Hoe je met zachtheid de ogen kunt helen

Hoe meer ik op het ‘pad naar vol zicht’ geraak, hoe zachter ik me voel. Mensen zeggen wel eens dat ze niet geloven in wat ik doe. Ze kunnen er met hun verstand niet bij dat zoiets zachts als ontspanning je ogen echt kan helen. Ze vragen waar het wetenschappelijk bewijs is. We leven in een wereld waar hardheid wordt ingezet bij de behandeling van klachten. Als je naar de (oog)arts gaat omdat je tegen bepaalde problemen aanloopt, zit de oplossing volgens hem of haar in medicijnen, operaties, brillen en lenzen. Harde middelen met allerlei bijwerkingen. Dat die bijwerkingen er zijn, is zeker wetenschappelijk bewezen. Gebruik je oogdruppels, of andere medicijnen die zijn voorgeschreven door de arts? Zoek op internet maar na wat de bijwerkingen zijn.

Hardheid geeft bijwerkingen

Vaak helpen deze middelen wel even. Als je bent geopereerd aan staar, ga je scherp zien. Als je last hebt van een te hoge oogdruk, kunnen oogdruppels die in het begin verlagen. Pijnstillers kunnen de pijn verlichten. Maar na een tijdje stopt de werking van het medicijn, of heb je er meer van nodig om hetzelfde effect te bereiken. Soms worden de klachten juist erger, omdat een van de bijwerkingen van zo’n middel je klacht zélf is. Ondanks dat we met zijn allen wel weten dat bijwerkingen onderdeel uitmaken van de westerse geneeskunde, denken we toch dat hierin de oplossing ligt. We kunnen en willen niet geloven dat een zachte manier van genezen veel krachtiger werkt.

Met de bril haalde ik een stuk hardheid weg

Zachtheid is de weg naar heling. Die zachtheid kan ik steeds meer ervaren op mijn pad naar vol zicht. Zachtheid ervaren en voelen, ook naar mezelf toe, in alles wat ik doe. Sinds ik mijn bril af ben gaan zetten, is die zachtheid zich meer en meer gaan ontvouwen. En dat is logisch, want door de bril af te zetten haalde ik letterlijk de hardheid voor mijn ogen vandaan. Brillenglazen, geslepen in één bepaalde sterkte, maken de wereld namelijk scherp en hard. Dat besefte ik toen ik de bril na een tijdje weer opzette. De hardheid deed gewoon zeer aan mijn ogen.

Ik wist niet beter

Maar voor die tijd voelde ik het verschil helemaal niet. Ik was toen juist blij als ik mijn bril weer op had, want dan zag ik tenminste scherp. Dat het scherp zien door mijn brillenglazen een hele harde manier van zien was, dat viel me nog niet op. Ik wist niet beter. Ik had ook niet door dat ik helemáál verhardde door op deze manier te kijken dat er allerlei spanning in mij zat die mijn lichaam en ogen hard maakte. Dit bewustzijn ontstond pas toen ik mijn bril ging afzetten en zachtheid toe ging laten in mijn systeem.

Zachte voeding

Ik ga steeds meer verbanden zien. Zo ook de link met voeding. Bijvoorbeeld: vanuit de wetenschap worden we bang gemaakt voor verzadigde vetten. Die zouden onze bloedvaten doen verstoppen. Maar volgens modernere voedingsdeskundigen is het tegenovergestelde waar: de cholesterol in de vetten heelt juist de beschadigingen in de bloedvaten. De beschadigingen worden veroorzaakt door voeding als suiker en geraffineerde plantaardige olie.

Zet deze twee maar eens naast elkaar: romige, opgeklopte slagroom en keiharde suikerkorrels. De romige slagroom, de zachte roomboter en het smeuïge, geklutste ei zijn een en al zachtheid, en voedend voor ons systeem. Terwijl de harde suikerkorrels onze cellen beroven van de voedingsstoffen die we juist zo hard nodig hebben om gezond te zijn en scherp en helder te zien.

Met zachtheid en ontspanning creëer je ruimte

Zachtheid en ontspanning zijn direct met elkaar verbonden. Met zachtheid geef je je systeem de ruimte om tot rust te komen. En vanuit rust kan het systeem regenereren, herstellen, helen. Er zijn veel verschillende manieren waarop je die zachtheid in je leven kunt brengen, en met name in je ogen en manier van kijken.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Hoe is jouw ervaring met genezing, met hardheid en met zachtheid? Ik waardeer het als je hieronder een reactie wilt achterlaten.