Over Volzicht

Goed zien zonder bril

Even voorstellen,

Mijn naam is Karin Hogenboom en ik ben sinds maart 2010 eigenaar van VolZicht. Een aantal jaren voor 2010 is mijn eigen ontdekkingstocht naar goed zien gestart. Bijna dertig jaar had ik toen een bril of lenzen gedragen. Stoppen met het dragen van lenzen en brillen was een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen. Door geen bril meer te dragen en ontspanningsoefeningen te gaan doen voor mijn ogen, kreeg ik veel meer rust en ruimte in mijn leven. Ik ging meer zien dan ik met een bril ooit hab gedaan en kwam er achter dat goed zien heel divers is. Je kunt goed scherp zien, maar je kunt ook mooie kleuren en diepte goed zien.

Naast goed zien kreeg ik veel in inzicht in ogen. Ik kwam in een ware ontdekkingstocht terecht naar mezelf en het leven. Ik ontdekte veel over de relatie tussen ogen en het lichaam, ogen en de geest en ogen en de ziel. Ogen zijn misschien wel de belangrijkste zintuigen die het innerlijke en het uiterlijke leven met elkaar verbinden. Ik heb een goed, duidelijk programma ontwikkeld waarin ik mensen mee neem in hun ontdekkingstocht naar ogen en goed zien. Ik doe dit met veel liefde, enthousiasme en plezier.

Mijn achtergrond


Naast het dragen van brillen en lenzen en het stoppen daar mee, heb ik natuurlijk nog meer gedaan in mijn leven. Mijn middelbare school heb ik op het atheneum in Hellevoetsluis doorgebracht. Toen ik mijn diploma op zak had, ben ik als exchange student een jaar naar Amerika geweest. Daarna ben ik journalistiek gaan studeren in Tilburg. Na twee jaar hield ik dit voor gezien.

Reizen


Ik wilde reizen, dus dat ben ik gaan doen; met mijn rugzak naar Spanje toe, werken in de Zwitserse Alpen als ski-lerares, ijs verkopen op het strand in Frankrijk, fruit plukken op een kibboets in Israël, geld wisselen in de Ardeche, in de tijd dat euro’s nog niet bestonden. Tussen dit alles door nog een poging gewaagd te studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

In 1994 waren mijn reiskriebels uitgeleefd. Ik ging in opleiding als verpleegkundige in de psychiatrie. De combinatie werken en leren beviel me heel goed en het was een leerzame, boeiende opleiding. Elf jaar heb ik op diverse afdelingen in Amsterdam in de psychiatrie gewerkt.

In 2001 studeerde ik af voor de lerarenopleiding verpleegkunde en was tevens zwanger van mijn eerste kind. Twee nieuwe carrières begonnen. Moeder en lerares. Ik heb vijf jaar met veel plezier op twee ROC’s gewerkt op de afdeling Verpleging en Verzorging en Zorg en Welzijn. In die tijd kreeg ik nog twee kinderen.

Yoga


Mijn laatste zwangerschap heb ik als erg zwaar ervaren. Na de geboorte van mijn zoon kwam ik in de ziektewet terecht. De jaren daarna heb ik me vooral gericht op het zorgen voor mijn kinderen en voor mijzelf. In 2008 ben ik workshops gaan volgen om beter te leren zien zonder bril. In 2009 ben ik begonnen met de opleiding Critical Alignment Yoga van Gert van Leeuwen. Deze opleiding heb ik twee jaar gedaan en ik geef sinds ruim twee jaar een keer in de week yogales.

De ogen natuurlijk zelf genezen


Ik kwam in een burn-out terecht 8 maanden na de geboorte van mijn derde kind. Ik was fysiek totaal uitgeput. Na een half jaar kwamen de ogen op mijn pad en leerde ik bij een oogleraar hoe ik mijn ogen kan ontspannen. Met als effect dat ik niet alleen beter ging zien, maar ook beter ging slapen, fitter wakker werd en steeds energieker ging voelen.

Mijn ontdekkingspad naar de heling van de ogen is toen begonnen. Ik wilde ook alles weten wat helpt om goed te zien. Dat alles kwam op mijn pad, door diverse trainingen die op mijn pad kwamen en literatuur en zelfstudie die ik ging doen. 

Ik heb onder andere trainingen gevolgd  over Bates methode, Eyebody methode, cranio sacraal therapie, Transformationall Breath, TRE, Critical Alignment Yoga, Hypnotherapie. Ik heb me verdiept in voeding middels lezingen, training en literatuur over de ontdekkingen van Weston Price bij diverse natuurvolkeren.

Inmiddels heb ik al vele mensen begeleid en geïnspireerd om zonder bril of lenzen door het leven te gaan of de bril of lenzen veel minder te gaan dragen. Mensen worden zich bewust van hoe ze kijken en wat er spanning geeft.

In mijn programma De ogen natuurlijk zelf genezen gaan deelnemers aan de slag met het zelfhelend vermogen van de ogen. Hun zicht verbetert maar ook herstellen ze van vervelende oogklachten. Daarnaast voelen mensen zich veel prettiger in hun vel als ze leren bewust ze zien. De buiten wereld, maar ook de binnen wereld verandert totaal.

Wil je ook met de VolZicht methode aan de slag?

Leer de 7 stappen om goed te zien, download hieronder mijn gratis e-book