De ogen natuurlijk zelf genezen!

Leer in een jaar tijd van je bril, lenzen en/of oogproblemen af te komen

Heb jij ook last van je ogen? Zien ze niet scherp? Voelen ze droog en vermoeid aan, doen ze pijn? Zijn je ogen ziek geworden, lijden ze aan staar, glaucoom, netvliesloslating, maculadegeneratie of een andere vervelende kwaal? Word jouw hele dag beheerst door pijnlijke ogen? Dan ben je niet de enige. Bij velen gaat het zicht verder en verder achteruit, het dagelijks leven krijgt letterlijk steeds minder kleur. Sommige mensen dreigen echt blind te worden als gevolg van hun oogproblemen. En de reguliere oplossingen, zoals brillen, lenzen, druppeltjes, zalfjes en snijden in het oog, helpen ons uiteindelijk geen steek verder.

Denk je dat jouw oogproblemen alleen opgelost kunnen worden met een bril of lenzen?

Is dit jou ook altijd verteld, dat de enige oplossing voor je oogproblemen en je slechte zicht het laten aanmeten van een steeds sterkere bril of sterkere lenzen is? Of dat je je ogen dan maar moet laten laseren, dus dat je moet laten snijden in gezond weefsel? Mensen die hiervoor kiezen, merken dat het slechter worden van hun zicht er niet mee te stoppen is en gewoon verder gaat. Vervelende oogklachten nemen alleen maar toe. Klachten waar de oogarts weinig tot geen raad mee weet. Er wordt wat gedruppeld en gesneden in het oog, maar het probleem los je er niet mee op, of het komt na een tijdje weer terug.

Ben je misschien zelfs in het medische circuit terecht gekomen door de problemen met je ogen? Of ben je op dit moment bang dat dit gaat gebeuren, en is dit iets dat je absoluut niet wilt? Ik heb een aantal jaar geleden ook op dit punt gestaan. Maar ik heb net op tijd ontdekt dat we onze ogen op een natuurlijke wijze weer gezond kunnen maken, zodat ze weer goed gaan zien en niet meer ziek zijn.

Hoe komt het nou, dat de ogen achteruit gaan?

Tegenwoordig zorgen wij heel slecht voor onze ogen. We hongeren ze letterlijk uit door ze op onnatuurlijke manier naar beeldschermen te laten turen, ze niet genoeg te laten bewegen, ze te weinig buitenlucht te gunnen. Ze krijgen te weinig slaap, zitten gevangen achter glas in de vorm van brillen en lenzen en krijgen slechte voeding die crisis compleet maakt. Het gevolg is dat onze ogen dramatisch slecht gaan zien, vaak al op jonge leeftijd.

Het hoeft niet zo te zijn!

De gezondheid van jouw ogen heb je in eigen hand.

Je vindt het op dit moment misschien moeilijk te geloven, maar je kunt echt zelf werken aan de gezondheid van je ogen, op natuurlijke wijze. Jij hebt de gezondheid van je ogen, en goed zien, zelf in de hand. Je hebt helemaal geen druppels nodig, geen operatie, geen brillen of lenzen. Je kunt jouw ogen weer gezond krijgen en goed leren zien. In plaats van tobben met oogproblemen, kun je weer gaan genieten van de wereld om je heen. De intensiteit van kleuren neemt toe, je ziet meer diepte, meer contrast en je ervaart hoe vrij het voelt om met jouw eigen ogen te kijken, zonder glas ervoor dat ze alleen maar belemmert. Stel jezelf een toekomst voor waarbij je voor de spiegel staat en gezonde, stralende, glanzend frisse ogen naar je terugkijken.

Creëer gezonde ogen en ga zien zonder bril of lenzen!

Zou je dat ook wel willen, geen bril of lenzen meer, maar kijken met je eigen ogen? Misschien denk je nu wel “Dat zou ik wel willen, maar dat kan bij mij nooit, want ik heb -10 of +8.” Ook al heb je een sterke afwijking, dan kun je toch weer goed leren zien, stapsgewijs. Een bril maakt je ogen alleen maar slechter, waardoor problemen toenemen. Je leert bij mij bijvoorbeeld hoe je het dragen van een bril kunt afbouwen door eerst een minder sterke bril te gaan dragen. Ik begeleid je bij alle stappen die nodig zijn om je bril zo min mogelijk te dragen, zodat je ogen kunnen genezen en je je hulpmiddelen steeds minder nodig hebt.

Je zult snel merken dat er meer rust in je ogen en in je leven gaat ontstaan. Op natuurlijke wijze de ogen helen vermindert namelijk aantoonbaar ook hoofdpijn, spanningen en nekklachten. Je zult merken dat je makkelijker inslaapt en dat je slaap dieper zal zijn. Ontspannen leren kijken met de methode die ik aanbied is dus een investering in je ogen én in andere aspecten van jouw leven. Met de VolZichtmethode ga je leren optimaal voor jouw ogen te zorgen, zodat zelfs allerlei nare oogziekten als staar, glaucoom, maculadegeneratie en netvliesloslating de kans krijgen te helen.

Ervaringen van anderen

Marjolein Bobeldijk: Ik draag mijn bril niet meer!

De informatie die ik kreeg over gezonde voeding is voor mij van onschatbare waarde

“Ik ben een half jaar terug begonnen met het programma van VolZicht. Ik had veel pijn in mijn ogen, alsof er glasscherven in zaten. Deze pijn is helemaal verdwenen. Ik heb veel minder snel vermoeide ogen en heb geen last meer van mijn ogen als ik uren achter de computer heb gezeten. Ik kan weer in het donker auto rijden, ik merk dat ik nu niet meer in een koker zit te kijken en te turen, waardoor ik het veel beter kan zien. Ik heb nu vrede met wat ik wel en niet kan zien.”

Welmoet Babeliowsky

Ontspannen ogen ervaar ik als heel prettig
“Door het programma van VolZicht heb ik geleerd hoe ik mijn ogen kan ontspannen, dat ervaar ik als heel prettig en de oefeningen hiervoor doe ik dagelijks. Ik ben mij bewust geworden van mijn blikveld en beweging zien als ik bijvoorbeeld loop of rijd. Ik draag mijn bril zo min mogelijk en gebruik een bril met minder sterkte. Ik ben anders gaan eten, gezonde voeding voor mijn lichaam en mijn ogen.”

Marlies Vinkenhuijzen

Ik heb geen zware ogen meer

“Ik had last van zware ogen. Dat lees je goed, had 😉 Ik zit voor mijn werk 24 uur per week achter de computer, en dan die zware ogen was écht geen doen. Dag duurde lang omdat ik tegen die zware ogen moest vechten.

Ik kwam via google op jouw site terecht en heb nog geen moment spijt gehad dat ik deze training gekocht heb! Ik voel mij zo goed!! Die dag er na moest ik weer werken, had totaal geen last van mijn ogen. Zo bijzonder, zo lekker. Ik had dus echt snel resultaat en vind het erg ontspannend

Echt waar ik voel mij nu zoveel beter. Heb meer energie elke dag.”

J. Obdam

De VolZichtmethode heeft het welzijn van mijn ogen verbeterd

“Het is zo fijn om zelf te werken aan gezondere ogen in plaats van de afhankelijkheid van een oogarts! Ik ben zo dankbaar dat ik kennis met je heb gemaakt, jouw programma hebt gevolgd , het heeft zoveel verbetering gebracht in het welzijn van mijn ogen en dus in mijzelf. Ik draag dan ook zoveel mogelijk uit wat ik van je heb geleerd. Jouw aandeel in de gezondheid van ogen is groot en zal verder groeien, mede dankzij jouw persoonlijke inzet en aandacht.”

Petra Drakenhorst

Ik merk dat de oefeningen werken

“Ik heb het programma als zeer positief ervaren en ik merk dat de oefeningen die we geleerd hebben werken. Ik ervaar de voordelen en vrijheid van leven zonder bril. Mijn huidige bril is veel te sterk en ook bij mijn zes jaar oude bril merk ik dat deze spanning oplevert. Het is een opluchting om hem af te doen.”

Annemie Bel

Ik geniet van het zien zonder bril

“Ik had sterke glazen in mijn bril, -6, en droeg mijn bril continu. Het idee om te kunnen zien zonder bril raakte een diep verlangen bij mij. Tegelijkertijd kon ik het niet geloven. Ik was ook bezig me te verdiepen in laseren, en ben zo blij dat ik voor samenwerking met VolZicht hebt gekozen.

De begeleiding van Karin ervaar ik als heel menselijk en goed behapbaar en ik heb al veel angsten overwonnen door het programma te volgen. Zoals het rondlopen zonder bril. Inmiddels kan ik daarvan genieten.

Ook heb ik heel veel aan de ontspanning van de ogen. Het is ongelofelijk hoeveel dit doet voor mijn welzijn. .”

Rita de Boer

Voor het eerst van mijn leven zonder bril geskied! Echt gaaf!

“Ik ben echt supertevreden met wat ik door de lessen en begeleiding van Karin bereikt heb. Ik doe nu heel veel dingen zonder bril, zoals: voetballen, autorijden en afgelopen winter ben ik met 80 km per uur de berg afgeskied zonder bril, dit was geen probleem en voor mij voor het eerst van mijn leven dat ik zonder bril heb geskied. Echt gaaf!”

Raymond de Wit

Mijn wazige vlek is verdwenen!

"Mijn ogen voelen veel prettiger aan dan vorig jaar. Een waas die altijd op mijn linkeroog zat, is verdwenen. Ik heb heel veel angsten achter me gelaten, ik raak niet meer zo makkelijk in paniek. Ik heb op heel gebieden veel meer vertrouwen gekregen. Ik ben mijn zelfgenezend vermogen aan het ontwikkelen en heb geleerd om liefdevol naar dit proces te kijken."

Mony Theissen

Jaarprogramma voor Natuurlijk gezonde ogen!

Natuurlijk gezonde ogen die goed en helder zien, wil jij dat ook? In mijn jaarprogramma leer je wat jouw ogen nodig hebben om goed te gaan zien. Je leert anders te zien, zonder bril of lenzen. Wat hebben jouw ogen specifiek nodig om gezond te zijn? Hoe kun je jouw ogen ontspannen, je blikveld verbreden, het zien van kleur versterken? Je leert oefeningen en andere ‘ziengewoonten’ waar je de rest van je leven profijt van zult hebben. In dit programma word je individueel en groepsgewijs begeleid om weer zonder bril door het leven te gaan en goed voor jouw ogen te leren zorgen. Ook moeilijkheden die je tegenkomt, zoals bijvoorbeeld de wazige wereld die je ervaart als je net je bril hebt afgezet, leer je ombuigen naar een gevoel van bevrijding en opluchting.

Hoe doe je dat, de ogen natuurlijk genezen?

Je leert in het jaarprogramma hoe je de ogen optimaal kunt ontspannen, zodat je beter gaat zien en bewust leert kijken. Ook doen we heel veel oefeningen die goed zijn voor de hersenen, want ogen zijn onderdeel van de hersenen. Deze oefeningen helpen je niet alleen beter te zien, maar verbeteren ook je geheugen en concentratievermogen. Je leert tijdens het programma onder andere:

