Fluoride tast pijnappelklier aan

“Fluoride verhardt de botstructuur”, las ik in mijn babyboek van Weleda toen ik mijn eerste kind kreeg. Dus het was beter om kleine kinderen geen fluoride tandpasta te geven. Er waren alternatieven, van Weleda, maar ook andere merken in de natuurwinkel, dus ik kocht andere tandpasta voor mijn kinderen en stapte zelf ook over op de Paradontax zonder fluoride.

Fluoride tandpasta

Na een aantal jaren kocht mijn man toch wel fluoride tandpasta voor de kinderen, “Want anders krijgen ze gaatjes”. En die tandpasta vonden ze ook vele malen lekkerder dan mijn fluoride vrije tandpasta’s. Dus gingen ze toch met fluoride poetsen. Totdat ik ergens las dat fluoride ook bedplassen bij kinderen kan veroorzaken. Mijn twee jongsten van toen zeven en vijf konden er wat van. Ook al zetten wij ze in de avond nog op de wc vaak was de volgende dag het bed zeiknat. Kregen ze toch maar een luier aan, maar die hield het vaak ook niet goed droog. Ik bleef wassen.

Bedplassen

Nadat ik had gelezen dat fluoride dit kan beïnvloeden ben ik meteen over gegaan op de tandpasta zonder fluoride. Kan het toch op zijn minst uitproberen. Het had niet direct effect, maar drie maanden later plasten ze niet meer in hun bed, allebei niet. En hoeven we ze ook niet meer ’s avonds nog op de wc te zetten. Wat ook al een hele opluchting is.

Fluoride ophoping in de pijnappelklier

Laatst las ik over een onderzoek waaruit is gebleken dat fluoride de pijnappelklier aantast. De Britse onderzoeker J. Luke ontdekte dat er in de pijnappelklier een grote fluoride ophoping zit. Zij concludeerde dat deze klier de hoogste concentratie fluoride van het hele lichaam heeft, wat de functie van de klier ernstig beïnvloedt. Zo is de klier minder goed in staat om melatonine aan te maken.

Wat is de pijnappelklier?

De pijnappelklier is een kleine klier in de basis van de hersenen, het reptielenbrein, ook wel epifyse genoemd. De pijnappelklier is ook waarnaar gerefereerd wordt als er wordt gesproken over het derde oog. Uit onderzoek is gebleken dat er in de pijnappelklier lichtgevoelige staafjes-achtige cellen zitten die lijken op de cellen in het netvlies van het oog. Hedendaags wetenschappelijk onderzoek bevestigt de mogelijkheid dat dit orgaan het eerste in de natuur voorkomende oog was, in het bijzonder bij de gewervelde dieren en de mens. Sommige mensen noemen het ook wel hun eerste oog.

Melatonine en serotonine.

De pijnappelklier is zo groot als een gedroogde erwt. In de jeugdjaren is deze klier een stuk groter. Het afscheidingsproduct van de pijnappelklier heeft tot de puberteit een afremmende werking op de hormoonklieren. Daarnaast produceert de epifyse onder andere melatonine en serotonine. Melatonine is een hormoon dat aangemaakt wordt als de ogen niet in contact zijn met het licht, dus als het donker is. Het zorgt voor onze nachtrust.

Serotonine is een neurotransmitter die invloed heeft op onze stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Mensen die leiden aan een depressie hebben vaak een tekort aan serotonine.

Gedwee

Speurend op internet kom ik allerlei informatie tegen over fluoride en de schadelijke oorzaken hiervan. Een bijwerking van fluoride is bijvoorbeeld dat het de tanden broos maakt en het de veroorzaker is van bruine vlekjes op de tanden. Ook wordt er gezegd dat het mensen gedwee maakt en fluoride in nazi-Duitsland in het drinkwater werd toegevoegd. Je kunt dit filmpje eens bekijken voor het effect van fluoride op de tanden en de botten.


Tandbederf bij kinderen

Opvallend vond ik dat een jaar geleden opeens een nieuwsitem was dat de tanden van de kinderen steeds slechter werden. Dat tandartsen steeds vaker te maken krijgen met kinderen die rotte tanden hebben. Bij mezelf dacht ik zou het werkelijk zo zijn. Doordat ik kinderen heb, zie ik toch wel veel kinderen, ik ken er niet eentje met rotte tanden. Twee dagen na dit nieuwsitem pleitte er een Groningse tandarts om fluoride in het drinkwater toe te voegen.

Suikergebruik

Gelukkig werd dit voorstel door anderen snel onder tafel geveegd. Als je iets wilt doen aan tandbederf, ga dan actie ondernemen tegen het vele suikergebruik dat die kinderen nuttigen. Ik kan me wel een jongetje herinneren waarvan de moeder vertelde dat hij vier gaatjes had bij de laatste tandartsbezoek. Maar dat kind zag ik de hele dag door koekjes en snoepjes eten, vind je het gek dat hij vier gaatjes had.

Tandpasta zonder fluoride

Paradontax en Weleda hebben tandpasta zonder fluoride en in de natuurwinkel zijn ook diverse varianten te vinden. Je kunt ook zelf tandpasta maken.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden