Cholesterol is goed voor de ogen
Cholesterol is goed voor de ogen. De hersenen bestaan voor 70% uit vet en cholesterol. Een kwart van ons cholesterol bevindt zich in de hersenen, terwijl de hersenen zelf maar 2% van ons lichaamsgewicht uitmaken. Cholesterol heeft een slechte naam gekregen, er is veel kwaad gesproken over een te hoog cholesterol. Cholesterol rijk eten zou je aderen doen dichtslippen en de oorzaak zijn van hart- en vaatziekten. Volgens de Amerikaanse neuroloog David Perlmutter, schrijver van Het Glutengevaar is uit diverse onderzoeken gebleken dat er geen verband is tussen een hoog cholesterol en hart- en vaatziekten. Sterker nog, een laag cholesterol gehalte is juist gevaarlijk voor de hersenen. Afgetakelde hersenen vertonen een ernstig tekort aan cholesterol en vet.
Cholesterol en een vlijmscherp brein
Cholesterol is wel goed voor de hersenen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een hoog cholesterolgehalte je kansen op een geestelijke aftakeling verlaagt en die op een lang leven verhoogt. Een hoog gehalte aan goede vetten in je voeding blijken een kernpunt voor een goed functionerend en vlijmscherp brein. Goede vetten zijn niet de (geharde) plantaardige oliën die veelvuldig worden gebruikt in bewerkte producten. Goede vetten zijn roomboter, reuzel, kokosolie, palmolie, olijfolie (mits je het niet verhit), vette vis.
Hersen- en zenuwstelsel
Eieren met kaas en spek
Als ik mensen vertel dat ze beter geen gluten kunnen eten en zo min mogelijk koolhydraten, hoor ik vaak de vraag: Maar wat moet je dan eten? “Nou”, zeg ik dan “Soep van beestenbottenbouillon en gebakken eieren met kaas en spek”. Ik vertel dan dat wij iedere ochtend eieren eten en ik het de kinderen ook mee naar school geef. Ze eten rustig vier tot vijf eieren op een dag. Ik word dan vreemd aangekeken, met een grote frons in de blik. Zoveel eieren, dat is echt niet gezond hoor. Maar als ik had gezegd dat ze vier tot vijf boterhammen eten, had niemand vreemd opgekeken. Terwijl dat juist ongezond is, niet die eieren met kaas en spek.
Konijnen en cholesterol
Leptine
Als vetcellen in je lichaam niet verzadigd zijn, doordat ze geen verzadigd vet binnen krijgen, geven zij het hormoon leptine af. Dit hormoon is je vetsensor. Het eten van verzadigde vetten verzadigt het lichaam, koolhydraten doen dat niet. Als je veel koolhydraten eet, is je lichaam niet verzadigd en geven de vetcellen een alarmsignaal af in de vorm van leptine. Om de vetcellen te kalmeren, is het belangrijk dat ze gevoed worden met verzadigde vetten. Een manier om dat te doen is verspreid over de dag rauwe melk en beestenbottenbouillon te drinken.
Vitamine A, D, E, K
Schuld door roomboter
Ik at altijd veel brood, was er dol op. Brood waarvan ik dacht dat het gezond was, stevig volkoren brood. Gelukkig was ik ook altijd dol op een dikke laag roomboter erop. Maar dat deed ik dan wel met een schuldgevoel, want, o, o, dat is niet goed voor me, daar word ik dik van. In maart ben ik begonnen mijn voedingspatroon om te zetten. Ik bak dus eieren in de ochtend, eet met regelmaat stoofpotjes, lever en niertjes maakte beestenbottenbouillon, klik hier voor het recept. Ik kies mijn vlees bewust van een slager op de markt, die heeft vlees van zijn eigen koeien. Want het is wel belangrijk dat je vlees eet van dieren die buiten komen, een goed leven hebben en natuurlijke voeding eten (grasgrazers).
De kilo’s vlogen eraf
Een bij effect waar ik niet eens mee bezig was, de kilo’s vlogen er bij mij van af. Na al die jaren was ik eindelijk het zwangerschapsvet kwijt. Het is niet het cholesterol rijke, vette eten waar je dik van wordt, maar van de koolhydraten word je dik, heb ik inmiddels geleerd en ondervonden. Ik merk dat ik me fitter voel, nauwelijks nog hoeft te gapen en geen last meer heb van winderigheid, wat ook heel prettig is:-) Mijn behoefte naar zoetigheid en chips zijn verdwenen en ook bij de kinderen merk ik dat dit veel minder is geworden. Ze vragen nog wel om een snoepje, maar vaak genoeg vergeten ze het ook. Ik voel meer rust in mijn lijf en leven.
Rust en ontspanning
Misselijk van vet
Vaak kunnen mensen niet meer tegen het vette eten. Ze worden er misselijk van en ervaren het als te zwaar. Ik werd ook altijd misselijk als ik vet had gegeten. Dit heeft te maken met de lever die vervet is en daardoor niet goed het vet kan verteren. Leverreinigingen helpen hierbij en vloeibare vetten zijn makkelijker te verteren dan vlees of kaas. Rauwe melk drinken gedurende de dag, of er yoghurt van maken. En veel beestenbottenbouillon. De eerste keer dat ik dit dronk voelde ik echt een boost naar mijn ogen toe. Alsof alle mineralen daaruit als eerste naar mijn ogen toegingen.
Zeven tips om goed te gaan zien
Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.
Klik hier om het e-book te downloaden