Zonnig zomeraanbod

Eind april was hij klaar, de digitale cursus “Op weg naar VolZicht”. Inmiddels zijn er meerdere mensen met de cursus begonnen. Ik vind het steeds weer leuk hoe mensen met de informatie en oefeningen aan de slag gaan en wat een plezier en vrijheid ze eraan beleven. Toen ik zelf mijn bril af ging doen om zonder bril te gaan zien,, voelde ik me vaak zo alleen. Veel mensen om me heen vonden het maar raar, of bijzonder en interessant. Maar begrijpen waar ik mee bezig was, dat deed niemand. Nu zie en hoor ik allerlei mensen om me heen die besloten hebben om zonder bril door het leven te gaan. De verhalen zijn zo herkenbaar en zo leuk om te lezen. Ik deel graag de verschillende reacties die de mensen over mijn cursus hebben achtergelaten.

palmeren“Ondanks dat ik al veel gelezen heb over dr. Bates, en zelf al aan het palmeren was geslagen, is het palmeren à la Karin een openbaring voor me! :) (Oh, zo veel spanning heb ik dus op allerlei plekken in en op mijn hoofd!)”.

“De eerste kennismaking is positief :-). De cursus ziet er goed verzorgd en professioneel uit.”

“Palmeren is zeer ontspannen. Ben nu steeds bij lezen ( zonder bril) aan het zoeken naar de ontspanning. Heb namelijk de neiging te knijpen. Leuk om daarmee te spelen.”

“Dit vind ik een fijne oefening om de ochtend mee te starten.”

“Bedankt voor je uitleg. De vorige cursus was me goed bevallen, omdat je op een simpele en direct toepasbare manier de dingen vertelde/liet zien. Ook al had ik ooit een cursus bij Tom Quackenbush gevolgd en veel boeken erover gelezen, toch had ik veel opgestoken van jouw lessen.”

“Ik ben nu bij les 2 en ik wil je even zeggen dat deze cursus me heel goed bevalt. Nadat ik je boek had gelezen, ben ik op eigen houtje aan de slag gegaan, maar dat viel me niet mee.
Nu, door het volgen van jouw cursus, ben ik er veel meer mee bezig en op een goede manier. Je legt alles heel duidelijk uit en het stimuleert me om door te gaan.”

Blikveld verbreden met de zwarte kaartjes oefening“Ik ben net terug van ons groene gebiedje hier in de buurt, omdat ik daar graag de 3 zwaaien wil doen op blote voeten in het gras. Je kunt daar heerlijk ver kijken en dat ontspant mijn ogen. Wanneer ik terugwandel, en daarbij mijn lichaam goed voel en zeg maar, aanwezig ben, is mijn omgeving weer duidelijker voor mij ! Daar kun je alleen maar enthousiast van worden !”

“Tussen mijn schouderbladen voel ik opeens van alles kraken bij het schouder ophalen. De oefeningen voelden heel ontspannend, goed begin. Heel fijn om nu te zien hoe ik moet palmeren en de begeleiding erbij is heel prettig. Ik denk wel dat ik veel spanning in mijn ogen heb.”

“Ik zit op yoga dus deze oefeningen komen mij niet onbekend voor maar toch heb ik ze nu anders ervaren omdat het helend kan zijn voor mijn ogen. Het voelt nu warm en los.Het is zo fijn om zelf te werken aan gezondere ogen in plaats van de afhankelijkheid van een oogarts!
Het knipperen vond ik weldadig. Het palmeren kende ik al van een vorige cursus maar nu noemde je de oogzenuw en dat vond ik fijn. Juist omdat mijn oogzenuw te dun is geworden.”

De zomer is volop aanwezig, de dagen zijn licht en lang. Voor veel mensen is het vakantie, of ze genieten juist van de rust in hun woonplaats omdat iedereen op vakantie is. Een perfect moment om aan de slag te gaan. De bril af te zetten en te leren zien met je eigen ogen. Of het nu om een leesbril of een bril voor veraf gaat. Misschien heb je al een tijdje last van je ogen, voelen ze droog, gespannen aan. Is er staar, glaucoom of macula degeneratie bij je geconstateerd. Nu is het moment gekomen om te stoppen je afhankelijk te voelen van de opticien of oogarts en zelf iets te gaan doen aan de gezondheid van je ogen en het verbeteren van je zicht.

Profiteer van het zonnige licht, waardoor het zien zonder bril makkelijker is. Profiteer van het zonnige zomeraanbod. Ontvang 50 euro korting op de cursusprijs. Deze actie loopt tot 1 oktober 2014. Maak gebruik van deze zonnige prijs en betaal geen 175 euro voor de cursus maar slechts 125 euro. Wil je meer informatie over de cursus, klik dan hier.

 
 
Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om gezond te zijn en goed te zien. Zonder brillen, lenzen of operaties. Sinds 2010 heeft zij meer dan 2850 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen.
Wim
Door

Wim

op 08 Jul 2014

KarinIk ben een beoefenaar van de Bates methode. 8 jaar heb ik met een bril gelopen. Met tennissen was dat lastig. Beslagen of regendruppels erop. Toen heb ik van mijn kinderen het boek van Saskia gekregen. Een perfect begrijpelijk geschreven boek moet ik zeggen, en ik heb mijn bril niet meer opgezet. Na 3 en een half jaar gaat mijn zicht nog steeds langzaam vooruit. Ik hoef niet zo nodig morgen super te zien. Ik geef het zijn tijd. In het begin herkende ik op de fiets de mensen niet eens die ik tegen kwam. Later zag ik het wel en zwaaide ik al terug. Nu ben ik al soms de eerste die de hand opsteekt. Dat geeft een fijn gevoel. Verder ben ik via internet jou site tegen gekomen waar ik ook veel leuke dingen tegen kom. Op blote voeten lopen bv. Sinds ruim 1 jaar loop ik regelmatig op blote voeten. Ik voel geen "aarding" maar het is gewoon lekker. Als je dit doet ga je erover nadenken. De voeten volgen het reliëf van de ondergrond. Er zitten niet voor niets zoveel botten in onze voeten. Als onze voeten waren gemaakt om in schoenen te lopen dan hadden we wel hoeven gehad denk ik. Na 1 jaar kan ik gewoon zonder pijn zelfs over kiezelpaden lopen. Ik loop ongeveer 1 keer per week 2 km. Ik hoop als ik hiermee door ga op den duur ook van mijn podo-zolen af te komen. Zo niet is het toch lekker. Zoals je kunt lezen ik ben een "doe het zelver". Ik vind het goed hoe jij je inzet om anderen te helpen met hun ogen. Je info ik volg altijd met belangstelling, succes Wim.

Dinie Davids
Door

Dinie Davids

op 09 Jul 2014

Mijn reactie is op de reactie van Wim:Wat fijn, om te lezen dat het nog steeds vooruit gaat na 3,5 jaar! Ik ben inmiddels 2 jaar bezig en het gaat mij eigenlijk niet hard genoeg. Maar als ik reëel ben: ik werk nu achter de PC zonder bril. Dat was 2 jaar geleden ondenkbaar, dan zag ik niets. Zelfs met een bril van -3 moest ik nog behoorlijk moeite doen om het te kunnen lezen. Bovendien kan ik af en toe nummerborden lezen van auto's op ca. 10 meter. Ook bijzonder!! Dus we gaan gewoon door en hopelijk kom ik ooit op een punt dat ik, net als jij, de mensen onmiddellijk herken als ze langskomen (is nu pas zover als ze vlak naast me zijn!). Ook ik loop al een hele tijd op blote voeten. En Wim: gewoon je podo-zolen een poosje uitlaten. Heb ik nl. ook gedaan en bevalt me prima. Door het lopen op blote voeten zijn de diverse spieren in de voeten weer goed getraind (zo denk ik dat dan maar) en kunnen ze weer prima vooruit zonder steunzool. Ik had ze al een jaartje of 6 maar kan ze nu helemaal missen!Dinie

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 08 Jul 2014

Wat leuk om te lezen, dank je wel voor het delen! Ook heel herkenbaar hoe lekker het is om met blote voeten te lopen.

Reactie plaatsen