VolZicht Ogen Voedingsdag 2018: het complete verhaal

 

Een inspirerende dag over voeding, oefening en genezing voor jouw ogen                       

HOEVEEL VAN DE 5 ONDERSTAANDE VRAGEN BEANTWOORD JIJ MET “JA”?

1. Heb jij een bril of lenzen en gaan je ogen steeds verder achteruit? Ja / Nee

2. Heb je last van droge ogen, pijnlijke ogen, vermoeide ogen, of heb je een oogziekte? Ja / Nee

3. Denk jij dat je altijd afhankelijk zult blijven van je bril of lenzen? Ja / Nee

4. Geloof jij dat medicijnen of een operatie je oogproblemen alleen op kunnen lossen? Ja / Nee

5. Denk jij dat je met voeding maar een heel klein beetje de gezondheid van je ogen kunt verbeteren? Ja / Nee


Als je mij elf jaar geleden deze vragen had gesteld, zou ik op alle vijf “Ja” hebben gezegd. Vandaag beantwoord ik ze allemaal met “Nee”. Op de VolZicht Ogen Voedingsdag op 9 juni 2018 deel ik mijn persoonlijke verhaal. Ik vertel je wat ik allemaal heb gedaan om mijn ogen goed te gaan voeden, waardoor ze nu gezond zijn en ik er helder mee kan zien.

MIJN BRANDERIGE OGEN, MIJN BRIL EN IK

"Ik heb heel lang geloofd dat ik nooit van mijn bril af zou komen. Als kind droeg ik al een bril, mijn vader had slechte ogen dus die “had ik van hem”. Mijn ogen gingen beetje bij beetje achteruit. Niks aan te doen, ik zat gewoon voor mijn leven aan de bril en lenzen vast, dacht ik. Laseren vond ik te ingrijpend.


Ook was ik ervan overtuigd dat ik nooit van mijn rode, jeukende ogen zou afkomen. Ik had last van hooikoorts en dat sloeg altijd direct op mijn ogen. De druppels en anti-histaminepillen die ik daarvoor kreeg hielpen niet, of maar eventjes. Maar ja, wat kon ik doen? Ik was niet de enige met oogklachten. Het is een bekend probleem in onze westerse maatschappij.


Aan mijn voeding lag het natuurlijk niet. Dacht ik. Want ik at toch gezond? Niet veel suiker, af en toe een stukje vlees, wel veel fruit en salades. Ik smeerde margarine op mijn volkoren brood. Melkproducten liet ik staan, want die verergerden de allergie, zo werd me verteld.


Dat er een directe link was tussen mijn voedingspatroon en het gekwakkel met mijn ogen, daar kwam ik pas later achter. Ik wist toen nog niet dat ik helemaal niet gezond at, dat ik mijn lichaam aan het uithongeren was en dat mijn ogen schreeuwden om volwaardige voeding."


BURN-OUT EN DE WEG OMHOOG

Ik raakte in een burn-out, nu elf jaar geleden, na mijn derde zwangerschap. Ik sliep slecht en was depressief. Eigenlijk dacht ik dat ik me nooit meer beter zou gaan voelen, dat het van nu af aan alleen nog maar slechter met me kon gaan. Ik had er zelfs spijt van dat ik een derde kind had gewild en dat vond ik een vreselijke gedachte. Die gedachte wilde ik nooit meer hebben! En daarom ging ik op zoek naar iets dat me kon helpen. Een nieuw begin, een fris idee, iets waarvan ik het bestaan nog niet wist.


En dat kleine wonder kwam. In de vorm van een cursus voor oogontspanning. Daar wilde ik wel heen, want ik had veel last van mijn ogen en ging steeds slechter zien. De oogleraar beloofde dat daar iets aan te doen was, dus ik sleepte me naar de eerste les. We deden oefeningen waarbij ik mijn ogen diep voelde ontspannen. Die nacht sliep ik voor het eerst in maanden de hele nacht als een blok! Verkwikt werd ik wakker. Later begreep ik dat dit kwam door de diepe ontspanning in mijn ogen, en daardoor in mijn hersenen en in mijn hele systeem.


