Creëer ruimte in je zicht met Cranio Sacraal Therapie

Creëer ruimte in je zicht met Cranio Sacraal Therapie. Zeven jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Cranio Sacraal Therapie en dat leverde mij iets heel moois op, namelijk drie dagen magisch zicht. De eerste keer dat ik naar de therapeute ging, vertelde zij mij dat mijn atlas, de bovenste nekwervel, scheef stond. Ik liet deze wervel rechtzetten via een speciale atlasprofilaxbehandeling. Als de atlas eenmaal rechtstaat gaan mensen meer kleur en diepte zien, zo liet ik me vertellen. Dat proces was bij mij al op gang gekomen sinds ik mijn bril had afgezet en me bezighield met de methode voor natuurlijk zien. Ik zag dus al meer kleur en diepte, maar na de tweede craniobehandeling was mijn zicht drie dagen lang magisch.


De hele wereld sprankelde

Het was echt wonderbaarlijk, zoveel ruimte en diepte als ik zag. De hele wereld sprankelde en leefde, en ikzelf sprankelde en leefde volop. Alles in mij borrelde en bruiste vrolijk en ik zag de energie door de wereld stromen. Alles was magisch en mooi om te zien. Ik voelde me intens blij, opgetogen. Na drie dagen was deze magische glans helaas verdwenen. Al die dagen voelde ik in mijn nek een bepaalde spanning die ervoor moest zorgen dit gevoel vast te houden. Op een gegeven moment nam de spanning het over en verdween de magie.

Opzienbarend effect

Dat was jammer, maar er was wel heel veel veranderd in mijn zicht. Dat was stabieler geworden, ik had geen last meer van dubbelzien, het was gemakkelijker om mijn ogen te ontspannen, het voelde prettiger aan in het hele ooggebied en ik genoot meer van het zien. De combinatie van de oefeningen om anders te zien die ik al deed, plus de behandelingen bij de craniosacraaltherapeut, was opzienbarend te noemen.

Wat is Cranio Sacraal Therapie?

Nog steeds lig ik maandelijks bij de craniosacraaltherapeut op de bank en ik kom er altijd

helemaal verkwikt weer vandaan. Wat is Cranio Sacraal Therapie? Men is erachter gekomen dat we, naast het ritme van onze hartslag en dat van onze ademhaling, nog een derde ritme hebben, namelijk het craniosacraalritme. De vloeistof die ons zenuwstelsel voedt, het craniosacraalvocht, stroomt door de wervelkolom. De beweging van deze stroming, die ritmisch tussen hersenen en heiligbeen heen en weer gaat, is heel minimaal en subtiel. Een craniotherapeut kan de beweging detecteren en beïnvloeden door zachte aanraking, bijvoorbeeld door aanraking van de voeten, het heilig been, langs de randen van de schedel, het voorhoofd. Het gevolg is het krachtig opheffen van blokkades op lichamelijk, emotioneel en spiritueel gebied.

Hersenen en ogen

Regelmatig kwam het idee naar boven om de opleiding tot craniosacraaltherapeut te gaan doen, maar ik bleef twijfelen. Zelf behandelaar worden, daar lag namelijk niet mijn ambitie. Afgelopen voorjaar hakte ik echter de knoop door. Ik deed mee met een studieweek “Ken je brein”. De ogen en de hersenen zijn direct en intens met elkaar verbonden. Ik pas al veel oefeningen voor de hersenen toe in mijn ogenprogramma, had al over dit nog zo onbekende gebied gelezen en gehoord en wilde graag nog meer leren.

Stroming stimuleren

Al gauw daarna volgde “Ken je brein 2” en ik was inmiddels helemaal in de ban van de

superinterressante materie. Een logische vervolgstap was toen de basiscursus Cranio Sacraal Therapie, eigenlijk een logischere volgorde dan dat ik heb gemaakt. Ken je brein 1 is namelijk een module uit het tweede jaar. Doordat ik de positieve effecten van de therapie zelf al zo vaak had ervaren, vond ik het zeer boeiend om te leren wat er nu precies gebeurde in mijn lichaam. Om nog meer te weten te komen over hoe de hersenen werken, en over het craniosacraalvocht. En ik wilde leren hoe je deze stroming zelf kunt stimuleren, op een zachte, open manier.

Mijn hersenen de ruimte geven

De diverse botten in de schedel hebben ruimte nodig, om mee te kunnen gaan in het ritme van de stroming van het craniosacraalvocht. Als deze schedelbotten vastzitten en verkrampt zijn, blokkeert dit de stroming. En deze blokkade kan het zien beïnvloeden. De ogen en de hersenen hebben letterlijk ruimte nodig om goed te kunnen zien. Tijdens een van de opleidingsdagen lag ik op de tafel en kwamen mijn hersenen als het ware helemaal los, namen ze ineens veel meer ruimte in. Mijn behandelaar vertelde: “Het was alsof ik in een achtbaan zat. Ik moest wel twintig centimeter naar achteren stappen om met de hersenen mee te gaan zodat ze de ruimte kregen waarom ze vroegen.” Ze straalde erbij, zo bijzonder was het om dit te ervaren.

Spanning in de kaken

Een van de deelnemers die bij mij op de tafel lag tijdens het oefenen, vertelde dat ze erg veel

spanning vasthield in haar kaken. Ze had ook vaak last van hoofdpijn, het vasthouden van de kaken kan daarmee te maken hebben. Ik hield mijn handen tijdens de behandeling bij dit gebied en na een tijdje voelde ik opeens het hele kaakgebied zakken en ontspannen. De kaken zakten wel tien centimeter naar beneden, heel bijzonder. De kaak van deze deelneemster voelde helemaal zacht en ontspannen na de behandeling en haar hoofdpijn was weg.

Twee uur slapen

Bij iedere craniosessie wordt er weer iets anders aangeraakt. Ik ervaar het zelf iedere keer alsof ik tijdens de behandeling steeds dieper wegzak in het ritme van de craniostroming, in het voelen van mijn lichaam en de ontspanning. Het effect erna is steeds anders. In het begin kwam er veel vermoeidheid los en kon ik na een behandeling zo twee uur slapen. Nu voel ik me soezelig, aangenaam, ontspannen en bruis ik van energie.

Creëer ruimte in je zicht met Cranio Sacraal Therapie

Na de basiscursus kon ik veel meer ruimte ervaren in mijn hoofd, in mijn zicht. En bovenop mijn hoofd is het nu licht gevoelig, een beetje als spierpijn. Niet onaangenaam. Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat het weefsel in dat gebied door het effect van de behandeling wat is gaan rekken, weidser is geworden. Zo kunnen de hersenen ook echt blijvend de ruimte krijgen die ze tijdens de cursus ingenomen hebben.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden