De ogen kun je natuurlijk zelf genezen
08 januari 2018 

De ogen kun je natuurlijk zelf genezen

Het nieuwe jaar is begonnen, tijd voor een nieuwe blog. Ik heb er al heel wat geschreven inmiddels, 333 zag ik in mijn overzichtslijst staan. Nou ja, dat is niet helemaal eerlijk, want 52 daarvan zijn concepten, berichten, ideeën waar ik ooit aan ben begonnen en die ik nooit heb afgemaakt. Maar 333 vind ik een mooi getal om te noemen. In 2010 ben ik begonnen met VolZicht. Om te leren hoe je een bedrijf het beste kunt opzetten ben ik bij diverse specialisten in de leer gegaan en heb ik allerlei trainingen gedaan. Een van de eerste dingen die ik leerde was: ga bloggen.

Zeven jaar geleden!

En dat ben ik gaan doen. Zeven jaar geleden verscheen mijn eerste blog. Die verstuurde ik naar de paar mensen die ik inmiddels had ontmoet en die interesse hadden getoond in wat ik deed. Vandaag schrijf ik de eerste blog van 2018, die naar een lange lijst mailadressen van klanten en geïnteresseerden gaat en ook een plekje krijgt op social media. In deze blog geef ik een terugblik op hoe het me de afgelopen jaren is vergaan.

Gewoon in de woonkamer

In 2010 gaf ik mijn allereerste training aan drie mensen, die ik had gevonden door A4-tjes op te hangen op school, bij de bieb en bij een natuurwinkel. Ik was nog geen bedrijf, ik ging het uitproberen. De lessen vonden plaats in mijn woonkamer, mijn man moest boven gaan zitten en ik hoopte maar dat de kinderen in bed bleven liggen.

Kop boven het maaiveld

In die acht jaar is er veel gebeurd. Ik heb inmiddels drie boeken geschreven, waarvan het laatste nu klaarligt om gelanceerd te worden. Ik heb online trainingen ontwikkeld, een groot aantal workshops en cursussen gegeven en vele mensen op weg geholpen naar beter zicht en gezonde ogen. Daar kijk ik met trots op terug, maar tegelijkertijd is het niet altijd makkelijk geweest. In die acht jaren heb ik namelijk best mijn kop boven het maaiveld uitgestoken. Dat bracht dankbaarheid en blijheid bij mensen teweeg, maar ik mocht ook de klappen opvangen van degenen die het maar niets vonden.

Depressief van de negativiteit

Een vriendin vertelde me laatst over een vrouw die was gestopt met haar bedrijf, omdat ze depressief werd van de negativiteit die ze over zich heenkreeg. En ik kan het me helemaal voorstellen. In gedachten heb ik het zelf ook vaak genoeg opgegeven. Om verschillende redenen, maar ook om de negatieve energie die met regelmaat op me afkomt. Mensen die me ‘kwakzalver’ noemen, of zeggen dat wat ik breng echt niet kan helpen om de ogen te helen. Ze vinden het maar slapjes wat ik doe en het effect is niet wetenschappelijk bewezen volgens hen.

Ik WEET dat het klopt

Eén negatieve opmerking kan me soms meer uit het lood doen slaan dan tien positieve. Het brengt me aan het twijfelen, of het zorgt ervoor dat ik geen plezier meer heb in wat ik doe. Nooit voor lang, maar de negativiteit brengt wel pijn waar ik even doorheen moet. Gelukkig kom ik dan bijna altijd iets tegen wat me weer bij mijn eigen wijsheid brengt, waardoor ik direct weer WEET dat het klopt wat ik doe. Zoals een zin die ik laatst las in een boek: “De oervorm van de vrouwelijke kracht is zachtheid. In deze harde maatschappij wordt deze zachtheid niet serieus genomen en als minderwaardig of onwaar aangezien.” En ik begreep dat dit is waar ik vaak tegenaan loop.

Verstopte vrouw

Ik tekende onlangs met diverse kleuren rood een blaadje vol, zonder dat het iets voorstelde. Een paar dagen later zag ik de tekening terug en sprong er voor mijn ogen ineens een vrouw uit naar voren. Ik zag haar als symbool voor de oerkracht van het vrouwelijke, zacht en sterk tegelijk, en ben haar daarna gaan tekenen. Ik voel me blij en gesteund door de tekening. En ervaar een diep weten dat mijn pad klopt.