Ik bleef de oefeningen trouw doen en ik begon me fitter te voelen. Ik sliep goed. Ook ging ik begrijpen dat ik mijn bril niet nodig had: ik leerde dat je anders, veel breder kunt kijken dan alleen met priemende oogjes door het brandpunt van twee geslepen glaasjes. Er kwam een bewustwordingsproces op gang dat een ander mens van me maakte. En ik besloot dat iedereen deze oefeningen moest kunnen leren. 


Deze missie en roeping kreeg vorm in de VolZichtmethode:

1. Anders Zien door Oefeningen

2. Persoonlijke Groei en Bewustwording

3. De Juiste Voeding


DE GROOTSTE VERANDERING: MIJN EETPATROON

De grootste verrassing kwam toen ik anders ging eten. Ik had nooit gedacht dat voeding direct invloed kon hebben op mijn zicht. Vanaf het moment dat ik mijn eetpatroon veranderde, voelde ik een weldadige ontspanning in mijn ogen en lichaam, ging ik nog beter zien zonder bril. En eindelijk kwam ik van die ellendige hooikoorts af! Mijn ogen voelden fris en gezond aan, ze kregen een overvloed aan goede voedingsstoffen binnen door de nieuwe manier van eten.


Ik ontdekte dat:

* je ogen nog dieper kunnen ontspannen als ze weldoorvoed zijn

* ogen die de juiste voeding krijgen hun werk weer goed gaan doen en beter gaan zien

* de juiste voeding zorgt voor een weldadige rust in je hele systeem

* hooikoorts en andere oogklachten kunnen genezen

* je glanzende ogen kunt hebben, met stralend oogwit


Op de VolZicht Ogen Voedingsdag op 9 juni 2018 krijg je alle uitleg die je nodig hebt om je ogen goed te gaan voeden.
VOEDINGSTIP 1 VOOR JOUW OGEN:

Ogen werken heel hard en hebben daarom veel energie en voedingsstoffen nodig. Als voorproefje op de Ogen Voedingsdag volgt hier de eerste belangrijke voedingstip:


“EET IEDERE DAG EIEREN!”


Eigeel is een van de beste bronnen van luteïne en zeaxanthine die er zijn. Dit zijn anti-oxidanten die direct een voedende en helende invloed hebben op het netvlies en de gele vlek. Aan de Universiteit van Massachusetts is in 2006 aangetoond dat regelmatige consumptie van eieren het risico op staar en maculadegeneratie sterk vermindert. Ook ga je beter zien, want een gezond netvlies zorgt voor helder zicht. Heb je al schade aan je netvlies, dan is er zelfs kans op herstel.


Met mijn gezin begin ik de dag altijd met eieren. Gebakken eieren met spek, of een paar lekkere zachtgekookte eitjes bij het ontbijt. Wel altijd biologische eieren, van kippen die buiten rondscharrelen en daardoor zelf goede voeding innemen. En denk jij nu dat het slecht is dat wij zoveel eieren eten? Dat we teveel cholesterol binnenkrijgen? Op de Ogen Voedingsdag op 9 maart leer je waarom die overtuiging niet klopt. Het is een mythe.


RESULTATEN VAN DE VOLZICHTMETHODE

Het voeden van je ogen kan op vele manieren. Door oefening, ontspanning, contact met diepere lagen in jezelf. En door het eten van de juiste voeding. Ik draag al jaren geen bril meer en heb geen last meer van oogklachten. Wat ik geleerd heb over het voeden van de ogen draag ik via mijn trainingen nu over en ik word heel blij van de resultaten die ik zie bij mij klanten. De VolZichtmethode werkt!


