. Ook gaf het meer rust in huis, dat ik niet vlak na het eten al de deur uit moest. Maar helaas mocht ik de ruimte in 2013 niet meer huren. Want ik was een commercieel bedrijf, ik paste niet in de doelgroep van het buurthuis. Toch wel vreemd vond ik, als je hoort dat het hele welzijnswerk zo ontzettend moet bezuinigen. Ze willen alleen maar laagdrempelige activiteiten voor de buurtbewoners, die niets tot bijna niets kosten. Prima dat ze dat willen, maar waarom alleen maar. Nu staat de ruimte leeg op het moment dat ik er niets doe. Bovendien betaalde ik ook meer huur als bedrijf dan iemand die voor (bijna) niets cursussen geeft.

Een atelier

Door een andere ruimte een schilderijDus was ik in 1 jaar tijd twee keer dakloos. Van alle kanten kreeg ik tips waar ik zou kunnen huren voor een betaalbare prijs. Punt is wel dat het heelveel werk is om daar achteraan te gaan en het kwam er niet zo van. Op een middag in november na. Ik ging eens kijken bij een naschoolse opvang bij mij in de buurt. Misschien wilden zij wel verhuren. Ik stond voor het gebouw, een oude school en in het midden zag ik dat er een atelier zat. Dat is misschien ook wel leuk, dacht ik. In Leiden heb ik ook eens in een atelier een cursus gegeven. Net op dat moment kwamen er twee vrouwen naar de ingang lopen. “Zijn jullie van het atelier?”, vroeg ik. Eén van de twee dames hoorde inderdaad bij het atelier.

Vandalisme

Ik kreeg een rondleiding en had een leuk gesprek. Zij huurde het atelier sinds drie weken en moest met haar collega huurder overleggen of ze het zouden verhuren. Eigenlijk had ze het atelier al eens drie jaar gehuurd, tot ze een jaar geleden opeens eruit moest. Het hele atelier werd gestript, ze gingen er appartementen van maken. Tot het geld opeens op was. Nu mocht ze samen met haar collega de twee ruimtes weer opnieuw huren. Maar het zag er wel veel slechter uit dan een jaar geleden. In één ruimte was het hele plafond gesloopt en ook een monumentale deur verwijderd. Er zat een hele mooie vloer in die was verdwenen en zo was er nog een hele opsomming. Verbazingwekkend dat dit zomaar kan. Vandalisme, door de gemeente zelf nota bene.

Een schilderij

Dit contact heeft me niet een nieuwe ruimte opgeleverd, omdat het antikraak is kan de kunstenares er ieder moment weer uitgezet worden (wellicht met drie weken opzegtermijn). Het heeft me wel een schilderij opgeleverd, want ik heb meegedaan met een workshop intuïtief schilderen op een vrijdagmiddag. Echt heel leuk en ik ga zeker snel weer een keer meedoen.

Yogastudio

Nieuwe cursusruimte: Yogastudio ZensazSinds vorige week heb ik dan toch een nieuwe cursusruimte gevonden. Zensaz, een yoga studio in Amsterdam Watergraafsmeer. Een hele mooie lichte ruimte. Knus maar wel groot genoeg om oefeningen te doen. En ook fijn, er zijn matjes aanwezig. Ik doe tijdens de cursussen altijd mijn tennisballenoefening. Hele fijne oefening, waarbij we op de grond liggen. Ik moest altijd mijn cursisten vragen om een matje mee te nemen, dat hoef nu niet meer. Acht februari zal mijn eerste workshop aldaar zijn. Ik heb er zin in om in deze mooie studio aan de slag te gaan.

Workshop

Wil je ook meedoen met de workshop! Leren waarom ogen slecht zien en hoe je zelf je ogen weer kunt verbeteren. Fijne oefeningen doen voor je ogen, zodat je met frisse, ontspannen ogen weer naar huis gaat. Klik hier voor meer informatie over de workshop Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen, of meld je hieronder direct aan. Wie weet ontmoeten we elkaar op 8 februari!

[contact-form 1 “Contactformulier 1”]

Wil je meer informatie over de cursussen in de nieuwe ruimte. Klik hier voor de leesbrilcursus en klik hier voor de cursus Goed leren zien zonder bril

 

Reactie plaatsen