Oerkracht, zachtheid en logica

Ik zeg trouwens niet dat de mannelijke oerkracht er een van hardheid is. De werkelijke mannelijke kracht zit hem in de rede en de logica. En al leven we in een maatschappij waarin het mannelijke regeert, ook de ware mannelijke kracht komt hier niet goed tot zijn recht. Kijk maar naar de medische wetenschap, waarbij naar mijn idee de rede en logica ver te zoeken zijn. Met harde, grove middelen proberen we symptomen te onderdrukken en klachten zo snel mogelijk te verhelpen. Niet echt slim, want daarmee los je de problemen niet op, integendeel. Ze komen terug in extremere vorm, of via een andere weg.

Ik eer ook de mannelijke kracht

Bij de manier waarop ik werk eer ik juist ook de mannelijke oerkracht. De dingen die ik doe zijn heel logisch, want ik ga uit van het natuurlijk genezend vermogen van het lichaam en dus van de ogen. Iets wat achteruit gaat kan zich altijd weer herstellen. Anders zouden botbreuken niet genezen, kun je niet beter worden van een griep of verkoudheid. Daarbij is het belangrijk om de juiste, logische stappen te zetten waarmee je je lichaam in het proces kunt ondersteunen.

Expert in Gezonde Ogen

Ik kijk met tevredenheid terug op de afgelopen acht jaar, ook al was het een pad van pieken en dalen. Laatst kreeg ik het inzicht dat ik VolZicht niet alleen heb opgericht om anderen te helpen, maar ook om mezelf verder te brengen. Want zonder dit pad te bewandelen had ik nooit alle kennis en wijsheid kunnen verwerven waardoor ik me nu ‘Expert in Gezonde Ogen’ kan noemen. Alles wat ik geleerd heb, is ook mijn eigen ogen ten goede gekomen en ik begrijp als de beste dat het niet altijd een gemakkelijk pad is.

Ik ken het pad door en door

Daarom is het zo fijn dat ik dit pad al voor je geëffend heb. De afgelopen acht jaar heb ik als een verkenner onderzoek gedaan en ideeën bij elkaar gebracht, die nu samen een succesformule vormen. Je hoeft niet meer zelf het wiel uit te vinden, ik kan je doeltreffend ondersteunen en begeleiden. Ik weet wat je doormaakt en ik weet wat je ogen op welk moment nodig hebben. Ik ken het pad door en door!

Hoe krijgen jouw ogen die niet meer zien zoals vroeger weer hun eigen zicht terug?

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Jeanne Scheurer
Door

Jeanne Scheurer

op 09 Jan 2018

Beste Karin, Ik heb grote bewondering voor je doorzettingsvermogen, gestoeld op de vaste overtuiging, dat je mensen echt kunt helpen om beter te gaan zien. Gelukkig, dat je waar hebt kunnen maken, waar je echt in geloofde. Zelf ben ik ook blij, dat ik op verschillende plaatsen (o.a. bij jou) trainingen heb kunnen doen, als bijziende weer in de verte durf te kijken, wat een gevoel van ruimte geeft (ook al is die bijziendheid in enige mate nog wel aanwezig, maar ik ben ook pas na 35 jaar bril dragen begonnen) , en ook leuk om als 80-plusser nog gewoon te kunnen lezen, ik heb niet eens een leesbril. Veel succes verder, en sceptici zullen er altijd wel blijven, hoe vervelend dat ook is. Gelukgewenst met dit prachtige "jubileum".

Karin
Door

Karin

op 10 Jan 2018

Dank je wel voor je inspirerende reactie, het was leuk om met je samen te hebben gewerkt en super dat je als 80+ geen leesbril gebruikt, de meeste mensen zitten op deze leeftijd aan een multifocale bril.

Metty Eerkens
Door

Metty Eerkens

op 09 Jan 2018

Dag Karin, al ruim eenhalf jaar draag ik,geen lenzen meer maar zelfs met een leesbril is lezen moeizaam. Ik heb gevorderde staar en een staaroperatie wordt aangeraden. Is dit ook te verhelpen met het programma 'Volzien'? Ik hoor graag je mening, dank je wel.

Karin
Door

Karin

op 09 Jan 2018

In het programma leer je alles wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien. Ook op staar heeft dat een positieve invloed, waar ik bij wil zeggen dat staar niet gemakkelijk is om te herstellen, dat vraagt wel tijd en geduld. Deze aandoening is ook niet van vandaag op morgen ontstaan.

Metty Eerkens
Door

Metty Eerkens

op 09 Jan 2018

Hallo Karin, ik lees je mails altijd met veel interesse, draag al ruim een half jaar geen lenzen meer maar lezen is wel moeilijk vanwege staar. Kun je dat ook gerugdraaien met je programma 'Volzien'?