Bijna alle mensen die serieus met mijn adviezen aan de gang zijn gegaan, zijn minder afhankelijk geworden van hun bril/lenzen. Ze dragen de bril gemiddeld 75% minder dan voorheen. Als ze hem wel dragen, gebruiken ze een zwakkere bril. Hun zicht verbetert, veel mensen hebben weer zicht teruggekregen waar dit was verdwenen. Klanten weten hoe ze hun ogen goed kunnen voeden, waardoor ze zich gezonder en fitter voelen, en waardoor hun ogen fris aanvoelen en er mooi glanzend uit gaan zien.


Inmiddels heb ik meer dan duizend mensen geholpen met hun oogklachten en slechte zicht. Ik wens jou ook toe dat je ontdekt dat de juiste voeding geen luxe is, maar pure noodzaak. Tenminste, als je je hele leven goed wilt blijven zien, met gezonde ogen.

KOM NAAR DE VOLZICHT OGEN VOEDINGSDAG 2018! 

Dit jaar organiseert VolZicht voor de eerste keer de grote VOLZICHT OGEN VOEDINGSDAG. Ben je benieuwd naar het complete verhaal over voeding voor gezonde ogen? Op 9 juni 2018 ben je van harte welkom op De Eemlandhoeve, biologisch boerenbedrijf en congrescentrum vlakbij Amersfoort, waar respect voor mens en dier centraal staan. 


Op deze dag krijg je precies te horen wat je allemaal kunt doen om je ogen de juiste voeding te geven. Wat moet je eten en wat niet? Waarom? Welke oefeningen kun je doen om je ogen te voeden? Hoe krijg je vat op jouw herstel van oogziektes en oogkwalen? Je krijgt veel nieuwe informatie, maar we gaan ook veel doen. De dag is een afwisselende mix van boeiende kennisoverdracht en fijne oefeningen voor de ogen. En natuurlijk hebben zijn er gezonde hapjes en drankjes vers voor jou klaargemaakt, zodat je kunt proeven hoe lekker het is om goed voor je ogen te zorgen.


Op de VolZicht Ogen Voedingsdag wordt ons VolZicht kookboek Geef Je Ogen De Kost gepresenteerd. Het is een prachtig boek geworden met gezonde recepten, informatie over de juiste manier van eten en met foto’s waarvan je gaat likkebaarden. Als je je opgeeft voor de Voedingsdag, krijg je als cadeautje aan het eind van de dag GRATIS een gesigneerd exemplaar mee. Zo kun je thuis meteen de keuken in om met de voedingstips voor jouw ogen aan de slag te gaan!


DIT NEEM JE MEE AAN HET EIND VAN DE VOLZICHT OGEN VOEDINGSDAG:

Je leert op de Ogen Voedingsdag:

*welke voedingstoffen jouw ogen nodig hebben

*hoe je de gezonde voedingsstoffen binnen kunt krijgen

*wat je allemaal kunt eten

*wat je niet meer moet eten

*welke mythes er bestaan over voeding die niet kloppen

*hoe het komt dat we met zijn allen in die mythes geloven

*waarom de mythes niet kloppen

*hoe het kan dat onze ogen massaal ziek worden

*hoe het komt dat zoveel mensen brildragend zijn

*wie Weston Price is en wat de inhoud is van zijn 11 voedingsprincipes

*hoe de gezondheid van je darmen invloed heeft op je zicht

*wat er gaat gebeuren met je zicht als je de voedingsadviezen opvolgt

*wat er zal gebeuren met je oogklachten als je de voedingsadviezen opvolgt

*hoe je stap voor stap je voedingspatroon kunt gaan aanpassen

*welke voedende oefeningen er zijn voor je ogen

*wat er zal gebeuren met je zicht als je dagelijks oogvoedende oefeningen doet

*wat er zal gebeuren met je oogklachten als je dagelijks oogvoedende oefeningen doet

