Page content

Ontgiften in bad

Ontgiften in badSinds januari ben ik druk bezig met ontgiften. Ik heb inmiddels zes leverreinigingen gedaan, ik zat er lekker in en had mijn zevende ook al gepland. Maar opeens had ik geen zin in die zevende leverreiniging. Zag er tegen op dat ik de halve dag niet mocht eten en de hele dag niets vets. Geniet juist zo van al dat heerlijke vette eten, de roomboter, rauwe melk, eieren en beestenbottenbouilon, had helemaal geen zin om die een dag te laten staan. Een cursist vertelde dat zij het een keer had gedaan, maar dat het voor haar te heftig was. Dat er weliswaar langzamere, maar mildere manieren zijn om de lever te reinigen. En zo kwamen me er nog wat verhalen ten oren, dat bevestigde dat het voor nu even genoeg was. Ben overigens heel blij dat ik die zes heb gedaan, het voelt heel goed dat ik veel galstenen op die manier kwijt ben geraakt en de lever heb kunnen reinigen. Maar het was voor nu even genoeg.

Een reiniging is intensief

Want iedere reiniging was ook behoorlijk intensief. Vooral de eerste drie, na de reiniging lag ik de volgende dag de hele dag voor pampus, helemaal gevloerd. Er viel ook veel te ruimen en ik verloor behoorlijk wat stenen. Maar bij nummer zeven had ik er even geen zin meer in. Ging nog wel mijn darmen laten spoelen, die afspraak had ik al staan en dat voelde wel goed om te doen. En ik ben op meerdere manieren bezig met het ontgiften, zoals het veranderen van mijn voeding en eten volgens Weston Price is ook een grote reiniging en ontgifting.

Ontgiften in een warm bad

Ontgiften, de gifstoffen op de bodem van het badToen kwam ik op de website van Unlimited Health terecht en zag ik dat je een kleibad kon nemen, om te ontgiften. Volgens de website hebben de  kleibaden een diepe werking op het lichaam. Het ontrekt schadelijke stoffen aan gewrichten, weefsel en ook aan de hersenen, zoals kwik, andere zware metalen en milieuvervuilende elementen. Er zijn 12 kruidenformules voor verschillende werkingen. Hmmm, dat klonk wel aantrekkelijk. Zelf heb ik geen bad, dus alleen dat al leek me heerlijk ontspannen. Er was een aanbieding om het bad te combineren met een massage. Ik had een druk weekend voor de boeg en besloot mezelf voor die maandag er na te trakteren op een kleibad met massage. Ontgiften terwijl ik in een warm bad lig, dat klonk me wel aantrekkelijk in de oren.

Een warm bad in de koude zomer

Zeker in deze koude zomer is het heerlijk om in een warm bad te stappen. Er zijn allerlei verschillende soorten klei waar je uit kunt kiezen. De eerste keer nam ik een detox klei die ook werkte op de lever en de nieren, de tweede keer heb ik een klei genomen die kwik uit je lichaam trekt en het derde bad was met klei dat gifstoffen uit de omgeving onttrekt. Voordat ik de eerste keer een bad ging nemen, had ik echt in mijn hoofd dat ik in de klei zou liggen. Een soort modderbad idee. Maar zo was het niet, ik lag wel echt in water, maar dan wel water met klei erdoor. Dat gaf wel een kleurtje aan het water en op de bodem voelde ik wel wat zand liggen, maar verder is het net als een gewoon bad.

Resten gifstoffen op de bodem

ontgiften in een kleibadIeder bad gaf een ander gevoel. Het eerste bad was heerlijk ontspannen, het tweede bad voelde heel zwaar. Alsof ik naar de grond werd getrokken. Tijdens dat bad kwam er ook heelveel verdriet naar boven en heb ik de tranen maar laten rollen. In het derde bad voelde ik me juist weer heel licht en ruim. Bij alledrie de baden voelde het heerlijk om in het bad te liggen. Het zijn lekker ruime baden waarbij je hele lichaam helemaal onder water ligt. Dus niet dat je knieën er nog boven uit steken bijvoorbeeld. Als het bad is leeggelopen, kun je op de bodem de afvalstoffen zien die uit het lichaam zijn onttrokken. Ze zijn donker van kleur, heel anders als het klei, wat lichtgrijs is. Op de foto’s kun je de restanten zien.Het gaf wel een mooi patroon op de bodem van het bad.

Lymfedrainage massage

Na het bad liet ik me maseren. Aangeraden werd om een lymfedrainage massage te laten doen na een kleibad. Dit is een zachte massage die de afvoer van afvalstoffen en lymfe verbetert, de aanmaak van nieuwe lymfevaatjes stimuleert, de organen beter doet werken en de celvernieuwing bevordert. Een goed werkend lymfesysteem is belangrijk voor het afvoeren van afvalstoffen en voor een sterk immuunsysteem. En na al het ontgiften wil ik natuurlijk wel dat de afvalstoffen goed worden afgevoerd.

