Wat doe je als alles misgaat?

Wat doe je als alles misgaat? Dat vraag ik me zwetend en mopperend af terwijl ik op de trein zit te wachten. Het loopt helemaal niet lekker deze ochtend en ik baal. Sta ik vroeg op om op tijd te zijn, mis ik mijn overstap. Op het perron, de net voor mijn neus wegrijdende trein nakijkend, kwam ik er ook nog achter dat ik mijn telefoon vergeten was. En dat terwijl ik de komende drie dagen niet thuiskom omdat ik naar een trainingsweekend ga voor VolZicht. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, kan ik ook niet de belangrijke klant bellen die precies op dit moment klaarzit, wachtendbelangrijke klant wacht op telefoontje op mijn telefoontje op de afgesproken tijd. Wetende dat deze meneer zich nu afvraagt waarom ik niet bel, voel ik me met de minuut ongemakkelijker.

Even een potje janken

Ik zit hier op het bankje wachtend op de trein. Binnenin me raast en tiert het. Eigenlijk zou ik het liefst even een potje gaan janken. Ik wil huilen uit zelfmedelijden, maar ook omdat ik kwaad op mezelf ben. Echt iets voor mij om mijn telefoon te vergeten, is de gedachte die door mijn hoofd spookt. Door de niet gehaalde overstap ben ik ook nog mijn vriendin misgelopen, die vanaf een andere kant aankwam met de trein en die meegaat naar de training. Ik kan haar nu natuurlijk niet bellen en zij is degene die weet hoe we vanaf het station verder moeten. Alle informatie hieromtrent had ik opgeslagen in mijn telefoon. Wat een ellende, alles bij elkaar. Ik voel de spanning toenemen, in mijn hele lichaam en ook in mijn ogen. Op dit soort stressmomenten zie ik heel wazig, dat weet ik van mezelf.

Wachten op de volgende trein

Gelukkig zijn er altijd mensen die willen helpen als de nood het hoogst is. Een mevrouw leg ik kort de situatie uit en ik mag haar telefoon even gebruiken. Ik bel naar huis, manlief is nog niet naar zijn werk vertrokken. Hij stuurt mijn vriendin een appje en geeft haar ook het nummer door van de klant die ik zou bellen, dat moet ik dan straks maar zo snel mogelijk doen met de telefoon van mijn vriendin. Op dit moment zit er echter niets anders op dan twintig minuten te wachten op de volgende trein. Ik probeer wat te lezen maar dat lukt niet echt; mijn gedachten vliegen alle kanten op en mijn ogen werken niet mee bij het zien van de kleine lettertjes.

Wat doe je als alles misgaat?

Zal dit onrustige gevoel van spanning oogontspanningsoefening Volzichtpas verdwijnen als ik mijn vriendin weer heb gevonden en de klant heb kunnen bellen om excuses aan te bieden? Zo lang wil ik eigenlijk niet wachten, ik voel me een speelbal van de omstandigheden en van mijn emoties. Wat doe je als alles misgaat? Ik besluit het heft in handen te nemen en mijn tijd al wachtend goed te gebruiken. Eerst ga ik palmeren. Ik leg mijn handen over mijn ogen en voel meteen ontspanning in mijn ogen, dankzij de duisternis en warmte. Daarna masseer ik mijn oogbollen zachtjes door mijn gesloten oogleden heen.

Is het echt zo rampzalig?

Laten we wel wezen, hoe verschrikkelijk is dit alles nu helemaal? In het ergste geval kom ik veel te laat aan op de bijeenkomst. Dat is dan jammer, ik pik de draad wel ergens op. Of staat mijn vriendin een tijdje te wachten. Maar ik ken haar, zij maakt zich niet zo snel druk. Misschien is de klant, die wellicht mijn nieuwe jaarprogramma voor gezonde ogen gaat volgen, heel boos en kiest hij toch liever voor een operatie dan voor mijn methode. Een gemiste kans natuurlijk …, maar is het echt rampzalig?

Spanning in de oogspierenwat doe je als alles misgaat

Een diepe zucht stijgt op uit mijn lijf. Grappig hoe snel ik opeens weer ‘bij mezelf’ ben. Dankzij alle oefeningen die ik dagelijks doe, zijn mijn oogbollen zacht en ontspannen. Daarom kan ik heel goed waarnemen als er wél spanning op mijn oogspieren komt te staan door stress. Ik sprak laatst nog een mevrouw die vertelde dat haar oogbollen helemaal niet zacht aanvoelen, maar juist hard. Ja, dan is het niet gemakkelijk om te ervaren op welke momenten je ogen gespannen raken. De spanning is dan een blijvende gemoedstoestand in plaats van een ervaring die opkomt en weer voorbijgaat.

We rijden weer!

Inmiddels zit ik in de trein, we rijden weer! De reis brengt me naar mijn vriendin, naar mijn telefoon, naar het nummer van mijn klant, naar mijn bestemming. Eenmaal in beweging, glijdt het laatste restje onrust van me af. Dat is fijn om te merken. Door alles wat ik mijn ogen en mijn lichaam de afgelopen jaren heb gegeven aan ontspanning, bewustwording en inzichten, kan ik nu makkelijker besluiten om vanaf een afstandje naar mezelf te kijken in stressvolle situaties. En ervoor zorgen dat ik weer ontspannen raak en dat mijn zicht direct verbetert.

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Jacques Slingerland
Door

Jacques Slingerland

op 11 Sep 2016

Leuk en leerzaam stukje Karin. Bedankt! Ik begin de dag altijd met 5-10 minuten palmeren= mediteren. Twee vliegen in een klap :-). Beste groet van een oud-cursist.

Tatiana
Door

Tatiana

op 17 Aug 2016

Sterk van je dat je je kwetsbaar durft op te stellen door in deze blog te vertellen dat jij ook nog weleens wazig ziet en stress ook voor iemand zoals jij niet te vermijden is. Gelukkig vertel je ook hoe jij daarmee omgaat en het oplost voor jezelf, zodat je je redelijk snel weer kunt ontspannen en ook weer scherp kunt zien.

clemence scheele
Door

clemence scheele

op 27 Jul 2016

Inspirerend!

Ria Huisman
Door

Ria Huisman

op 26 Jul 2016

Wat herkenbaar toch kun jij schrijven Karin! En het is waar! de ervaring van jaren oefenen en erover lezen zorgt dat je steeds meer en sneller weer bij jezelf terugbent door even een kleine oefening te doen als het noodlot volgens jou toeslaat. Ik palmeer dan ook even maar omarm ook in gedachte letterlijk alle gevoelens die er zijn( Osho meditatie) En daarna word ik ook weer rustig.

Eva
Door

Eva

op 27 Jul 2016

Hoi Ria dank je wel voor het delen. Een mooie oefening, om al je gevoelens te omarmen! Hartelijke groet, Eva, medewerker VolZicht

Gemma Gielen
Door

Gemma Gielen

op 26 Jul 2016

Dank voor de tip om je ogen zachtjes te masseren. Ik vroeg me al af of dat kon en goed was voor mijn ogen. Ik heb het net geprobeerd. Er komt letterlijk een waas voor mijn ogen als ik masseer. Apart! Mijn ogen voelen ook hard, ik kan er echt niet in knijpen zoals je tijdens de workshop liet zien. Er is dus nog werk aan de winkel! Groetjes! Gemma

Eva
Door

Eva

op 27 Jul 2016

Hoi Gemma, super dat je bezig bent met het masseren. Ik zelf vind het ook heel fijn. Hartelijke groet, Eva, medewerker VolZicht

Lisette
Door

Lisette

op 22 Jul 2016

Wat een mooie blog. Hierdoor werd ik er weer aan herinnerd om ook weer even te gaan palmeren, en, het werkt!

Eva
Door

Eva

op 27 Jul 2016

Palmeren is fijn he! Groetjes Eva, medewerker VolZicht

Reactie plaatsen