*hoe je je bewuster kunt worden van hoe je kijkt

*hoe je ogen goed voeden invloed heeft op je slaap

*wat de voedende kwaliteit is van licht

*wat de voedende kwaliteit is van donker

*hoe je door aarding beter gaat zien

*hoe voeding je minder afhankelijk maakt van een bril

*hoe voeding je gelukkig kan maken

*hoe het kan dat je minder stress ervaart als je goed eet

*hoe ontspanning en voeding met elkaar samenhangen

*hoe ontspannen ogen zorgen voor een ontspannen geest

*waarom je je beter kunt concentreren als je goed gevoed bent

*waarom je beter kunt omgaan met problemen in het leven dankzij de juiste voeding

*hoe de hectiek van alle dag minder invloed op je krijgt

*dat voeding je in betere verbinding brengt met jezelf en anderen

*dat de juiste voeding helpt bij bewustwording van wat je ogen je willen zeggen

*dat de juiste voeding helpt bij genezing van oogklachten

En…..

*waarom je iedere dag beestenbottenbouillon moet drinken!


VOOR WIE IS DE VOEDINGSDAG 2018 NIET BEDOELD?

Je kunt beter niet aan deze Voedingsdag deelnemen als je vindt dat je al gezond eet en hier verder geen nieuwe inzichten over wilt horen. De Voedingsdag is ook niet voor jou bedoeld als je een wondermiddel verwacht waarmee je in één klap van je oogklachten af zult zijn. De weg naar herstel vraagt om actie en je zult er zelf stappen in moeten zetten.

VOOR WIE IS DE VOEDINGSDAG 2018 WEL BEDOELD?

De VolZicht Ogen Voedingsdag 2018 is wel voor jou bedoeld als je problemen ervaart met je ogen en niet goed weet wat je daaraan kunt doen. Als je bijvoorbeeld last hebt van droge ogen, vermoeide ogen, bloeddoorlopen ogen die er niet gezond uitzien, of zelfs van nare of ernstige oogziektes. Met voeding kun je heel veel doen! Ben je brildragend en wil je er vanaf? Ook dan zul je voedingstips horen waarmee je zelf jouw zicht kunt beïnvloeden. Ook leer je oefeningen waardoor je meteen al iets kunt voelen veranderen. Als je al van alles geprobeerd hebt en de oplossing voor je klachten nog niet hebt ontdekt, kom dan ook naar de VolZicht Ogen Voedingsdag 2018. 


ZO KUN JE JE OPGEVEN VOOR DE VOEDINGSDAG 

Tijdelijk Vroegboektarief!

Tijdelijk geldt een interessant Vroegboektarief. 

Dit heeft de Voedingsdag jou te bieden:


1.Fermentatieworkshop met vraag en antwoord. 

Waarde: €163,-

2.Lezing “Voedingsmythes ontmaskerd” door Tanja Stevens. 

Waarde: €199,-

3.Workshop “Voedende oefeningen voor de ogen” met Karin Hogenboom. 

Waarde: €349,-

4.Gesigneerd exemplaar van het kookboek Geef Je Ogen De Kost

Waarde: €67,-

5.Uitgebreide lunch gebaseerd op recepten uit het kookboek. 

Waarde: €42,-

6.Heel veel extra informatie, tips en adviezen! 

Waarde: €177,-

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Totale waarde: € 997,-


Maar let op: er geldt dus een spetterend Vroegboektarief! VROEGBOEKAANBIEDING tot 7 maart 2018

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Boek jouw entreebewijs voor de Voedingsdag vóór 7 maart 2018 en betaal het Vroegboektarief: 

  € 297,-

Kom je niet naar de Voedingsdag maar wil je wel het kookboek ontvangen?

Ook dan heb je recht op een vroegboekkorting. 


Tot 7 maart 2018 betaal je geen €67,- voor het kookboek, maar slechts €47,-, inclusief verzendkosten. Het kookboek wordt dan na 9 juni naar je toegestuurd, voor die tijd krijg je al toegang tot het huidige e-kookboek. 


