Ogen Voedingsdag


VolZicht Ogen Voedingsdag 2025

Het Complete Verhaal 

                       Een inspirerende dag over voeding, oefening en genezing voor jouw ogen                       

Hoeveel Van De 5 Onderstaande Vragen Beantwoord Jij Met “JA”?

1. Heb jij een bril of lenzen en gaan je ogen steeds verder achteruit? Ja / Nee

2.Heb je last van droge ogen, pijnlijke ogen, vermoeide ogen, of heb je een oogziekte? Ja / Nee

3.Denk jij dat je altijd afhankelijk zult blijven van je bril of lenzen? Ja / Nee

4.Geloof jij dat medicijnen of een operatie je oogproblemen alleen op kunnen lossen? Ja / Nee

5.Denk jij dat je met voeding maar een heel klein beetje de gezondheid van je ogen kunt verbeteren? Ja / Nee


Als je mij elf jaar geleden deze vragen had gesteld, zou ik op alle vijf “Ja” hebben gezegd. Vandaag beantwoord ik ze allemaal met “Nee”. Op de VolZicht Ogen Voedingsdag op 15 maart 2025 deel ik mijn persoonlijke verhaal. Ik vertel je wat ik allemaal heb gedaan om mijn ogen goed te gaan voeden, waardoor ze nu gezond zijn en ik er helder mee kan zien.

MIJN BRANDERIGE OGEN, MIJN BRIL EN IK

Karin Hogenboom

"Ik heb heel lang geloofd dat ik nooit van mijn bril af zou komen. Als kind droeg ik al een bril, mijn vader had slechte ogen dus die “had ik van hem”. Mijn ogen gingen beetje bij beetje achteruit. Niks aan te doen, ik zat gewoon voor mijn leven aan de bril en lenzen vast, dacht ik. Laseren vond ik te ingrijpend.


Ook was ik ervan overtuigd dat ik nooit van mijn rode, jeukende ogen zou afkomen. Ik had last van hooikoorts en dat sloeg altijd direct op mijn ogen. De druppels en anti-histaminepillen die ik daarvoor kreeg hielpen niet, of maar eventjes. Maar ja, wat kon ik doen? Ik was niet de enige met oogklachten. Het is een bekend probleem in onze westerse maatschappij.


Aan mijn voeding lag het natuurlijk niet. Dacht ik. Want ik at toch gezond? Niet veel suiker, af en toe een stukje vlees, wel veel fruit en salades. Ik smeerde margarine op mijn volkoren brood. Melkproducten liet ik staan, want die verergerden de allergie, zo werd me verteld.


Dat er een directe link was tussen mijn voedingspatroon en het gekwakkel met mijn ogen, daar kwam ik pas later achter. Ik wist toen nog niet dat ik helemaal niet gezond at, dat ik mijn lichaam aan het uithongeren was en dat mijn ogen schreeuwden om volwaardige voeding."


BURN-OUT EN DE WEG OMHOOG

Ik raakte in een burn-out, nu elf jaar geleden, na mijn derde zwangerschap. Ik sliep slecht en was depressief. Eigenlijk dacht ik dat ik me nooit meer beter zou gaan voelen, dat het van nu af aan alleen nog maar slechter met me kon gaan. Ik had er zelfs spijt van dat ik een derde kind had gewild en dat vond ik een vreselijke gedachte. Die gedachte wilde ik nooit meer hebben! En daarom ging ik op zoek naar iets dat me kon helpen. Een nieuw begin, een fris idee, iets waarvan ik het bestaan nog niet wist.


En dat kleine wonder kwam. In de vorm van een cursus voor oogontspanning. Daar wilde ik wel heen, want ik had veel last van mijn ogen en ging steeds slechter zien. De oogleraar beloofde dat daar iets aan te doen was, dus ik sleepte me naar de eerste les. We deden oefeningen waarbij ik mijn ogen diep voelde ontspannen. Die nacht sliep ik voor het eerst in maanden de hele nacht als een blok! Verkwikt werd ik wakker. Later begreep ik dat dit kwam door de diepe ontspanning in mijn ogen, en daardoor in mijn hersenen en in mijn hele systeem.


Ik bleef de oefeningen trouw doen en ik begon me fitter te voelen. Ik sliep goed. Ook ging ik begrijpen dat ik mijn bril niet nodig had: ik leerde dat je anders, veel breder kunt kijken dan alleen met priemende oogjes door het brandpunt van twee geslepen glaasjes. Er kwam een bewustwordingsproces op gang dat een ander mens van me maakte. En ik besloot dat iedereen deze oefeningen moest kunnen leren. 


Deze missie en roeping kreeg vorm in de VolZichtmethode:

1. Anders Zien door Oefeningen

2. Persoonlijke Groei en Bewustwording

3. De Juiste Voeding


DE GROOTSTE VERANDERING - MIJN EETPATROON

De grootste verrassing kwam toen ik anders ging eten.

Ik had nooit gedacht dat voeding direct invloed kon hebben op mijn zicht.

Vanaf het moment dat ik mijn eetpatroon veranderde, voelde ik een weldadige ontspanning

in mijn ogen en lichaam, ging ik nog beter zien zonder bril.

En eindelijk kwam ik van die ellendige hooikoorts af!

Mijn ogen voelden fris en gezond aan, ze kregen een overvloed aan goede

voedingsstoffen binnen door de nieuwe manier van eten.


Ik ontdekte dat:

* je ogen nog dieper kunnen ontspannen als ze weldoorvoed zijn

* ogen die de juiste voeding krijgen hun werk weer goed gaan doen en beter gaan zien

* de juiste voeding zorgt voor een weldadige rust in je hele systeem

* hooikoorts en andere oogklachten kunnen genezen

* je glanzende ogen kunt hebben, met stralend oogwit


Op de VolZicht Ogen Voedingsdag op 15 maart 2025

krijg je alle uitleg die je nodig hebt om je ogen goed te gaan voeden.


Ogen Voedingsdag
RESULTATEN VAN DE VOLZICHTMETHODE

Het voeden van je ogen kan op vele manieren. Door oefening, ontspanning, contact met diepere lagen in jezelf. En door het eten van de juiste voeding. Ik draag al jaren geen bril meer en heb geen last meer van oogklachten. Wat ik geleerd heb over het voeden van de ogen draag ik via mijn trainingen nu over en ik word heel blij van de resultaten die ik zie bij mij klanten. De VolZichtmethode werkt!


Bijna alle mensen die serieus met mijn adviezen aan de gang zijn gegaan, zijn minder afhankelijk geworden van hun bril/lenzen. Ze dragen de bril gemiddeld 75% minder dan voorheen. Als ze hem wel dragen, gebruiken ze een zwakkere bril. Hun zicht verbetert, veel mensen hebben weer zicht teruggekregen waar dit was verdwenen. Klanten weten hoe ze hun ogen goed kunnen voeden, waardoor ze zich gezonder en fitter voelen, en waardoor hun ogen fris aanvoelen en er mooi glanzend uit gaan zien.


Inmiddels heb ik meer dan duizend mensen geholpen met hun oogklachten en slechte zicht. Ik wens jou ook toe dat je ontdekt dat de juiste voeding geen luxe is, maar pure noodzaak. Tenminste, als je je hele leven goed wilt blijven zien, met gezonde ogen.

KOM NAAR DE VOLZICHT OGEN VOEDINGSDAG! 

Dit jaar organiseert VolZicht wederom de grote VOLZICHT OGEN VOEDINGSDAG.


Ben je benieuwd naar het complete verhaal over voeding voor gezonde ogen? Op 15 maart 2025 ben je van harte welkom op een oogstrelende locatie in Kamerik.


Op deze dag krijg je precies te horen wat je allemaal kunt doen om je ogen de juiste voeding te geven. Wat moet je eten en wat niet? Waarom? Welke oefeningen kun je doen om je ogen te voeden? Hoe krijg je vat op jouw herstel van oogziektes en oogkwalen? Je krijgt veel nieuwe informatie, maar we gaan ook veel doen.

De dag is een afwisselende mix van boeiende kennisoverdracht en fijne oefeningen voor de ogen. En natuurlijk hebben zijn er gezonde hapjes en drankjes vers voor jou klaargemaakt, zodat je kunt proeven hoe lekker het is om goed voor je ogen te zorgen.


Als je je opgeeft voor de Voedingsdag, kun je direct al beginnen met de online voedingstraining Geef je ogen de kost.

