Page content

Droge ogen

hond met droge ogenTienduizenden flesjes, duizenden liters oogdruppels. Er wordt jaarlijks wat afgedruppeld in Nederland. Iedereen die last heeft van droge ogen, heeft wel zo’n flesje in het medicijnkastje staan. Niet dat het helpt. Ja, heel even misschien. Maar het toedienen van een simpel, chemisch middeltje kan nooit de oplossing zijn voor een nogal complex probleem.

Droge ogen: om te huilen!

Hete tranen, bittere tranen, tranen met tuiten. Tranen zijn er in vele smaken. Maar de belangrijkste zijn de tranen die we niet zien. De hele dag door produceren onze traanklieren – tja, waar zitten die eigenlijk? –  een continue aanvoer van dit beschermende, olieachtige vocht. Hierdoor blijft het hoornvlies fris en levend, en wordt de oogbol gevoed en gereinigd. Lees in Hoe kom ik aan droge ogen? hoe uitgekiend het hele netwerk van traanbuisjes, traanpuntjes en kliertjes werkt. En hoe wij er zelf voor zorgen dat dit systeem plat komt te liggen en we last krijgen van droge ogen.

Korte metten met droge ogen

Hoe kom ik van mijn droge ogen af? Het antwoord op deze vraag vind je door te zoeken naar de oorzaak. Soms zal die medisch zijn, maar vaak ligt de kiem in overbelasting van de ogen, een slecht leefklimaat of verkeerde voeding. Nog vaker is het eenwater drinken voor droge ogen combinatie. Als je ruimte wilt maken in je medicijnkastje en je flesjes oogdruppels ongebruikt wilt terugbrengen naar de apotheek, begin dan nu met het lezen van Droge ogen door een tekort aan vitamine A en Eerste hulp bij droge ogen. Een laatste, extra krachtige tip, met een dankbare knipoog naar de goedkoopste en beste oogdruppels van allemaal, geef ik je mee in het filmpje Gratis oogdruppels.

 

Comment Section

10 reacties op “Droge ogen


Door Yke op 12 januari 2016

Is het ook zinvol om alleen een intro-cursus, dus eenmalig te volgen?


Door Karin op 12 januari 2016

Dat is het zeker. Je leert een goede basis in de intro-cursus en vandaaruit kun je kiezen of je meer de verdieping in wilt. Met alleen de intro heb je voldoende informatie en oefeningen om thuis mee aan de gang te gaan.


Door Lennie op 7 april 2015

Door het gebruik van oogdruppels tegen hoge oogboldruk Briminodine gingen mijn ogen ontsteken. De druppels tastten de samenstelling van het traanvocht aan zodat extreem droge ogen ontstonden wat resulteerde in ontstekingen.
Op aanraden van een goede drogist gebruik ik nu al enkele maanden Membrasin capsules. Dit zijn duindoornolie capsules die alle slijmvliezen van het lichaam ondersteunen. De eerste 2 maanden heb ik er 4 per dag genomen en daarna 3 per dag. In het begin was het noodzakelijk om nog met kunsttranen te druppelen omdat de ogen nog jeukerig en droog aanvoelden. Sinds een week druppel ik al niet meer en de ogen zien er goed uit.
Wel moet ik erbij vermelden dat de ogen gelazerd zijn, de druk wat gezakt en ik de ontsteking veroorzakende druppels nu weg laat.


Door Karin op 7 april 2015

Wat goed om te lezen en mooi dat je de tip deelt.


Door Eveline op 3 juni 2014

Hallo Karin,

door jouw artikel over oogklachten ben ik er nu achter dat mijn tranende ogen vlgs de oogarts droge ogen komt van mijn medicaties nl amlodipine en sotalol.
toevaliigerwijs moet ik van de internist ermee stoppen omdat ik ook vreselijke haaruitval heb gekregn.Ik hoop nu door het stoppen bevrijd te zijn van die tranende ogen en mijn haargroei terugkomt.
Ik dank je hartelijk dat je mij de “ogen”geopend hebt.
Dankbare groet,
Eveline


Door Karin Hogenboom op 3 juni 2014

Wat fijn om te lezen dat je de oorzaak hebt ontdekt. Ik wens je veel sterkte met alles.


Door wilma vermeer op 13 mei 2014

Dankjewel…….zal het lezen.


Door wilma vermeer op 12 mei 2014

Droge ogen zou ik niet zeggen…meer gevoel of alles plakkerig is. De neiging heb ik dan om alles schoon te willen spoelen. Er komt geen vuil uit.
Weet niet of wat ik ervaar onder droge ogen valt

Mvgr wilma vermeerDoor Paul van Aarle op 21 maart 2012

Karin is heel goed in het helpen van mensen die hun ogen gezonder en beter willen maken.

Maar ze is ook bescheiden.

Want mocht je niet direct in staat zijn een cursus bij haar te volgen, dan kun je dat namelijk ook online doen!

Ze heeft een videoserie gemaakt waarin ze jou precies uitlegt hoe je af komt van (o.a.) droge ogen.

Kijk voor meer info op http://www.nieuweogen.nl

Plaats een reactie


*