arrow_drop_up arrow_drop_down
ogen ontspannen

Lastig om goed voor je ogen te zorgen?

Tijdens de driedaagse zomerretraite in Drenthe krijg je weer zin!

oogoefeningen
Iedereen heeft er wel eens last van, ik ook. We willen wel goed voor onze ogen zorgen en we weten dat we écht beter kunnen zien zonder bril. Maar soms slokt het hectische leven van alledag ons zo op, dat we vergeten hoe het ook al weer moet. Zelf merk ik dan dat de spanning zich opbouwt in mijn ogen en ik wazig ga zien. Dat is het moment waarop ik “stop” zeg. En me afvraag: “Wat kan ik nu doen voor mijn ogen? Wat hebben ze nodig, waar vragen ze om?”

Ogen ontspannen…hoe ook al weer?

ogen gezond voeden

Het antwoord op die vragen heeft altijd te maken met het loslaten van spanningen. Misschien ben ik te druk geweest met van alles te regelen rond de kinderen, of wil ik te veel tegelijk doen voor mijn bedrijf VolZicht. Soms is er een emotionele kwestie die speelt en is het tijd daarbij even stil te staan.Vaak is de reden ‘gewoon’, dat ik te lang achter de computer heb gezeten. En dat mijn ogen te weinig buiten zijn geweest, in de natuur, waar ze kunnen bewegen, verspringen en in de verte kijken. Gelukkig weet ik inmiddels dat ik zelf veel kan doen om de oorzaak van het wazig zien weg te nemen. En dan komt mijn heldere zicht snel weer terug.

ogen genieten

Je ogen genieten van bewegen, verspringen, knipperen

Jij en ik, we zetten onze ogen dagelijks hard aan het werk. We laten ze uren achtereen naar schermen staren. Of het nu gaat om een computer, laptop, tablet of smartphone: door het turen zetten we de ogen vast. Werk jij niet met de computer, maar moet je stapels documenten lezen waarvan de inhoud helemaal geen plezier geeft? Ook dat valt onder ‘turen’, het geeft spanning in de oogspieren. Het gevolg is dat je wazig gaat zien. Terwijl je ogen juist zo graag bewegen! Ze worden blij van bewegen en van het zien van beweging.

Eén seconde stilstand geeft al spanning

Dr. Bates ontdekte dat de oogspieren al gespannen raken als ze langer dan één seconde stilstaan. Je kunt dan direct slechter gaan zien. Maar de andere kant van het verhaal is, dat je ook meteen verbetering opmerkt als je je ogen in de beweging en ontspanning brengt. Ga met mij mee naar de driedaagse zomerretraite op de Hof van Axen, onze locatie voor oogontspanningscursussen midden in de Drentse bossen, en leer hoe je dat ontspannen van de ogen (ook al weer?) doet. Want nergens zijn je ogen zo op hun gemak als in de vrije natuur, waar alles vanzelf al beweegt. Laat je ogen genieten van bewegen, verspringen, knipperen en ga helderder zien!
ogen ontspannen vrije natuur

Fladderende vlinders en zwemmen in het meer

Tijdens de driedaagse zomerretraite in Drenthe krijgen je ogen volop de kans om uit te rusten. We bieden ze ontspanning, maar tegelijkertijd ruimte en plezier. De omgeving nodigt je ogen vanzelf uit om weer te gaan bewegen. Hier in de bossen, maar ook in de prachtige tuin van de Hof, is altijd beweging te zien: de blaadjes van de bomen die ritselen in de wind, vogels en vlinders die rondfladderen, het rimpelende wateroppervlak van het meer. Je ogen rusten er heerlijk van uit.
ontspannen van de ogen
Ga je mee? Ik zou het leuk vinden jou te mogen verwelkomen op deze driedaagse zomercursus speciaal gericht op het ontspannen van de ogen. Met als gevolg: beter en helderder gaan zien. De Hof van Axen is een oude boerderij die van alle gemakken is voorzien. Veel van de oefeningen doen we buiten. Op het terrein is een schoon meertje (blauwalg komt hier niet voor). In de zomer kun je hier heerlijk in zwemmen en al je blokkades van je af laten spoelen. De cursus is inclusief twee overnachtingen en volpension. Het hele weekend word je in de watten gelegd. Je krijgt heerlijke, oogversterkende maaltijden voorgeschoteld en de thee staat de hele dag door voor je klaar. ’s Avonds maken we een mooi kampvuur. Onze ogen kijken naar het bewegen van de vlammen, terwijl we gezellig met de groep ervaringen uitwisselen.

De zomerretraite start vrijdagochtend 13 juli 2016 om 10.30 uur, hij eindigt zondag 15 juli 2016 om 16.00 uur.

Deze drie dagen zijn gericht op ervaren én op doen. Hij is afwisselend, ontspannend en plezierig. Je gaat met een heerlijk gevoel in je ogen weer naar huis. Tijdens de drie dagen doorloop je alle onderdelen van de cursus ‘Moeiteloos kijken’, inclusief alle oefeningen en tips. Daarnaast biedt het weekend vele extra’s: er is ruimte voor intensieve begeleiding, persoonlijk advies én voor gezelligheid. Je kunt jezelf bevrijden van de bril en ik kijk ernaar uit je daarbij te helpen. Want hoewel ‘de ontmoeting met de wazige wereld’ niet altijd direct van een leien dakje gaat, ervaren mensen het zien zonder bril toch meteen als een grote opluchting.

Wat ontvang je tijdens deze 3 dagen

  • De volledige lessenserie, compleet met alle oefeningen, van de training “Moeiteloos Kijken” (t.w.v. €1997,-) , waarmee je beter leert zien zonder bril of lenzen.
  • Echte duisternis, natuurlijk daglicht, volop kaarslicht en knapperend zomervuur……Met Natuurlijk licht ga je beter gaat zien in het donker.
  • Verbetering van je zicht. Meer kleur, diepte en contrast gaan zien.
  • Ruim de tijd om naar eigen inzicht dingen te ondernemen en de omgeving te verkennen. Een duik in het meer behoort tot een verfrissende mogelijkheid.
  • 3 X lunch, 2 X diner: je krijgt heerlijke maaltijden voorgezet, op basis van biologische producten uit de regio die voedend zijn voor de ogen, plus gebruik van het mooie terrein en cursusruimte.
  • Dichter bij jezelf komen. We zoeken samen naar wat jou persoonlijk blokkeert op je weg naar natuurlijk goed zien.
  • Intensieve groeps- en persoonlijke begeleiding door ervaren ogenleraar.
  • Het uitwisselen van ervaringen met gelijkgestemden. Delen doet helen.

De kosten van de complete driedaagse zomerretraite bedragen €1497,-.

Profiteer t/m 15 mei van het Vroege Vogels Voordeel van €500,-

Ben jij een vlotte beslisser? Dan word je beloond. Je kunt t/m 15 juni meedoen voor de Vroege Vogels Voordeel, je profiteert dan van €500,- voordeel. Je betaalt dan maar €997,- voor de driedaagse, inclusief de volledige training “Moeiteloos kijken”. Betaling in termijnen is mogelijk.


Overnachtingsmogelijkheden

Wil je blijven slapen? Er zijn een beperkt aantal kamers te boeken op de Hof van Axen zelf, kamperen op het terrein is ook mogelijk of bij een aantal bed and breakfast in de omgeving. Bij aanmelding ontvang je een lijst met mogelijkheden om uit te kiezen en te reserveren.

Schrijf je hier direct in voor de zomerretraite:

Betaling in termijnen kan ook

Dit zeggen anderen over de zomerretraite in de Hof van Axen:

Ria Huisman

“Een heerlijk relaxt weekend in ’t Hof van Axen. Onthaast en met doorgaans fijne oefeningen. Het besef dat ik veel meer ontspanningsoefeningen voor mijn ogen moet doen. Het werkt door in mijn hele systeem. Ik ben veel minder moe en voel me geestelijk helderder en fitter. De tennisballenoefening is voor mij geweldig.” 

Robert J. van Dam

“De cursus heeft een zaadje gepoot, dat ik nu kan ontwikkelen, het heeft me veel bewuster gemaakt van hoe belangrijk ontspanning van je ogen is. Ik heb veel geleerd over het functioneren en stimuleren van de ogen. Het waren drie intensieve en toch heel ontspannen dagen met een hoop positieve energie. De manier van lesgeven van Karin is bijzonder prettig. Zij staat niet boven de cursisten, maar ertussen. Heel toegankelijk.”
Tineke Bakker

“Tijdens de driedaagse cursus in Drenthe kon er nog meer ontspanning ontstaan in mijn systeem, waardoor ik uiteindelijk meer kon en kan zien. Mijn zicht is zoveel scherper geworden en mijn houding is ook meer ontspannen. Ongevraagd heb ik van een aantal vrienden om mij heen de opmerking gekregen dat mijn gezicht er zoveel meer ontspannen en anders uitziet. Met name mijn voorhoofd en het gebied rond de ogen. Verder heb ik ook overheerlijk gegeten. Heerlijk om zoveel inspiratie omtrent (ogen)voeding te krijgen. En helemaal de eieren en lever, wat zo goed is voor je ogen, herontdekt. Als kind zijnde vond ik dat zo enorm lekker, maar ik was het vergeten.” 

Monique Bruinsma

“Een weldadig weekend in vele opzichten, de cursus “Moeiteloos kijken” in ’t Hof van Axen. Karin Hogenboom heeft ons op zeer ontspannen en speelse wijze wegwijs gemaakt in een nieuwe manier van kijken. Moeiteloos breit zij de oefeningen aan elkaar en zorgt voor een goed lopende structuur, wat een fijne sfeer creëert. Ontspanning voor ogen, lijf en geest. Gebruik maken van je Ademhaling voor deze ontspanning. Aandachtig zijn, met aandacht kijken naar de kleine dingen om je heen….Bewegen is goed voor je ogen… Zacht knipperen en verspringen. Dit alles kun je goed oefenen buiten in de natuur.. Maak hierbij gebruik van visualisatie en positief denken. Weldadig dus.” 

Wil jij deze zomer ontspannen, stralende ogen?

Ga dan met VolZicht mee naar de driedaagse zomerretraite op de Hof van Axen in Drenthe.

Ik hoop je deze zomer te mogen ontmoeten!

Hartelijke groet,


Karin Hogenboom

Ogenleraar VolZicht

Heb je vragen over de ogen retraite in Drenthe, of wil je je aanmelden?