Page content

Droge ogen

Droge ogen

Tienduizenden flesjes, duizenden liters oogdruppels. Er wordt jaarlijks wat afgedruppeld in Nederland. Heb je last van droge ogen? Dan heb je vast ook al heel wat oogdruppels uitgeprobeerd. Hebben ze geholpen? Mijn ervaring is dat ze maar even wat doen. Daarna voelen je ogen weer net zo droog aan. Je raakt steeds meer vermoeid, bent niet blij en je kunt vaak niet meer genieten van je werk en privéleven.

Ik heb last van droge ogen

Het zou zo fijn zijn als je voorgoed van je droge ogen afkwam. Maar als druppels en pilletjes niet helpen, wat doe je dan? Neem geen genoegen meer met halve antwoorden. Ga nu eens echt op onderzoek uit naar de onderliggende oorzaak. In de meeste gevallen is die te vinden in overbelasting van de ogen.

Waardoor raken ogen overbelast?

Overbelasting is een probleem van deze tijd en dat geldt ook voor de ogen. Door overbelasting ontstaan klachten. Ogen raken overbelast door verschillende oorzaken. Er zijn 3 hoofdredenen aan te wijzen:

  1. Spanning in de oogspieren. Door continu teveel van je ogen te vragen, neemt de druk in het oog toe. Het gekke is: je bent daar zo aan gewend dat je de spanning al lang niet meer opmerkt.
  2. Verkeerde voeding. Ik ben er diep van overtuigd dat we massaal verkeerd eten en dat onze ogen daardoor echt uitgehongerd raken.
  3. Je neemt je ogen niet serieus. Waarom worden ze zo droog? Wat roepen ze? Waar schreeuwen ze om? Je eist van je ogen dat ze ‘het gewoon maar moeten doen’ en vergeet naar ze te luisteren.

Als je doorgaat op deze manier, zul je alleen maar meer last krijgen van droogheid in de ogen. Ook is de kans groot dat je daarnaast nog andere oogklachten ontwikkelt.

Glanzende ogen en stralend oogwit

Het is eigenlijk heel simpel. Als je de oorzaken in de diepte aanpakt, dan verdwijnen de klachten. Dan hoeven ogen niet meer droog te zijn. Dan worden ze weer vochtig en licht vettig en gaan ze daardoor mooi glimmen en glanzen. Het oogwit wordt stralend wit. Er zijn helemaal geen oogdruppels meer nodig. Je ogen doen geen pijn meer! Je kunt je werk weer goed doen en zonder oogpijn van je leven genieten.

Hoe kom ik voorgoed van mijn droge ogen af?

In mijn korte krachtige oogcollege leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Meld je via onderstaande link aan voor dit oogcollege en leer:

  • Wat de basisbehoeftes van het oog zijn
  • Hoe je eigen natuur werkt
  • Hoe jouw overtuigingen invloed hebben op goed zicht.

Oogcollege: Gezonde ogen zien perfect

Aan het eind van het oogcollege kun je zien hoe je stappen kunt nemen voor een verder vervolg.

Wie ben ik?

Mijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al meer dan zeven jaar help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.

Ik hoop je terug te zien tijdens het oogcollege, reserveer hier snel je plekje.

 

Hartelijke groeten,

Karin Hogenboom

Specialist in Gezonde Ogen

Comment Section

5 reacties op “Droge ogen


Door Karin op 14 mei 2018

Kan zeker ook een signaal zijn van droge ogen.


Door Lennie op 7 april 2015

Door het gebruik van oogdruppels tegen hoge oogboldruk Briminodine gingen mijn ogen ontsteken. De druppels tastten de samenstelling van het traanvocht aan zodat extreem droge ogen ontstonden wat resulteerde in ontstekingen.
Op aanraden van een goede drogist gebruik ik nu al enkele maanden Membrasin capsules. Dit zijn duindoornolie capsules die alle slijmvliezen van het lichaam ondersteunen. De eerste 2 maanden heb ik er 4 per dag genomen en daarna 3 per dag. In het begin was het noodzakelijk om nog met kunsttranen te druppelen omdat de ogen nog jeukerig en droog aanvoelden. Sinds een week druppel ik al niet meer en de ogen zien er goed uit.
Wel moet ik erbij vermelden dat de ogen gelazerd zijn, de druk wat gezakt en ik de ontsteking veroorzakende druppels nu weg laat.


Door Karin op 7 april 2015

Wat goed om te lezen en mooi dat je de tip deelt.


Door Eveline op 3 juni 2014

Hallo Karin,

door jouw artikel over oogklachten ben ik er nu achter dat mijn tranende ogen vlgs de oogarts droge ogen komt van mijn medicaties nl amlodipine en sotalol.
toevaliigerwijs moet ik van de internist ermee stoppen omdat ik ook vreselijke haaruitval heb gekregn.Ik hoop nu door het stoppen bevrijd te zijn van die tranende ogen en mijn haargroei terugkomt.
Ik dank je hartelijk dat je mij de “ogen”geopend hebt.
Dankbare groet,
Eveline


Door Karin Hogenboom op 3 juni 2014

Wat fijn om te lezen dat je de oorzaak hebt ontdekt. Ik wens je veel sterkte met alles.

Plaats een reactie


*