*Wil je het kookboek liever als e-book ontvangen? Tot 7 maart 2018 betaal je geen €37,- voor het e-kookboek, maar slechts €27,-

LET OP: Deze aanbiedingen vervallen op 7 maart 2018 om 12.00 uur.

Maak hier je keuze

E-book

€37,-   € 27,-

e-kookboek

Vol met oogvoedende recepten

Plus Stappenplan

Kookboek

€67,-   € 47,-

e-kookboek

Vol met oogvoedende recepten

Het echte kookboek (Na 9 juni)

Inclusief oogvoedende oefeningen

Plus stappenplan

Ogen Voedingsdag

€997,-   € 297,-

e-kookboek

Vol met oogvoedende recepten

Tips, Adviezen, Oefeningen, Achtergrondinformatie

Heerlijke oogvoedende lunch

Het echte kookboek (Na 9 juni:)

Inclusief oogvoedende oefeningen

Plus Stappenplan

Wat zeggen anderen over mijn methode?

De afgelopen jaren is bewezen dat mijn methode echt werkt. Is er een beter bewijs dan klanten er zelf over te laten vertellen? Lees hieronder wat klanten letterlijk hebben gezegd.

Mony Theissens

“Sinds ik met de VolZicht methode aan de gang ben, voelen mijn ogen  veel prettiger. Een waas die altijd op mijn linkeroog zat, is verdwenen. Ik heb heel veel angsten achter me gelaten, ik raak niet meer zo makkelijk in paniek. Ik heb op heel gebieden veel meer vertrouwen gekregen. Ik ben mijn zelfgenezend vermogen aan het ontwikkelen en heb geleerd om liefdevol naar dit proces te kijken."

Ria Huisman 

“Ik gebruik sinds de training van Karin geen bril meer. Het is heerlijk om te voelen hoe mijn ogen ontspannen. En ik ben heel blij met de bewustzijn die ik ontwikkel op mijn ogen. De ondersteuning van Karin ervaar ik als heel waardevol. Het is heel duidelijk merkbaar dat ze al veel mensen hierin heeft begeleid en weet mij iedere keer weer een stap verder te krijgen in het beter zien met mijn ogen” 

Maarten

“Ik had last van bloeding in mijn rechteroog. Toen ik met de voedingsadviezen van VolZicht aan de gang ging was de bloeding binnen een paar dagen verdwenen.” 

Koos Boertjens

“Ik heb er veel profijt van de oefeningen, en merk nu pas hoezeer mijn ogen doorgaans gespannen zijn, en ook hoe goed het voelt om daar iets aan te kunnen doen.

Bedankt daarvoor!”

Mieke

"Door de voedingtips toe te passen van VolZicht heb ik geen last meer van droge ogen.."

Nancy Visser

rust, ruimte, frisse blik.
Fijn te ervaren dat ook mijn ogen zichzelf willen herstellen als ik daar rust en ruimte en aandacht aan geef..”

Wees welkom!

Hartelijke groet

Karin Hogenboom en Tanja Stevens

VolZicht-expert en Voedings-expert

Locatie & Tijd

De Ogen Voedingsdag 2018 vindt plaats op zaterdag 9 juni 1018 van 10.00 tot 17.00 uur op boerderij Eemlandhoeve in Bunschoten-Spakenburg.  Deze biologische boerderij is een prachtige, rustige locatie, makkelijk bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Lunch

Tijdens deze dag krijg je een uitgebreide oogversterkende lunch voorgeschoteld, die niet alleen voedzaam is maar die ook heel lekker smaakt. De lunch wordt verzorgd door boerderij Eemlandhoeve.

Betaling in termijnen voor de Ogen Voedingsdag is ook mogelijk, klik dan op onderstaande knop.

Kom live alle workshops meedoen op de VolZicht Ogen Voedingsdag, en ontvang verrassende informatie en tips. Klik op de groene knop om je ticket te reserveren. En ontvang al direct het e-kookboek en stappenplan.