arrow_drop_up arrow_drop_down
3 december 2015 
in aarden

Ontspannen vanuit de voeten

Ontspannen vanuit de voeten, dat ervaar ik als ik met mijn blote voeten op de aarde loop. Ik merk direct dat ik vanuit mijn hoofd in mijn lijf zak. Als ik heel gespannen ben, voelt het als een flinke afdaling. Ben ik me niet bewust van enige spanning, dan is de sensatie van afdalen minder sterk. Het vanuit mijn hoofd in mijn lijf zakken, ervaar ik ook bij voetreflexologie. Acht jaar terug kreeg ik voor het eerst een behandeling. Ik stond op dat moment stijf van de spanning. Mijn jongste was acht maanden en ik was alweer een tijdje aan het werk, maar zo oververmoeid dat ik in de ziektewet terechtkwam. Ik was zo uitgeteld dat ik de slaap niet kon vatten en ik voelde hoe mijn kaken dag en nacht strak op elkaar geklemd stonden.

Voetreflexologie

voetenstimulerenToen zag ik ergens een briefje hangen van een mevrouw die proefpersonen zocht in het kader van haar opleiding tot voetreflexologe. Voor vijfentwintig euro kon je een behandeling krijgen; dat leek mij wel een goed idee. Toen ik eenmaal bij haar op de bank lag, had mijn hoofd geen tel rust. De gedachten tolden rond en mijn gezicht voelde gespannen. Maar na een tijdje voelde ik een stroming vanuit mijn voeten omhoog trekken. Eerst door mijn benen, daarna door mijn bekken, buik en borst en opeens voelde ik het ook door mijn hoofd stromen. Het was heerlijk ontspannend; eindelijk voelde ik rust.

Voeten en handen reflecteren je lichaam

De volgende dag was een domper, want ik was hondsberoerd van de behandeling, alsof ik de griep had. “Dat komt omdat je na de ontspanning juist bent gaan voelen waar je allemaal spanning vasthield,” vertelt Elsemarie mij. Ik lig nu bij haar in de stoel en zij behandelt mijn voeten. De stroming voel ik weer naar mijn hoofd toe, maar nu direct. Het contrast is minder groot dan acht jaar terug, want gelukkig is er veel veranderd bij mij sinds die tijd. “Je twee voeten en twee handen reflecteren letterlijk je hele lichaam. Dat is het uitgangspunt van reflexologie. Door bewust en afwisselend druk uit te oefenen op de voet of hand, verandert er iets in het weefsel. De doorbloeding verbetert, wat vaak voelbaar en zichtbaar is. Maar ook de zenuwgeleiding wordt krachtiger, mede doordat het lichaam zich ontspant,” vertelt Elsemarie.

Reflex 0 logisch

Elsemarie Richt is samen met haar partner René Markus de oprichter van het Reflex-o-logisch Trainingsinstituut. Zij vertelt hoe voetreflexologie kan helpen om te aarden. “Door de voeten te behandelen land je echt op de grond”. Elsemarie geeft op verschillende plaatsen, in binnen-en buitenland lezingen en trainingen over reflexologie. Ook heeft ze een gezellige praktijk in Steenwijk waar ze cliënten behandelt. “De reflexoloog werkt met een duim, vinger of knokkel. Door druk uit te oefenen ontspant niet alleen de voet of hand, maar het hele lichaam, dat er reflexmatig op reageert. Dit geeft ontspanning. Je begint te herstellen van ongemakken die je ervaart en voelt dat je geheeld kunt worden.” De behandeling is heerlijk. Naderhand voelen mijn voeten heel zacht en ruim op de grond.

Prikkelring en prikkelplankje

IMG_1603Naast de heerlijke voetbehandeling bieden René en Elsemarie hun klanten een hele collectie  prikkelende hulpmiddelen aan. Zo mocht ik kennismaken met prikkelende ringen die je over je vingers beweegt. Dit helpt volgens Elsemarie zeer goed bij problemen in het hoofd en met name bij verkoudheid. Ook probeerde ik een bijzonder houten prikkelplankje uit. Als je erop gaat staan, geven de houten punten een impuls aan je voeten. Eerst best wel pijnlijk, maar daarna heel ontspannend. Ik voelde de stroming vanuit mijn voeten zich verspreiden door mijn lijf. Ik bleef in Steenwijk bij het stel logeren en viel na vijf minuten moeiteloos in slaap met warme voeten. Dat is niet altijd zo als je in een vreemd huis overnacht.

