Anders leren zien

Anders leren zien is een van de drie pijlers onder de VolZichtmethode. Zelf droeg ik jarenlang een bril en lenzen. Ik ging ervan uit dat mijn ogen alleen nog maar slechter zouden worden en stond zelfs op het punt ze te laten laseren. Gelukkig kwam ik net op tijd in aanraking met de methode van een Amerikaanse oogarts.

Door het doen van de oogspiersontspanningsoefeningen die deze Amerikaanse oogchirurg ontwikkelde, ging ik steeds beter zien en kon ik mijn bril voorgoed afzetten. Ik raakte helemaal in de ban van zien op een natuurlijke manier. In de VolZichttrainingen die ik zelf ging geven, bouwde ik de oorspronkelijke oefeningen verder uit. Je kunt zelf ervaren dat je door bewust anders te gaan kijken en door je ogen te leren ontspannen, beter gaat zien.

Anders leren zien doe je niet zomaar. Als kind wist je hoe het moest, maar het kan zijn dat je op jonge leeftijd het ontspannen zien al bent kwijt geraakt. Hoe kun je dit weer ontwikkelen? Waardoor jouw ogen goed gaan zien zonder bril of lenzen.

Wil je ook deze stappen leren zetten?

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug? Volg mijn korte krachtige oogcollege en leer de 6 basisbehoeftes van de ogen.

Ik heb vertrouwen gekregen in mijn eigen ogen. Ook als het zicht wazig is. Ik ervaar het als een bewustwording en een vrijheid dat ik niet de hele tijd afhankelijk ben van de bril. Het is geen gewoonte meer om hem te dragen, thuis draag ik hem bijna nooit. Ik had last van droge ogen, dat is weg. Soms komt het een beetje terug, maar dan weet ik wat ik kan doen en zijn ze heel snel weer vochtig.

Donna