Frans de Korte
Door

Frans de Korte

op 08 Jan 2018

Ha Karin, Ik draag al vanaf 10 jaar een bril en ben nu 63. Enkele jaren geleden had ik een bril met -5 en een leesgedeelte. Toen kwam ik jouw gratis Eboek met 7 tips tegen op internet. Ik ben nooit goed geweest met huiswerk of regelmatig oefeningen doen, maar heb vanaf dat moment zoveel mogelijk mijn bril afgehouden. Ik vond ergens een bril uit mijn jeugd van -2 en deed die in de auto op omdat ik niet weet van een verzekeringsagent gaat zeggen als ik een ongeluk maak en ik zou geen bril op gehad hebben op dat moment. Met alleen bril aflaten en een beetje betere voeding gebruiken ben ik binnen een jaar tijd van -5 naar -2 gegaan en een leesgedeelte heb ik ook allang niet meer nodig. Op een gegeven moment heb ik bij Pearle een bril van -2 en een van -1,5 laten maken wat na enige uitleg over waar ik mee bezig was helemaal geen probleem was om die te laten maken. Ik merk wel net als jij dat er onder brildragers veel weerstand en ongeloof is als ik uitleg dat ook zij hun zicht met weinig moeite kunnen verminderen. Ik ben toen ook naar een van je middagcursussen geweest in Eindhoven, erg leuk en leerzaam. Voor de laatste stap van -1,5 naar nul zal ik mezelf discipline moeten bijbrengen, maar ik ben je sowieso zeer dankbaar voor die eerste aanzet met je 7 tips E-book. Je bent zeer goed bezig. Groeten van Frans

Karin
Door

Karin

op 08 Jan 2018

Wow Frans, wat een mooi verhaal.Daar word ik blij van om te lezen. Wellicht is mijn jaarprogramma een goede volgende stap voor het laatste stukje.

Karin
Door

Karin

op 08 Jan 2018

Leuk verhaal, dank je wel! Ik ben heel blij dat je het waardeert wat ik doe. Daar doe ik het voor! Wat betreft je vraag, het is wat lastig om daar een kant en klaar antwoord op te geven. Het gaat om het totaalbeeld en van daaruit de juiste stappen gaan zetten. Dat kan ik met je doen vanuit het jaarprogramma. Als je wilt kunnen we elkaar een keer bellen en kan ik je er meer over vertellen.

Monica de Leeuw
Door

Monica de Leeuw

op 08 Jan 2018

Beste Karin, Ik ben jou dankbaar voor het pad dat jij bewandelt en benoemd. Een pionier zijn, waarbij je kop boven het maaiveld uit moet steken is geen sinecure. Daar is veel lef, doorzettingsvermogen, vertrouwen en Engelenhulp bij nodig. Wat ik o.a. zo krachtig vind in jouw wijze van delen is dat jij steeds weer verteld over jouw eigen proces en ervaringen. Geweldig dat jij in jullie woonkamer bent begonnen. A viertjes ophangen op verschillende plekken. Werkelijk vanaf de grond( beginselen) aan de slag gegaan. In een tijd dat de tijd er nog nauwelijks klaar voor was. Dat is het nu wel. Door jouw online cursus heb ik geleerd om mijn bril zoveel mogelijk af te zetten. De oefeningen en krachtige ontspannende handelingen zijn een zegen voor onze ogen. Er zitten ook echte eye openers in jouw bevindingen en hoe jij dit deelt. Jouw visie gaat verder dan alleen de ogen. Het is een holistisch concept dat het leven rijker maakt. Ik ben niet scherper gaan zien of zo, in de auto zet ik echt wel mijn bril op, maar ik ben de kleuren nog helderder gaan zien, waardoor de wereld er nog veel leuker, mooier uitziet. Vooral in de natuur is het verschil met of zonder bril goed zichtbaar. Ik kon aardig fijn schilderen, maar door een aandoening in mijn rug lukt dat niet meer. Nu schilder ik zonder bril puur op de kleuren welke ik zie en ik hoor van anderen dat mijn schilderijen welke ik de laatste tijd maak, hen veel dieper raken. Allemaal processen die het leven ont-dekken de moeite waard maken. Op dit moment heb ik een aandoening in mijn linker boven ooglid. Verstopte kliertjes. Heb jij daar nog een speciale oefening, benadering voor? Ik pas al de warmwater compressen en massage toe. Het helpt al, maar mogelijk moet de oogarts er toch in gaan snijden om de prut eruit te laten. Heel veel succes en plezier en nog meer ontdekkingen. Geweldig mooi donker helende dagen in Drenthe. Het is daar zo'n helende plek gerund door lieve mensen. harte groet Monica

Reactie plaatsen