Prikkelende rolletjes, matten en balletjes

Het hele huis van Elsemarie en René ligt vol met prikkelende rolletjes, matten en balletjes, om je voeten over te laten bewegen of om vast te houden in je handen. Ze leven helemaal de gedachte dat doorbloeding helpt om je wel-zijn te verbeteren. De producten komen van over de hele wereld en het is altijd weer een gok wat ze binnenkrijgen als ze weer iets nieuws bestellen. Ze zijn erg enthousiast over wat ze allemaal hebben gevonden en verzameld. Je kunt hun mooie collectie terug  vinden op hun website: Reflexsupply. Wil je jezelf of een ander een prikkelend cadeautje geven, dan kan ik je de webshop van harte aanbevelen.

Lichaamsbewustzijn helpt je wel-zijn

voetontspanning‘Lichaamsbewustzijn helpt je wel-zijn’ is de slogan van René en Elsemarie. Ze geven niet alleen zelf cursussen door het land, maar nodigen ook anderen uit om naar hun thuisbasis te komen om les te geven. Het Reflex-o-logisch Trainingsinstituut legt daarbij de nadruk op onderwerpen die je meer inzicht geven in jezelf. Voeten en handen reflecteren je hele lichaam, maar ook je tenen, je gezicht, je oor en je oog hebben je heel wat te vertellen. Ik deed donderdag in Steenwijk mee aan een cursus: “De iris, de spiegel van je ziel” en vrijdag mocht ik zelf een workshop geven: “Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen”.

Het stel heeft het er maar druk mee; het enthousiasme spat van deze mensen af. Tussen alle bedrijvigheid door vindt Elsemarie ook nog de ruimte om een kinderboek te  schrijven over reflexologie, en logees hartelijk te ontvangen. Vanaf donderdag 10 december zal dit leuke boekje te koop zijn in hun webshop.

Wil je meer lezen over de activiteiten die het Reflex-o-logisch Trainingsinstituut organiseert, kijk dan op de website: www.reflex-tin.nl

Voor meer informatie over de prikkelende producten kun je hier kijken: www.Reflexsupply.nl

Ervaar jij wel eens ontspanning vanuit je voeten? Ik zou het leuk als je daarover iets vertelt en hieronder een reactie achterlaat.

 


Marcel Stortelder
Door

Marcel Stortelder

op 23 February 2016

Twee keer per dag doe ik een ontspanningsoefening met geleide fantasie,met daarna voet- reflexolgie.S-morgens na 40 km fietsen en s-avonds voor het slapen gaan. Zo voel ik me altijd prima fit.

Ans
Door

Ans

op 23 February 2016

Voetreflexie doe ik al jaren en zeer regelmatig. Ze voelen ook precies waar je gevoelig bent onder de voeten komen alle spieren en organen bijeen. Door de behandeling doet het op een plek pijn en dan weet ze precies waar ik problemen heb. De laatste behandeling deed het op een plek pijn en het was mijn onderrug. Zo heb ik vaak heel veel baat bij de behandelingen.

Ginger
Door

Ginger

op 25 February 2016

Beste mensen, Sinds 2013 train ik mijn ogen, dankzij 't filmpje van Karin hoe je de ogen kunt trainen. Al heel snel (na enkele weken) merkte ik dat de training mij goed deed. Na enkele maanden had ik nauwelijks mijn leesbril, verte bril, kortom Varifocale bril nog nodig. Bij voldoende dag-/kunstlicht kan ik zelfs draad door de naald rijgen, geweldig! Nu komt mijn vraag. Ik brand dagelijks wierook en kaarsjes. Sinds de laatste week van dec. 2015 zie ik bij 't aansteken v/d wierook rondom 't vlammetje v/d lucifer en v/d kaars een (cirkel) regenboog. Ik heb een oproep gedaan of men enig idee had wat dit is. De wetenschapper e.a. verwezen mij naar een oogarts, sommigen zeggen dat 't spiritueel is en dat ik dit kan ontwikkelen. Ik voel mij hartstikke goed, so far so good en was niet van plan om wie dan ook op te zoeken. Herkennen jullie dit en komen jullie nog bij een oogarts, zo ja, wat zegt hij/zij? Bij voorbaat dank en veel succes met 't trainen v/d ogen!

Reactie plaatsen