Heerlijk ontspannen en perfect zicht

Een kleibad om te ontgiftenLymfe drainage is een vorm van massage waarbij de therapeut met de handen langs lymfekanalen gaat. Hierbij worden blokkades opgeheven en het lymfestelsel geactiveerd. De zachte, schuivende en pompende bewegingen versterken de stroming van de lymfe door het lichaam. Klik hier voor een instructie filmpje hoe je de massage zelf kunt doen. Ik vond het een heerlijke massage en het gevoel van ontspanning was heel diep tijdens en na de massage. Op de fiets naar huis, voelde ik me nog heerlijk en was mijn zicht perfect. Niks geen spanning op de ogen, ik zag perfecte kleuren, diepte en scherpte. En ook mijn lichaam voelde anders, lichter en fitter. Met al het ontgiften merk ik ook dat mijn ogen steeds meer gaan glanzen en ook de gele vlekken die ik in de ooghoeken heb, worden steeds lichter en minder zichtbaar.

Heb jezelf ervaring met ontgiften en massage. Welk effect heeft dit op jouw ogen en je zicht?

 

 

Comment Section

7 reacties op “Ontgiften in bad


Door Joke op 30 maart 2019

Bentonite / kaolin klei is te koop hier
https://www.online-zeepwinkel.nl/a-25711741/klei-poeders/kaolin-klei-licht-ogr06/
https://www.online-zeepwinkel.nl/a-26373057/klei-poeders/bentoniet-klei-cosmetisch-ogr08/
bovenstaand is cosmetish dus niet voor inwendig
Deze is wel voor inwendig
https://www.online-zeepwinkel.nl/a-36242239/klei-poeders/bentoniet-klei-food-grade-ogr13/
De bovenste 2 zijn geweldig voor je huid in bad en als masker de laatste kan je dagelijks gebruiken als inwendige detox icm. met active kool een geweldige maar zeker niet voldoende detox voor dagelijks gebruik.
Greenmedinfo van sayer ji en uiteraard dr. mercola zijn standaarden als het gaat om gezondheid.
Verder is een super app voor je beeldscher Iris mini lees de site en de tedex talk over hoe gruwelijk schadelijk blauw licht is van mobile devices en schermen. Iris mini is instelbaar en reduceert ook pwm van je scherm. Welke oog oefeningen je ook doet dit is de dealbraker die je blind maakt lees dr mercola en je zult zien alexander wunsch die ook verteld over led lampen.
Niets is toeval doe je huiswewrk en laat je niets wijsmaken door de heren/damens die volledig financieel afhankelijk zijn van een systeem wat belang heeft zij zieke mensen ….
Hopende menigeen zo een stukje geholpen te hebben


Door Bea op 10 juli 2013

wij ontgiften door middel van onze therapie .
ik ben zelf een voorstander van de planteneter zie http://www.deplanteneter.nl het vlees van tegenwoordig en ook vis is aardig giftig en ik kan ook altijd dan voedsel vergiftigingen meten wat direct van invloed is op je ogen want je ogen horen bij je maag .
is je maag gestoord dan zijn ook je ogen gestoord,en krijg je last van je knieën die er ook bij horen


Door Eva Grootenhuis op 16 juli 2013

Hoi bea
dat klinkt ook interessant. Ik denk dat ieder mens zelf weet wat goed voor hem is. Voor de een vlees, voor de ander planten.. Het blijft interessant om te ontdekken wat er allemaal onderzocht wordt over voeding, ook in relatie tot…
Het ga je goed!
groetjes Eva


Door Karlein op 10 juli 2013

Leuk om te lezen,en ogen in de TCM zijn aan lever verbonden dus leuk dat je merkte hoe je zicht er op vooruit was gegaan ,heb er helaas het geld (nog) niet voor. Die leverreinigingen heb ik ook gedaan ,al had ik meteen al grote twijfels,bij mij zag het er niet uit als harde steentjes,verkalkt en wat je je voorstelt bij oude resten,bij mij waren het allemaal felgroene zachte knikkertjes,zacht en makkelijk plat te drukken ,ook geen harde dingen daarin. Ik kon me niet voorstellen dat mn levergangen moeite zouden hebben met deze bolletjes. Ik had ze wel willen laten onderzoeken om te weten wat het was,want de reinigingen vond ik ook beslist geen feest en erg zwaar voor mn lijf. Ik stuitte toen op iemand die het wél had laten onderzoeken in een laboratorium en die groene (galkleur) bolletjes bleken gewoon te bestaan uit de stoffen die ze (en ik ook) bij de reiniging had genomen (grapefruit en bitterzout etc.) + veel gal,geen stenen . Toen ben ik ermee gestopt . Ik geloof dat als er echt bruine harde,verkalkte stenen uit komen ,dat het heel goed is dat die eruit zijn ,maar er wordt enorm overdreven dat je ze moet blijven doen ,daar zie ik het nut nu niet meer van in als er alleen nog maar groene uitkomen. Ik heb een kennis die dit vaak deed en ook vasten en rawfood en hij heeft nu terminale pancreaskanker,dus het is beslist geen panacee ,die leverspoelingen.De Chinese geneeskunde gelooft ook niet in al die heftige behandelingen die op zichzelf weer stressvol zijn voor het lijf,en er zijn inderdaad mildere reinigingen en die volstaan uitstekend zoals je eigen lijf al aangeeft met heldere ogen/zicht 🙂


Door Sara op 9 juli 2013

Kan je ook zeggen welke klei er precies gebruikt werd?
zodat ik dit thuis ook eens kan proberen 🙂


Door Eva Grootenhuis op 10 juli 2013

Hoi Sara. Karin is op vakantie en ik zou het niet weten welke klei het is.. Ik zal het even aan haar doorgeven, dan komt ze hier nog op terug!
liefs Eva


Plaats een reactie


*