RTL 4 kwam langs om oogyoga te leren

En opeens had ik het team van Editie NL op bezoek, ze hadden interesse in oogyoga. Samen met de verslaggever deed ik een aantal oefeningen. Heel kort. “Ik heb wel lenzen in, is dat een probleem?” vroeg Michiel de verslaggever. Haha, voor mij niet hoor. Alleen mis je dan wel het effect op je zicht. Want dan zitten die lensjes nog steeds voor je ogen die alles corrigeren.


Bril in de prullenbak

Het was een leuke ervaring om een tv ploeg in huis te hebben (camera man met verslaggever). Mooi om hun creatieve stroom te zien. Want ter plekke bedacht de verslaggever dat het leuk is om te laten zien dat hij zijn lenzen in gaat doen. En ter plekke bedacht hij dat het leuk is om de bril in de prullenbak te gooien. De camera man was bezig om er mooie shots van te maken.

Geen spieren in de oogbol

Ze waren hier niet langer dan drie kwartier, we filmden oefeningen, ik werd kort geïnterviewd en Eva ook. Zij assisteert me al jaren bij VolZicht en was 1 van mijn eerste deelnemers. Het hele item op tv duurde ongeveer 2 minuten. Een oogarts vertelde dat je onmogelijk van je bril af kunt komen door oogoefeningen, omdat er geen spieren in je oogbol zitten. Daarmee slaat ze met gemak even over dat er wel 6 grote oogspieren rondom de oogbol zitten. Zouden die dan helemaal niets te maken hebben met hoe je ziet? Ik leg in de uitzending uit dat de spieren wel degelijk invloed hebben.

Kinderen wel, volwassenen niet?

Kinderen raden ze wel aan oefeningen te doen, omdat ze zoveel uren op ipads, tablets en andere schermen zitten. Fijn dat het nut voor kinderen wordt erkend, waarbij gewoon buiten spelen, voetballen, schommelen en rennen ook al heel veel doet. Maar de volwassenen dan? Die brengen vaak nog meer uren door achter de schermen.


Positief stukje

’s Avonds om 18.15 was de uitzending al. Ik vond het behoorlijk spannend om er naar te kijken, om te zien wat ze er van hebben gemaakt. Ik vind het een leuk, positief stukje geworden. De verslaggever merkte van de oefeningen niets in zijn zicht, daar was de tijd ook veel te kort voor. Bovendien had hij zijn lenzen nog in tijdens de oefeningen. Maar zijn ogen voelden wel ontspannen aan. Niet meer dan 5 minuten heeft hij de oefeningen gedaan.

Ik vind dat een superresultaat, in zo’n korte tijd. Ontspannen van de ogen is de eerste stap.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

In mijn korte krachtige oogcollege leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Meld je via onderstaande link aan voor dit oogcollege en leer:

  • Wat de basisbehoeftes van het oog zijn
  • Hoe je eigen natuur werkt
  • Hoe jouw overtuigingen invloed hebben op goed zicht.

Oogcollege: Gezonde ogen zien\ perfect

Aan het eind van het oogcollege kun je zien hoe je stappen kunt nemen voor een verder vervolg.