Wat gaat er mis bij voeding?

Sinds ik ontdekte dat ik zelf mijn ogen kan verbeteren, ben ik op een groot ontdekkingspad terecht gekomen en heb ik bij diverse deskundigen trainingen gevolgd op allerlei gebieden. Op de ogen, het fysieke lichaam, overtuigingen, emoties, ademhaling, energie.

Wat me dan telkens opvalt dat er zo weinig bekend over de werking van voeding en hoe het lichaam het beste voedingsstoffen opneemt. Hoe we onszelf en onze ogen behoren te voeden.

Het voeden van onze cellen

Laatst deed ik een mooie dag bij een sjamaan waarbij we aandacht gaven aan de cellen in ons lichaam. De hersencellen werden even op vakantie gestuurd, zodat de andere cellen met ons konden communiceren.


Een dag waarbij de cellen gevuld werden met nieuwe, voedende informatie. Totdat we bij de lunch terecht kwamen.

Daar zat gelukkig voedende kokosmelk door en fetakaas.  Maar helaas, de maaltijd werd opgewarmd in de magnetron. De straling van de magnetron verandert onder andere de chemische structuur van de voeding. En dan blijft er weinig gezonds over. 

Waar gaat het mis?

Ik zie het bij veel mensen die met heling bezig zijn, mis gaan met de voeding tijdens de waardevolle trainingen die ze geven:

  • Veel suikervrije producten worden er aangeboden in de pauzes
  • Er is een groot geloof dat volkoren gezond is, zelfs de quinoa wordt tegenwoordig geserveerd met de vliesjes er nog in.
  • Dierlijke producten worden zoveel mogelijk vermeden.
  • Voedsel wordt vaak bereid met plantaardige oliën zoals zonnebloem, raapzaad of koolzaadolie.
  • Er is weinig tot geen kennis waaruit een lichaam het beste voedingstoffen haalt.

Hoe eet je dan wel het beste?


Tijdens de jaarlijkse VolZicht Ogen Voedingsdag op zaterdag 15 maart 2025 gaan we dieper in op gezonde voeding Niet alleen voor de ogen, maar voor je hele lichaam en geest. De dag gaat niet alleen over eten, we doen ook allerlei oogvoedende oefeningen op deze dag op een zeer bijzondere locatie in Amsterdam.

Wil je meer weten of je aanmelden,  klik dan hier.