Super waardevolle  gezonde recepten en informatie over de juiste manier van eten. Zo kun je direct al de keuken in om met de voedingstips voor jouw ogen aan de slag te gaan! Tijdens de dag zelf ontvang je het gedrukte exemplaar. 


nullnull

DIT NEEM JE MEE AAN HET EIND VAN DE VOLZICHT OGEN VOEDINGSDAG:

Je leert op de Ogen Voedingsdag:

*welke voedingstoffen jouw ogen nodig hebben

*hoe je de gezonde voedingsstoffen binnen kunt krijgen

*wat je allemaal kunt eten

*wat je niet meer moet eten

*welke mythes er bestaan over voeding die niet kloppen

*hoe het komt dat we met zijn allen in die mythes geloven

*waarom de mythes niet kloppen

*hoe het kan dat onze ogen massaal ziek worden

*hoe het komt dat zoveel mensen brildragend zijn

*wie Weston Price is en wat de inhoud is van zijn 11 voedingsprincipes

*hoe de gezondheid van je darmen invloed heeft op je zicht

*wat er gaat gebeuren met je zicht als je de voedingsadviezen opvolgt

*wat er zal gebeuren met je oogklachten als je de voedingsadviezen opvolgt

*hoe je stap voor stap je voedingspatroon kunt gaan aanpassen

*welke voedende oefeningen er zijn voor je ogen

*wat er zal gebeuren met je zicht als je dagelijks oogvoedende oefeningen doet

*wat er zal gebeuren met je oogklachten als je dagelijks oogvoedende oefeningen doet

*hoe je je bewuster kunt worden van hoe je kijkt

*hoe je ogen goed voeden invloed heeft op je slaap

*wat de voedende kwaliteit is van licht

*wat de voedende kwaliteit is van donker

*hoe je door aarding beter gaat zien

*hoe voeding je minder afhankelijk maakt van een bril

*hoe voeding je gelukkig kan maken

*hoe het kan dat je minder stress ervaart als je goed eet

*hoe ontspanning en voeding met elkaar samenhangen

*hoe ontspannen ogen zorgen voor een ontspannen geest

*waarom je je beter kunt concentreren als je goed gevoed bent

*waarom je beter kunt omgaan met problemen in het leven dankzij de juiste voeding

*hoe de hectiek van alle dag minder invloed op je krijgt

*dat voeding je in betere verbinding brengt met jezelf en anderen

*dat de juiste voeding helpt bij bewustwording van wat je ogen je willen zeggen

*dat de juiste voeding helpt bij genezing van oogklachten

En…..

*waarom je iedere dag beestenbottenbouillon moet drinken!


VOOR WIE IS DE VOEDINGSDAG NIET BEDOELD?

Je kunt beter niet aan deze Voedingsdag deelnemen als je vindt dat je al gezond eet en hier verder geen nieuwe inzichten over wilt horen.

De Voedingsdag is ook niet voor jou bedoeld als je een wondermiddel verwacht waarmee je in één klap van je oogklachten af zult zijn.

De weg naar herstel vraagt om actie en je zult er zelf stappen in moeten zetten.

VOOR WIE IS DE VOEDINGSDAG WEL BEDOELD?

De VolZicht Ogen Voedingsdag is wel voor jou bedoeld als je problemen ervaart met je ogen en niet goed weet wat je daaraan kunt doen. Als je bijvoorbeeld last hebt van droge ogen, vermoeide ogen, bloeddoorlopen ogen die er niet gezond uitzien, of zelfs van nare of ernstige oogziektes. Met voeding kun je heel veel doen! Ben je brildragend en wil je er vanaf? Ook dan zul je voedingstips horen waarmee je zelf jouw zicht kunt beïnvloeden. Ook leer je oefeningen waardoor je meteen al iets kunt voelen veranderen. Als je al van alles geprobeerd hebt en de oplossing voor je klachten nog niet hebt ontdekt, kom dan ook naar de VolZicht Ogen Voedingsdag. 


null

ZO KUN JE JE OPGEVEN VOOR DE VOEDINGSDAG 

Geef je ogen de kost

Boek jouw entreebewijs voor de live voedingsdag

voor de speciale prijsen betaal 397,-

Tot 31 okt. is de Ogen Voedingsdag verkrijgbaar voor de vroegboekprijs.

na 31 oktober gaat de prijs omhoog naar €597,-

Er zijn beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij. Vol is Vol

Speciale prijs aanbieding loopt t/m 31-10-2024

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Doe je liever online mee?

Blijf je liever thuis en wil je toch mee doen. Dat kan ook. De dag wordt live opgenomen. Er is dan ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen. De oogvoedende lunch maak je zelf 😉😋.

Inclusief vraag en antwoordsessie t.w.v. €147,-

In de week na de Ogen Voedingsdag, op 20 maart, is er een speciale vraag en antwoordsessie,

waarin ik ook dieper in ga op wat je geleerd hebt tijdens de ogen voedingsdag.

Ogen Voedingstraining

Inclusief de Ogen Voedingstraining Geef je Ogen de Kost t.w.v. €147,-

Na aanmelding heb je direct toegang tot de Ogen Voedingstraining Geef je ogen de kost, en kun je dus direct al aan de slag.

Wat zeggen anderen over mijn methode?

De afgelopen jaren is bewezen dat mijn methode echt werkt. Is er een beter bewijs dan klanten er zelf over te laten vertellen? Lees hieronder wat klanten letterlijk hebben gezegd.

Wilma

"De ogen voedingsdag was een leuke dag. Zeer inspirerend. Ik ging met een goed gevoel naar huis. 

Het werkt niet alleen op de ogen, maar het betreft zoveel meer dingen. Ik merk bijvoorbeeld dat ik me al veel beter voel. Hiervoor kwam ik veel sneller in een dip, dat is veel minder nu en als ik er in zit, kom ik er sneller uit."


Ad van den Berg

“Ik vond het een dag met veel inhoud, een verfrissende blik op luisteren naar de natuur en je lichaam.

En ik vond jullie eigen dagelijkse toepassingen van bouillon enzo ook verhelderend, dat maakt jullie naast coaches ook influencers..

Ik ga vanaf nu ook het ogenontspanningsritueel serieus nemen en kijken wat dit me brengt.” 

Mony Theissen

“Sinds ik met de VolZicht methode aan de gang ben, voelen mijn ogen  veel prettiger. Een waas die altijd op mijn linkeroog zat, is verdwenen. Ik heb heel veel angsten achter me gelaten, ik raak niet meer zo makkelijk in paniek. Ik heb op heel gebieden veel meer vertrouwen gekregen. Ik ben mijn zelfgenezend vermogen aan het ontwikkelen en heb geleerd om liefdevol naar dit proces te kijken."

Dat ik in een tijdsbestek van vijf maanden zonder lenzen en met minimaal gebruik van een leesbril door het leven zou gaan, de conditie van mijn huid zichtbaar verbeterd zou zijn en ik mijn dieet drastisch bijgesteld zou hebben…dat had ik niet verwacht toen ik kennis maakte met Karin. Het was letterlijk even slikken toen ik aan het programma begon, want haar kijk op voeding ging tegen alles in waar ik als overtuigd vegetariër lange tijd in geloofd heb. Mede door Karin's integere persoonlijkheid en deskundige antwoorden op mijn vragen besloot ik het experiment aan te gaan en de resultaten voor zich te laten spreken. Niet in de laatste plaats met de hoop dat haar aanpak ook een positief effect zou hebben op mijn chronische huidziekte. Het is een bijzonder traject geweest wat me veel heeft gebracht. Meer dan ik van te voren had kunnen bedenken. Door anders te leren kijken heb ik beter leren zien. Mijn huidziekte is minder aanwezig en mijn huid heeft zelfs een voorzichtige glow gekregen. Ik heb het minder snel koud en voel me vitaal, rustiger. Dankjewel Karin, dankbaar voor je kennis en vele waardevolle inzichten.
Jessica Leijgraaff
Ireen Roodenburg

“De workshop was een leuke ontspannen dag en heel leerzaam. Een dagje wellness. En het klopt wat je zegt. Het klopt gewoon, het werkt. Ik zie veel beter nu zonder bril, voel me veel vrijer en kan echt scherper zien"

Mieke

"Door de voedingtips toe te passen van VolZicht heb ik geen last meer van droge ogen.."

Nancy Visser

rust, ruimte, frisse blik.
Fijn te ervaren dat ook mijn ogen zichzelf willen herstellen als ik daar rust en ruimte en aandacht aan geef..”

Wees welkom!  Hartelijke groet

Karin Hogenboom en Tanja Stevens

VolZicht-expert en Voedings-expert

Vlieg alvast door de locatie van de voedingsdag.

De Beekhoeve

Locatie & Tijd

De Ogen Voedingsdag 2025 vindt plaats op zaterdag 15 maart van 10.00 tot 16.00 uur op Boerderij de Beekhoeve in Kamerik.

www.beekhoeve.eu

Lunch

Tijdens deze dag krijg je een uitgebreide oogversterkende lunch voorgeschoteld, die niet alleen voedzaam is maar die ook heel lekker smaakt.

Betaling in termijnen is ook mogelijk!

Karin Hogenboom & Tanja Stevens

Google Map Locatie


Kom live alle workshops meedoen op de VolZicht Ogen Voedingsdag, en ontvang verrassende informatie en tips. Klik op onderstaande knop om je ticket te reserveren. En ontvang al direct de ogen voedingstraining Geef je Ogen De Kost met stappenplan.