De magie zien

De magie zien in de grot van Merlijn, het is niet voor iedereen weggelegd, gezien de woorden van een bezoeker “O, it’s just a cave”. Maar het is op die plek wel veel makkelijker te zien dan in mijn directe omgeving. Ik vind het in ieder geval lastiger als ik me op een drukke straat bevind waar het autoverkeer aan me voorbij raast. De magie op die momenten te zien, is de grote uitdaging en misschien ook wel de grote verlossing. Want als je de magie ziet in de drukte en stress, dan valt de stress en het ongemak op dat moment weg.

Kinderen zien nog de magie van dingen

Een weekje Engeland is natuurlijk fijn om te ervaren en er is volgens mij niets mis mee om op vakantie te gaan. Ik zoek graag met mijn gezin de natuur op door in de zomer veel te kamperen. Ik kan er intens van genieten hele dagen buiten te zijn, de kinderen te zien spelen en de natuur te ontdekken. Rupsen, slakken, lieveheersbeestjes, mosselen, krabben. Kinderen zien nog het magische in alles wat ze tegenkomen. Ik zie nog voor me hoe mijn dochter toen ze drie was binnen kwam lopen met een dikke, zwarte naaktslak op haar hand en hem aan mijn tante liet zien. Ze slaakte een ijselijke kreet toen ze de slak zag. Mijn tante zag iets een afgrijselijk, griezelig monster, mijn dochter zag een prachtig, magisch verschijnsel.

What’s App in plaats van de natuur

Helaas verdwijnt dat magische zicht naarmate ze ouder worden. Ze is inmiddels 12 en loopt niet meer met prachtige naaktslakken rond, maar is aan het what’s appen op haar mobiele telefoon. Maar zodra we in de natuur zijn, komt die magie weer terug. Laatst kampeerden we aan een riviertje, die zat vol met kikkervissen. De hele dag waren de kinderen daar aan het spelen, in het water, druk bezig kikkervisjes te bekijken en proberen te vangen, ook de oudste van 12 en haar vriendin.

Voel je voeten

Tijdens een workshop van Green Whisperings in de Hortus, genaamd ‘Lucht’, gingen we contact maken met diverse planten en bomen. We begonnen met een oefening bij een mooie oude boom, om ons open te stellen door bewust te worden van de energie stroom van de aarde en de kosmos door ons heen. Ik stond daar met blote voeten en tijdens de oefening werd gezegd: “Voel je voeten”. Logisch, want de meeste mensen voelen hun voeten niet. Maar als ik op mijn blote voeten sta, voel ik mijn voeten altijd, daar hoef ik dan niet op gewezen te worden. Van dat inzicht werd ik wel heel blij, want ik herinnerde me nog de tijd dat ik helemaal geen contact met mijn voeten had.

Energetisch veld

We stelden ons voor hoe er een energetisch veld door en om ons heen bevindt en vanuit dat veld gingen we contact maken met het veld van de boom. Want alles heeft een energetisch veld, en als je jezelf daarvoor opent, kun je contact maken met die velden. Iedere boom, plant en bloem waar we contact mee maakten die dag, gaf weer een ander gevoel: speelsheid, lucht, kracht, plezier, sterk. Vaak kwamen er inzichten naar boven en soms beelden. Deze oude boom voelde heel oud en wijs, ik zag beelden uit het verleden voor me: paarden met koetsen die door de straten reden en een dame met hoepelrok die door de tuin liep en naar deze boom stond te kijken.

Een overvloed van goud

Op deze manier contact maken was een ware ontdekkingstocht en echt leuk om te doen. Bij een struik keek ik met verrukking naar het uiteinde van een steeltje, het waren piepkleine knopjes die leken wel van goud. De struik bestond uit wel duizenden sprietjes, allemaal vol met gouden knopjes, een overvloed van goud. Op een knopje zat een vliegje die ook goudkleurig was. Ik werd er heel blij van om naar deze gouden overvloed te kijken en ontdekte dat uit de knopjes een wirwar van groene kleine takjes tevoorschijn kwam. Groen goud, wat een magie!

Ik zie steeds meer de magie

Sinds deze workshop zie ik steeds meer de magie om me heen. Ik fietste  over de snelweg en langs de weg stonden allemaal bomen. De wind waaide door de takken heen en het had een prachtig speels effect op de blaadjes van de bomen. Eén voor één waaiden ze heen en weer door de wind. Het gaf een mooi ritselend geluid en een speels effect van licht en donker op de blaadjes. Op deze manier had ik de wind niet eerder zien spelen met de bomen, meestal gaan de blaadjes samen mee in de wind, maar nu bewogen de blaadjes allemaal los van elkaar. Prachtig gezicht!

De magie kwam naar me toe

Ik fietste ook langs de achterkant van de Arena, normaal ervaar ik dat als een wat lugubere plek, eenzaam en verlaten, vol met beton en ijzer met daarlangs een kleine sloot. En ook daarin kon ik de magie ervaren. Het eenzame van die plek, waar bijna niemand langs komt. Het grote, kolossale gebouw naast me en ik die daar langs zoefde op mijn fiets. Met in de verte een opening naar de Arena Boulevard. In die opening zag ik mensen lopen, de zon schijnen, kleuren kwamen tevoorschijn. Het contrast was groot, deze levendigheid naast de eenzaamheid waar ik me bevond. De magie zien in de Arena, dat was voor mij wel de ultieme uitdaging, en het ging helemaal vanzelf!

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Kun jij plekken en/of situaties opnoemen waarbij je met gemak de magie kon zien en/of ervaren. Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat.