Als ik het kan, kan jij het ook!

Mensen vinden mijn methode reuze-interessant, maar komen vaak met allerlei bezwaren. Ze denken dat het hen persoonlijk niet zal lukken om hun ogen weer gezond te krijgen en goed te gaan zien. Misschien herken jij je ook wel in een van de volgende uitspraken:

  • Ik heb er geen tijd voor, want ik heb een druk gezin / drukke baan / andere omstandigheden waardoor het niet kan.
  • Ik denk niet dat dit me gaat lukken, ik ben bang dat ik mezelf zal teleurstellen.
  • Mijn sterkte is echt te hoog. Gaan zien zonder bril, dat kan nooit.
  • Ik zit veel achter de computer, dus dat gaat nooit lukken.
  • Ik heb zulke zieke ogen, de dokter zegt dat er niet veel meer aan kan verbeteren.
  • Ik heb geen zin om de hele dag met mijn ogen bezig te zijn en oefeningen te doen.

 


Ik herken mezelf zeker in een aantal van de uitspraken. Ik vind dat ik best een druk leven heb, als moeder van drie opgroeiende kinderen en als ondernemer met een eigen bedrijf. Toen ik voor het eerst hoorde dat ik op natuurlijke wijze weer goed kon gaan zien zonder bril, deed ik er niets mee. Ik had alleen een boek ter beschikking en dat verdween meteen in de kast. Ik vond het veel te lastig om oefeningen uit een boek te gaan doen.

Ik moest veel organiseren om goed voor mijn ogen te kunnen gaan zorgen

Vijftien jaar later raakte ik opnieuw geïnteresseerd. Inmiddels was er gelukkig internet en ik ging op zoek naar een leraar. Ik had het trouwens nog steeds heel druk in die tijd. Mijn kinderen waren klein en zelf zat ik in de Ziektewet, vanwege oververmoeidheid en een burn-out. Ik moest een hoop organiseren om naar mijn leraar toe te kunnen gaan en de reis alleen al was voor mij een hele onderneming.

Vervolgens ging ik tijdens de cursus mijn bril afzetten en… jeetje mina, wat een waas! Ik had -2,75 en -3,25, dat valt in vergelijking met anderen best mee. Maar ik ervoer de grote waas die ik zag als behoorlijk intimiderend en ik was ervan overtuigd dat ik zonder bril niet kon zien. Ik vond het bijvoorbeeld doodeng om zonder bril op straat te lopen.

Wat ben ik blij dat ik dit pad ben gaan volgen

Toch ging ik het doen. Stap voor stap leerde ik anders kijken. En er ging een nieuwe wereld voor me open. Wat ben ik blij dat ik dit pad ben gaan volgen! Het heeft me zoveel rust, energie, welzijn, gezondheid en plezier in mijn leven gegeven. Ik ben veel beter voor mijn ogen gaan zorgen en ja, dat vraagt tijd en aandacht. Ook nu moet ik mezelf nog wel eens aan de haren erbij trekken. Voor VolZicht doe ik veel computerwerk en ook ik heb de neiging achter de laptop te blijven zitten op momenten dat mijn hele gestel roept: STOP!

Gelukkig weet ik inmiddels dat ik echt moet stoppen en dat doet me altijd goed. Ik heb geleerd anders met computerwerk om te gaan, zodat het niet meer al mijn energie opslurpt. Ik heb geleerd om anders met mijn ogen om te gaan: ik koester ze, ik luister naar ze als ze protesteren, ik waardeer wat mijn ogen allemaal doen voor mij.

Ik begaf me op onontgonnen terrein

Toen ik naar de eerste les ging van mijn eerste oogleraar, werden ogen direct mijn passie. Ik wilde álles over de ogen weten en ging met veel geestdrift op zoek naar wat er allemaal nog meer mogelijk was op het gebied van natuurlijk zien en de gezondheid van de ogen. Ik heb na die eerste les veel nieuwe dingen geleerd en ontdekt. Ik begaf me daarbij op onontgonnen terrein. Het was een zeer hobbelig pad met pieken en dalen en zijwegen. De manier waarop ik uiteindelijk alle kennis heb weten samen te brengen in de VolZichtmethode, is uniek.

Deze moeilijke weg van alles zelf ontdekken en kennis combineren hoef jij niet af te leggen, omdat ik dat al heb gedaan. Ik laat je graag zien hoe je snel en gemakkelijk op pad kunt en direct goed voor jouw ogen kunt gaan zorgen, naast al je drukke bezigheden. Ik wijs je een gemakkelijke, leuke manier, die snel positieve effecten zal hebben.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden