Wat is de echte oorzaak van oogziektes en andere kwalen?

Wat is de echte oorzaak van oogziektes en andere kwalen? Steeds meer mensen kampen met gezondheidsklachten en serieuze oogproblemen. Wazig zicht, droge ogen, rode, branderige ogen, vermoeide ogen, netvliesloslating, staar, maculadegeneratie, ontstekingen in of rond het oog; het valt allemaal onder de brede noemer van oogklachten.

Een aanval van buitenaf?

Ogen worden niet zomaar ziek, daar is een oorzaak voor. Over het algemeen zegt de dokter dat je ogen zwak en ziek worden door ouderdom, of door een bacterie of virus, of omdat je erfelijk belast bent. Maar is dit wel waar? Binnen onze westerse samenleving wordt er naar ziekte gekeken alsof het een aanval betreft van buitenaf. Het overkomt je, het is de schuld van de ouderdom, de bacterie of je genen. Het enige wat je kunt doen is medicijnen nemen of je laten opereren, en tegenwoordig is de remedie om niet ziek te worden: afstand houden en mondkapjes dragen, zodat je niet door een ander mens besmet wordt.

Draai het eens om

Maar probeer je eens open te stellen voor een andere optie, namelijk dat jouw lichaam je allerbeste vriend is en altijd alles zal doen om ervoor te zorgen dat jij gezond bent. Dat ziekte eigenlijk geen ziekte is, maar een methode van je lichaam om te herstellen. Als je snottert en niest, is dit een manier om schoon schip te maken. Het snotteren en niezen zijn niet het probleem, ze zijn alleen maar de verschijnselen van de opruimactie.

Welke verschijnselen van zo’n lichaamsschoonmaak zien we zoal?

1. Verwonding

Als er bijvoorbeeld een grote tak tegen je gezicht komt die jouw oog verwondt, dan reageert je lichaam daarop. Allerlei hulpstoffen en extra bloedcellen spoeden zich naar de verwonding om ervoor te zorgen dat de plek kan genezen en dat noemen we dan een ontsteking. De ontsteking is er dus niet om je te pesten, maar om ervoor te zorgen dat het oog zich kan herstellen.

2. Uithongering

Honger bestaat niet bij ons in het westen, zou je denken. Eten is er inderdaad genoeg, maar als je niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, honger je toch uit. En dat is wat er gebeurt in onze samenleving. We eten veel, vaak téveel, maar niet het juiste. De ziekteverschijnselen die de ogen laten zien, zijn eigenlijk een roep om voeding. Ook aandacht, koestering en erkenning vallen onder voeding.

3. Vergiftiging

Als we beginnen te proesten, niezen, snotteren, dan zijn we niet ziek, maar is ons lijf juist hard aan het werk om zichzelf te ontdoen van gifstoffen. Onze leefomgeving is helaas doordrenkt met gifstoffen. De lucht zit vol uitlaatgassen, troep die de fabrieken uitstoten, kerosine van vliegtuigen. Maar ook in onze voeding zitten gifstoffen. Hoe meer bewerkt voedsel je eet, hoe meer gifstoffen je binnenkrijgt. Soms is de grens bereikt en dan wil je lichaam ervanaf. Het gaat je temperatuur verhogen en rommel uitscheiden: snot, slijm, tranen.

Delicate lichaamsweefsels, zoals die van de ogen, hebben extra veel last van gifstoffen. Wazig zicht, te hoge druk, vertroebeling kunnen allemaal symptomen te zijn van een te hoge concentratie gif in de weefsels van het oog.

4. Opkroppen van emoties

Emoties die je als kind, maar ook als volwassene, niet hebt geuit – en dat zijn er nogal wat – gaan vastzitten in je lichaam en kunnen letterlijk ‘je zicht belemmeren’. Het opkroppen van emoties zorgt voor verkramping en spanning. Gespannen weefsel heeft minder bloeddoorstroming en daardoor minder toevoer van genezende stofjes.

We leven momenteel in een tijd waarin veel angst gezaaid wordt. Want hoe angstwekkend is het wel niet als je steeds als je iemand tegenkomt anderhalve meter afstand moet houden? Wat doet het met je, de angst om ziek te worden, de angst dat iemand boos op je wordt of dat je een boete kunt krijgen? Deze angst geeft enorm veel stress en is heel schadelijk voor het immuunsysteem.

5. Sedentaire levensstijl

Tekort aan beweging is stressvol voor het lichaam en de ogen. Ogen houden van beweging, ze verspringen graag van ver weg naar dichtbij en naar alles daartussenin. Tegenwoordig zitten we urenlang achter elkaar stil, te staren naar een computerscherm. Daardoor bouwen we chronische spanning op. En het lichaam heeft behoefte aan ontspanning om zichzelf te kunnen herstellen. Dit is de reden waarom we zoveel slapen als we ‘ziek’ zijn. Het lichaam dwingt ons tot rust.

Wil je een interview zien met een Amerikaanse dokter die heel goed uitlegt wat de echte oorzaken zijn van ziekte? Dan kun je hier klikken.

Leer hoe je goed voor je ogen zorgt

Hoe kun je ervoor zorgen dat je ogen geen pijn meer doen? Dat ze tot rust komen, geen honger meer hebben en minder gespannen zijn? Het antwoord is simpel: door goed voor ze te zorgen! Hoe?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Graag tot ziens!

Karin