 • 3 uitgebreide begeleide oogmeditaties om de ogen diep te ontspannen
 • 7 bewegingsoefeningen voor de ogen die je op alle momenten makkelijk gedurende de dag kunt toepassen, en waardoor je direct beter gaat zien
 • 3 manieren om je blikveld verbreden waarmee je ruimtelijk zicht direct toeneemt
 • 5 diepwerkende oefeningen waardoor je meer kleur en diepte gaat zien
 • 3 beproefde methodes om de samenwerking tussen de ogen en hersenen te verbeteren, waardoor je beter gaat zien en die je denken helder maken
 • 2 oefeningen waarbij je op zoek gaat naar diepere emotionele oorzaken van jouw slechte zicht, deze naar boven haalt, zodat blokkades die het zien in de weg staan worden opgeheven
 • 3 hersenoefeningen die je op ieder moment kunt toepassen zonder dat je omgeving het in de gaten heeft, en waardoor je zicht direct verbetert.

Wat leer je nog meer?

Daarnaast leer je in het programma nog veel meer. We gaan aan de slag met het op allerlei fronten goed leren zorgen voor jouw ogen. Ook individueel gericht: wat hebben jouw ogen persoonlijk nodig om gezond te zijn en goed te kunnen zien? En ook belangrijk: wat is niet zo goed voor jouw ogen, wat kun je beter vermijden? Tijdens het programma leer je bijvoorbeeld:

 • Welke voeding jouw ogen nodig hebben om goed te gaan zien
 • Hoe je het licht kunt gebruiken om de ogen gezond te laten zijn
 • Hoe je de duisternis kunt gebruiken om het zicht te verbeteren
 • Wat het belang is van de natuur en de aarde voor de gezondheid van de ogen
 • Hoe je voor een gezonde ‘microbloedcirculatie’ zorgt, zodat jouw ogen de gezonde voeding die ze binnenkrijgen ook daadwerkelijk kunnen opnemen

Het hele programma is gericht op ervaren en doen, is afwisselend, ontspannend en plezierig. Je gaat echt een heerlijk gevoel in de ogen krijgen en merken dat je op vele andere manieren kunt zien dan alleen maar ‘wazig’ of ‘scherp‘. Je gaat genieten van het zien!

Wat levert het programma jou op:

 • Kwaliteit van het zien wordt beter, je gaat helderder zien, meer kleur en diepte.
 • Je ogen gaan ontspannen, waardoor ook je lichaam en geest mee ontspannen.
 • Je zult makkelijker inslapen en dieper doorslapen.
 • Hoofdpijnklachten nemen af, of verdwijnen.
 • Verminderen of verdwijnen van de afhankelijkheid van een bril.
 • Je gaat een diepgaande persoonlijke groei doormaken.
 • Stress vermindert, verdwijnt.
 • Je gaat gezonder eten en gezonder leven.
 • Je investeert in de gezondheid van jouw ogen, waardoor de kans op het krijgen van allerlei vervelende oogkwalen zoals staar en glaucoom vermindert.
 • Je algehele gezondheid verbetert. Je gaat je vitaler, fitter, blijer en vrijer voelen!

Inhoud programma Natuurlijk Gezonde Ogen

Natuurlijk zelf je ogen genezen

In deze driedaagse bijeenkomst, op een prachtige locatie in Drenthe, leer je diepgaand hoe je zelf je ogen natuurlijk kunt genezen. Op deze rustige locatie waar het in de avond nog echt donker is, ga je direct je ogen voeden met rust en duisternis. Beiden belangrijk om goed te gaan zien.


Je leert de ogen om anders te zien, je leert je ogen zichzelf anders te voeden en je leert de stappen te nemen om (zoveel mogelijk) zonder bril door het leven te gaan. Hierdoor zal je zicht direct verbeteren en zul je met een frisse blik de driedaagse bijeenkomst verlaten. In deze drie dagen zul je echt een doorbraak in jouw zicht gaan ervaren, waardoor het makkelijker wordt om ook thuis zonder bril door het leven te gaan.

