Reinig je ogen door leverreiniging

Dat leverreiniging goed voor je ogen is, die informatie was drie jaar geleden al tot me gekomen. Het leek me ook zeker goed om te doen, maar op dat moment in ieder geval niet. Ik zag het niet zitten, binnen de hectiek van mijn leven, mijn gezin, me ook nog eens te richten op vasten en reinigen. En zo liet ik de informatie weer los en ontdekte allerlei andere dingen die ook heel goed zijn voor de ogen. En langzaamaan drong voeding en reiniging toch mijn leven binnen. Eerst door de informatie over antioxidanten en hoe je die tot je kunt krijgen met voeding, maar ook met aarding. Later door te stoppen met suiker, nadat ik 25 jaar altijd pogingen hiertoe ondernam, ging het opeens heel gemakkelijk.

Dat wil ik ook!

En begin januari vertelde een vriendin dat ze een leverreiniging ging doen. En het grappige was, toen ze me dat vertelde, wist ik meteen, dat wil ik ook doen. Ik kreeg van haar een link doorgemaild over leverreiniging. Twee dagen duurde dat stond boven aan de pagina. Nou, dat moet wel te doen zijn, dacht ik. Want ik zie vooral tegen dat vasten op. En dat duurt niet eens twee dagen, op de dag dat je de reiniging doet mag je na 14.00 uur niet meer eten en de volgende dag mag je in de middag weer langzaamaan gaan eten. Valt mee.

Galstenen verwijderen

De lever heeft onder andere als functie het reinigen van het bloed. In onze maatschappij komen er vele stoffen in ons lichaam en in ons bloed die niet goed zijn voor ons. Je kunt denken aan rook, fijnstof, suiker, transvetten, zware metalen enzovoort. Je lever reinigt dit en slaat de gifstoffen op in galstenen. Dit is wel een beetje kort door de bocht, er speelt meer, maar belangrijk is dat de galstenen verstoppingen veroorzaken in de lever. Waardoor hij niet meer goed zijn functies kan doen. Door die galstenen te verwijderen door middel van een leverreiniging, heeft dat effect op allerlei gezondheidsvlakken van het lichaam en dus ook de ogen. Een verstopte lever veroorzaakt namelijk onder andere slecht zicht. Aangezien ik graag alles onderzoek wat helpt om goed te zien, voelde ik heel sterk dat ik die leverreiniging wilde gaan doen.

Klotsbuik

Maar zo lezende kwamen er toch allerlei obstakels op het pad, want je mocht een hele week geen vlees, vis of zuivel eten en je moest zes dagen lang iedere dag een liter appelsap drinken. Ik vind appelsap best lekker, van die lekkere biologische troebele sap, maar een liter per dag. Daarnaast is het ook belangrijk dat je naast het sap ook water blijft drinken, ik dacht, mijn buik verandert nog in een klotsbuik. Maar toch wilde ik de reiniging doen en bleef ik verder lezen. Aan het einde van het artikel stond dat als je de lever gaat reinigen, je er zeker 10 tot 12 moet doen om zeker te weten dat de lever helemaal schoon is. En dit weet je pas zeker als je na twee reinigingen geen galstenen meer vindt in je ontlasting. Ik dacht dat het met één reiniging wel klaar zou zijn. Het pad dat ik wilde nemen werd steeds langer en uitgebreider. En er kwam nog meer.

Darmspoeling

Het volgende obstakel was dat sterk wordt aangeraden voor en na de reiniging een hoge darm spoeling te doen, of in ieder geval een klysma. Jeetje, wat een gedoe, dacht ik en stuurde maar even een mail naar de vrouw van het artikel. Vervolgens maakte ik een afspraak met haar om dan ook, maar die darmspoeling te gaan doen, want ik bleef erbij dat ik met die leverreiniging aan de slag wilde. Ik kreeg een mail met het advies om meteen drie spoelingen te plannen en ik dacht, jeetje mina, het houdt niet op. Ik hield het bij de ene afspraak en dacht ik zie het wel als ik het eenmaal heb gedaan.

Leverreiniging en schone darmen

Ondertussen had ik ook geprobeerd contact te krijgen met die vriendin, of zo’n spoeling nu echt wel nodig is. Ik kreeg haar niet te pakken, later vertelde ze me dat zij het zonder had gedaan. Ik had inmiddels mijn afspraak staan en ging er maar gewoon naar toe. Gelukkig maar, want daar kreeg ik uitgelegd waarom die spoeling zo belangrijk is en heb ik zelfs mijn leverreiniging nog een week uitgesteld om nog een spoeling voor de reiniging te doen. Want als je de leverreiniging gaat doen en darmen zijn niet goed schoon, dan kunnen de galstenen niet goed weg naar de darmen toe en zullen ze daarvoor in de plaats naar je maag toe gaan. Waardoor je heel misselijk kunt worden en de gifstoffen, die in de galstenen opgeslagen liggen, door je bloed worden opgenomen en je lichaam binnenkomen. Niet zo handig, want je wilt ze juist uit je lichaam hebben.

Bitterzout, bah!

Inmiddels heb ik mijn vierde reiniging gedaan. Iedere keer na een reiniging merk ik meer ruimte in mijn ogen en in mijn zicht. Grappig is dat vlak voor de reiniging mijn zicht juist heel beroerd is. Maar dan komen ook de galstenen naar boven die wat dieper in de lever zaten, en daardoor weer mijn invloed uitoefenen op mijn ogen. De hele reiniging valt me alles mee. Het bitterzout is het ergste van alles, dat neem je twee keer voor en twee keer na de reiniging in. Bah, echt heel vies. Maar het is te doen. De eerste twee reinigingen vielen het zwaarst, ik was de hele dag erna moe en had weinig energie. Liep van mijn bed naar de wc Had gedacht dat ik in de ochtend de kinderen wel even naar school kon brengen, maar dat ging helaas niet. Gelukkig zijn ze al wat ouder en kon de jongste mee met mijn oudste dochter. Ging helemaal goed. Tegen de tijd dat het drie uur was, kon ik er weer tegenaan.

Fijn om te ontgiften

Maar vooral de laatste reiniging viel me alles mee. Het voelt wel goed om wel mijn rust te nemen, maar ren niet meer alleen maar van de bank naar de wc Ik ga mijn darmen morgen weer laten spoelen en mijn volgende reiniging plannen. Het voelt wel heel goed om die galstenen te zien in mijn ontlasting en te weten dat ze niet meer in mijn lichaam zitten. Ik besef me heel goed dat er altijd verontreiniging mijn lichaam binnen zal komen, uche uch, hoe vaak ik wel niet een wolk uitlaatgas van een brommer naar binnen krijg, terwijl ik net lekker aan het ontgiften ben. Maar het voelt goed om die vieze zooi weer mijn lichaam uit te krijgen.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Heb jij ervaring met leverreiniging, of zie je er juist tegenop?  Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat.