Page content

De ogen kun je natuurlijk zelf genezen

Het nieuwe jaar is begonnen, tijd voor een nieuwe blog. Ik heb er al heel wat geschreven inmiddels, 333 zag ik in mijn overzichtslijst staan. Nou ja, dat is niet helemaal eerlijk, want 52 daarvan zijn concepten, berichten, ideeën waar ik ooit aan ben begonnen en die ik nooit heb afgemaakt. Maar 333 vind ik een mooi getal om te noemen. In 2010 ben ik begonnen met VolZicht. Om te leren hoe je een bedrijf het beste kunt opzetten ben ik bij diverse specialisten in de leer gegaan en heb ik allerlei trainingen gedaan. Een van de eerste dingen die ik leerde was: ga bloggen.Lees meer

Word jij in 2018 ook de beste versie van jezelf?

Een nieuw jaar, een nieuw begin! Deze nieuwe start is een mooi moment om dingen anders te gaan doen in je leven. Een goed voornemen voor jezelf, waar je veel baat bij hebt en jouw leven compleet verandert. Kortom: word de beste versie van jezelf. Samen met een aantal andere ondernemers hebben we een project opgezet dat je hierbij gaat helpen. Elk van hen heeft zijn eigen expertise om jou te helpen de beste versie van jezelf te worden. Waarbij je ogen en je zicht uiteraard ook in worden meegenomen. Als nieuwjaarskadootje schenken wij je het Beste versie van jezelf pakket!Lees meer

Oogheelkundige waarschuwt: “Nu een min-bril? Dan kun je straks blind worden.”

Het is nog vroeg in de ochtend. Ik betrap mijn puberdochter erop dat ze, tegen de afspraak in, met haar smartphone bezig is. “Even een paar berichtjes checken,” zegt ze. “Dat is niet goed voor je ogen,” waarschuw ik. “Het was gisteren uitgebreid in het nieuws, de oogartsen zeggen het nu ook.” “Oké…” krijg ik als antwoord. “Dat weet ik toch allang.” Want ja, ik roep dat natuurlijk al jaren, maar hoop nu dat zo’n bericht van de oogarts meer indruk op haar maakt.

Lees meer

Hoe je met zachtheid de ogen kunt helen

Hoe meer ik op het ‘pad naar vol zicht’ geraak, hoe zachter ik me voel. Mensen zeggen wel eens dat ze niet geloven in wat ik doe. Ze kunnen er met hun verstand niet bij dat zoiets zachts als ontspanning je ogen echt kan helen. Ze vragen waar het wetenschappelijk bewijs is. We leven in een wereld waar hardheid wordt ingezet bij de behandeling van klachten. Als je naar de (oog)arts gaat omdat je tegen bepaalde problemen aanloopt, zit de oplossing volgens hem of haar in medicijnen, operaties, brillen en lenzen. Harde middelen met allerlei bijwerkingen. Dat die bijwerkingen er zijn, is zeker wetenschappelijk bewezen. Gebruik je oogdruppels, of andere medicijnen die zijn voorgeschreven door de arts? Zoek op internet maar na wat de bijwerkingen zijn. Lees meer

5 vragen die je zeker aan je oogarts moet stellen!

Ben jij al eens bij de oogarts geweest? En werd je goed geholpen? Ik hoor vaak niet zulke positieve verhalen van mensen die bij de oogarts terechtkomen. Er zit iedere keer een andere arts voor hun neus en er is weinig tijd. En dat terwijl de boodschap die mensen te horen krijgen soms best heftig kan zijn. Veel aandoeningen hebben immers gedeeltelijk verlies van het zicht tot gevolg, of in het ergste geval blindheid. Maar voor ze het weten staan patiënten weer buiten met hun diagnose, en de boodschap: “Zoek maar informatie op internet.”

Lees meer

Beweging is van levensbelang voor gezonde ogen

Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd, omdat het zo slecht is voor onze gezondheid. Regelmatig loop ik vlakbij mijn huis een rondje, zoals vanmorgen. Het zonnetje scheen, het was heerlijk knisperend koud en ik genoot van de wandeling. Ik voelde de zachtheid van de beweging die ik om mij heen zag. Toen ik nog een bril droeg en niet wist wat onze ogen allemaal van nature kunnen, was ik me er niet van bewust dat de omgeving bewoog.

Lees meer

De puzzel van het zien

Goed leren zien, met eigen ogen, is een soort levenspuzzel. Die vergelijking kwam bij mij laatst naar boven. Sinds kort ben ik weer eens aan het puzzelen geslagen: een grappige legpuzzel van Jan van Haasteren, 1000 stukjes, een cartoontekening van Amerika. Bekende gebouwen en landschappen, afgewisseld met grappige figuurtjes. Ik maak de puzzel samen met mijn zoon. We begonnen eerst alle zijstukjes te zoeken en aan elkaar te puzzelen. En nu zijn we met het middenstuk bezig.

Lees meer

Het Wonder van het Zien

Ik was hard aan het werk geweest, ben bezig een nieuwe online training op te zetten. Dat betekent: veel achter de computer zitten. Mijn ogen waren er moe van, mijn lichaam was dat ook. Het staren naar en zitten achter een beeldscherm is een onnatuurlijke stilstand die we onszelf dagelijks opleggen. Ik ging de tuin in om even wat yogaoefeningen te doen, beweging in mijn lichaam te brengen.

Lees meer

RTL 4 kwam langs om oogyoga te leren

En opeens had ik het team van Editie NL op bezoek, ze hadden interesse in oogyoga. Samen met de verslaggever deed ik een aantal oefeningen. Heel kort. “Ik heb wel lenzen in, is dat een probleem?” vroeg Michiel de verslaggever. Haha, voor mij niet hoor. Alleen mis je dan wel het effect op je zicht. Want dan zitten die lensjes nog steeds voor je ogen die alles corrigeren.

Lees meer

Pagina 1 van 2912345...1020...Minst recente »