Tijdens deze drie dagen worden heerlijke, biologische, oogvoedende maaltijden voor je gekookt, vol voedingstoffen die ogen nodig hebben om gezond te kunnen zijn. De maaltijden zijn inclusief, het is mogelijk om tegen een voordelig tarief te overnachten op de hof, of in een bed en breakfast in de buurt. Deze driedaagse gaat een grote indruk op je maken wat betreft de mogelijkheden die je zult ontdekken voor het natuurlijk genezen van jouw ogen. 

Doorpakprogramma n.a.v. driedaagse

Via de mail stroom je, als follow up, in in het doorpakprogramma. Om de week krijg je via de mail instructies om je te helpen hetgeen je geleerd hebt in Drenthe in de praktijk toe te passen. Jou helpen doorpakken is nodig om de verandering in jouw zicht door te zetten in de dagelijkse praktijk van alledag.

Doorpakdag

In het kader van het doorpakprogramma bieden we je een doorpakdag in Amsterdam aan. Hieraan meedoen helpt je om weer een fase verder te komen met betrekking tot de gezondheid van jouw ogen en het verbeteren van je zicht. Welke belemmeringen zitten jouw zicht nog in de weg? Hoe kun je deze belemmeringen aanpakken zodat je weer door kunt pakken naar helder, scherp zicht met eigen ogen?

Ogen verwendag

De hele dag zien we met onze ogen, vaak op onnatuurlijke manier. Het kijken naar een computerscherm, smartphone, televisie geeft veel spanning en ook het zien door brillen of lenzen glazen ervaren de ogen

niet als prettig. Belangrijk om de ogen goed te gaan verwennen en verzorgen. Door fijne, zachte massages en oefeningen voor de ogen.

Je gaat je eigen persoonlijk verzorgende olie maken van zeer goede kwaliteit pure etherische oliën, die diep doorwerken in de cellen. Thuis kun je die meteen gaan gebruiken voor speciale verzorging van jouw ogen. We gaan elkaar rondom de ogen masseren en je leert op een hele ontspannen manier de ogen beter samen te laten werken.

De ogenverwendag vindt plaats op 31 oktober 2018

Geef je ogen de kost!

Tijdens deze voedingsdag die wordt gegeven in samenwerking met voedingsdeskundige Tanja Stevens, maak je een verdiepingsslag met gezonde kost voor jouw ogen. In deze dag is uitgebreid aandacht voor gezonde ogen en de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Hoe krijg je deze op een makkelijke manier binnen? Tegen welke vraagstukken loop je aan?

20 oefensessies Samen de ogen ontspannen

In deze online sessies gaan we samen een uur lang met fijne oefeningen aan de slag, zodat je ook in de praktijk van alle dag goed gaat zorgen voor jouw ogen. De sessies kun je altijd nazien, zodat je ook op andere momenten kunt oefenen. 

6 Coaching sessies

Tijdens het programma heb je recht op 6 intensieve groepscoachingsessies van een uur (telefonisch) met een VolZichtspecialist. In deze gesprekken neem je je individuele voortgang door, krijg je ideeën en feedback over hoe je verder kunt, overwin je onzekerheden en obstakels die je tegenkomt, zodat je op je eigen ogen leert te vertrouwen en weer goed met jouw ogen kunt zien.

Deelname aan besloten deelgroep Delen is Helen

‘Delen is helen.’ Je staat niet alleen in dit proces, tijdens de gezamelijke dagen kun je dit al goed ervaren. Maar het is ook belangrijk om de verbinding met anderen te behouden tijdens de momenten dat je gewoon thuis en op je werk bent. Alle deelnemers aan het programma krijgen toegang tot een online deelgroep, zodat je gedurende het programma de pieken en dalen die je meemaakt kunt delen, vragen kunt stellen en elkaar feedback, ondersteuning en tips kunt geven.

Startmoment met Karin Hogenboom

Je start het programma met een startmoment via de telefoon met Karin Hogenboom. In deze sessie bepaal je wat jouw doel is voor dit programma, hoe je dit wilt bereiken en krijg jouw persoonlijk advies mee om hiermee aan de slag te gaan.

4 Vraag en antwoordsessies met Karin Hogenboom

Stel je persoonlijke vragen over natuurlijk zien en het zien zonder bril tijdens dit online seminar met Karin Hogenboom. Zodat je met goede tips en adviezen vervolgstappen kunt maken.

2 Vraag en antwoordsessies met Tanja Stevens

Gezonde voeding voor de ogen is een belangrijk onderdeel van de VolZicht methode. In deze sessies stel je je persoonlijke vragen aan voedingsdeskundige Tanja Stevens. Zij heeft samen met Karin Hogenboom het kookboek “Geef je ogen de kost” geschreven en weet het echte verhaal over voeding en wat jouw ogen nodig hebben om goed te gaan zien.

Het ebook: “Het boek voor gezonde ogen”

Dit ebook van Karin Hogenboom is nog niet uitgebracht en staat boordevol tips wat jouw ogen nodig hebben om gezond te zijn. Een enorme ondersteuning en naslagwerk van het jaarprogramma.

Als je meedoet met dit programma, ontvang je van mij een aantal bonussen

Bonus 1

Online Programma: Afbouwen bril en lenzen

Zodra je start met het zesmaandenprogramma kun je direct aan de slag met het afbouwen van je bril en lenzen mbv dit online programma. Aan de hand van korte filmpjes leg ik je uit hoe je het afbouwproces handig aan kunt pakken.

Bonus 2

Online Programma: Op weg naar VolZicht

Met dit online programma hoef je niet te wachten tot de driedaagse om te beginnen met jouw ogen natuurlijk te genezen, maar ga je al direct aan de slag met oefeningen die je in de praktijk van alle dag toe kunt passen en die helpen om goed te gaan zien. Doordat je met een voorsprong aan de slag kunt, zullen de oefeningen die we doen in Drenthe een nog diepere uitwerking op jouw ogen hebben, waardoor de genezing versnelt.

Bonus 3

Digitaal Oogontspanningspakket

Dit pakket is een aanvulling op het online programma. Het bevat onder andere het ebook: Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen waarin Karin Hogenboom haar pad verteld om weer te leren zien zonder bril of lenzen, met alle pieken en dalen en wat haar hierin geholpen. Voor veel lezers is het boek een feest van herkenning, waardoor ze zicht gesteund voelen in hun eigen proces. Het pakket bevat daarnaast ook 5 ontspanningsoefeningen waar de ogen direct van gaan ontspannen!

Bonus 4

E-kookboek Geef je ogen de kost

Hoe komt het toch dat je ogen zo zwak zijn? Het antwoord is: omdat ze sterven van de honger!

In dit E-book staat naast informatie over écht gezond eten, bomvol uitgebalanceerde recepten om je vingers bij af te likken.

Bonus 5

Online training Geef je ogen de kost

Gezond koken voor je ogen, hoe doe je dit? Aan de hand van duidelijke filmpjes leer je hoe je op een gemakkelijke manier, stap voor stap met de recepten uit het e-kookboek aan de slag kunt gaan, zonder dat je je hele eetpatroon drastisch hoeft om te gooien. Lekker en gezond eten voor gezonde ogen!

Bonus 6

Deelname Workshop Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen

Is dit programma ook geschikt voor mij?

Zijn ogen voor jou heel belangrijk? Heb je ze nodig voor jouw werk? Wil jij een daadwerkelijke verandering op natuurlijke wijze in de gezondheid van jouw ogen en jouw zicht en ben jij bereid hierin te investeren? Wil je tijd besteden aan het anders inrichten van je leven en je zien? Dan is dit programma ook geschikt voor jou.  

Heb je interesse in dit complete jaardurende programma om jouw ogen te helen? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop. Doe het snel, want we willen de groep niet te groot laten worden, het aantal plaatsen is dus beperkt!

Na ontvangst van je formulier neemt een VolZichtspecialist zo spoedig mogelijk contact met je op.