En toen zat ik gevangen
Ik heb iets schokkends meegemaakt en dat wil ik vertellen. Woensdagavond fietste ik met mijn man om half tien op straat. We kwamen politie tegen, die ons staande hield en ons wilde bekeuren. We moesten onze identiteitsbewijzen laten zien, maar die hadden we niet bij ons. Vervolgens stapten de agenten uit hun busje en trokken handschoentjes aan om ons te fouilleren. Ik zei dat ik een vrij mens ben en hier mocht fietsen. Dat niemand het recht heeft om mij zomaar aan te raken.

‘Niet moeilijk doen’

Het maakte helaas geen indruk. Ik moest ‘niet moeilijk doen’. Blijkbaar vonden de agenten het nodig om er versterking bij te halen: nog drie auto’s waren er in een mum van tijd. Acht politiemensen om ons te arresteren. Mijn man werd in de houdgreep tegen de grond gedrukt, ik tegen een boom, mijn armen werden op een pijnlijke manier op mijn rug gedraaid.
Gevangen in een kooi
We werden beiden in de boeien geslagen, in twee verschillende politieauto’s mee naar het bureau genomen en ieder in een aparte cel geplaatst. Voordat ze me opsloten, kwam een agente mij fouilleren. Ik zei: “Dat je hier je geld mee verdient, een echtpaar voor niets arresteren. Ik heb niets gedaan.” “Dat krijg je ervan als je geen identiteitsbewijs bij je hebt,” snauwde ze.

Getraumatiseerde kinderen

De politieagenten waarmee we te maken hadden, waren allemaal jonge gasten van rond de twintig. Ze zagen eruit als doodgewone jongelui, maar hadden een zeer kort lontje. Ik zag getraumatiseerde kinderen die gehersenspoeld zijn en daardoor denken dat ze in hun recht staan om ons dit aan te doen. Een agent kwam mijn cel binnen en ik merkte op: “Jij hebt heel wat te vertellen als je straks thuiskomt; een onschuldig echtpaar arresteren.” Hij ging direct fel in de verdediging. Ik moest vooral niet persoonlijk worden, zei hij, en hij vloekte er achteraan.
Mijn man zei tegen een agentje van amper achttien jaar oud: “Je moest je schamen!” Als antwoord kreeg hij terug: “Jij moet je bek houden!”

Advocaat op eigen kosten

Terwijl mijn man en ik ieder in een aparte cel zaten, gingen er twee politieagenten naar ons huis en gaf mijn dochter hen onze identiteitskaarten. Want als ze die hadden gezien, konden we naar huis, zo was ons verteld. Ondertussen kwam de hulpofficier van justitie naar onze cel. Hij liet weten dat we straks verhoord zouden worden en dat we op eigen kosten een advocaat konden bellen. “Uw collega heeft gezegd dat ze onze id’s gingen halen en dat we daarna naar huis zouden mogen,” reageerde ik. “De ondervraging is niet verplicht,” was het antwoord van de hulpofficier. Echter, die indruk had hij in eerste instantie wél gegeven.
Vrijheid
Alles bij elkaar duurde het ruim twee uur. Toen stonden we weer op straat. Kwart voor twaalf was het inmiddels. Waar we eerder op de avond gearresteerd waren voor het buiten zijn, mochten we nu gewoon naar huis lopen. “Zo. Hebben we dat ook een keer meegemaakt,” zei mijn man. Maar we konden die nacht nauwelijks slapen.

Werelddictatuur

Mochten je ogen nog gesloten zijn, dan hoop ik dat je ze nu opent en dat je ziet wat hier gaande is. Niets van dit alles gaat over gezondheid. Er is geen gevaarlijk, besmettelijk virus. Wel een gevaarlijke werelddictatuur, die politieagenten aanstuurt om onschuldige mensen gevangen te nemen als ze ’s avonds buiten op straat naar huis fietsen.
Ik sluit graag af met onderstaande tekst die mijn negentienjartige dochter heeft geschreven.

Vroeger.

Vroeger. Vroeger toen er nog geen tv was. Vroeger toen er nog geen mobieltjes bestonden. Ik hoor het mijn ouders zeggen, mijn opa en oma. Vroeger toen de kleuren-tv net was uitgevonden.

Maar ook ik kan zeggen: “Vroeger toen alles nog beter was.” Het is nog maar een jaar geleden maar de wereld is veranderd alsof ik het woord vroeger legaal mag gebruiken. Alsof ik als oma terugkijk op mijn jeugd jaren, jaren, jaren terug.

De tijd waarin je nog na 21:00 naar buiten mocht. De tijd waarin nog handen werden geschud. De tijd waarin je nog in de buurt mocht komen van een ander. De tijd waarin we niet bang waren voor fysiek contact, voor vreugde, voor elkaar. De tijd waarin je er nog was voor elkaar.

“Alleen samen kunnen we Corona aan,” staat er. Terwijl ik wegkwijn, alleen, huilend in mijn kamer. Waar de muren op mij afkomen, met mijn gedachtes: het enige sociaal contact.

De tijd waarin je nog niet een gevangene was in je eigen kamer. Vroeger. Een jaar geleden.

 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Jan Zijderveld
Door

Jan Zijderveld

op 17 Mar 2021

Beste Karin, Er is een initiatief van een aantal mensen die geen gehoor vonden in "Den Haag" en dat is de buitenparlementaire onderzoekscommissie www.bpoc2020.nl. Hier zijn al meer getuigen gehoord met vergelijkbare ervaringen. Je kunt je daar aanmelden, zodat je verhaal met velen wordt gedeeld.

Karin
Door

Karin

op 17 Mar 2021

Bedankt voor de tip

Jannie Nijkamp
Door

Jannie Nijkamp

op 17 Mar 2021

Beste Karin, wat een heftige ervaring! Je kunt je niet voorstellen, dat dat hier in ons Nederland gebeurt! Dat is niet niks,! Wens je heel veel liefde en wijsheid toe, om hier mee om te gaan en het een plek te geven in je verdere leven. Een warme harte groet, Jannie

Marijke
Door

Marijke

op 17 Mar 2021

Vrijheid zit in JeZelf,,zolang dat niet gerealiseerd wordt zullen we in de illusie van schijnveiligheid blijven leven

Leonor
Door

Leonor

op 16 Mar 2021

Wauw wat intense ervaring joh. Misschien nodigt het alleen maar meer uit om soeverein te zijn. Zoals je behandeld bent is strafbaar. Kijk eens naar: www.bondoverheidszaken.nl of ik zou het op zijn minst melden van deze situatie, daar zul je begrepen worden en ook kan je leren wat je in het vervolgd kan doen naar organisaties als politie. Veel kracht gewenst, en bliljf er van leren .... op naar een nieuwe wereld vraagt steeds meer stappen te ondernemen.

Karin
Door

Karin

op 16 Mar 2021

Bedankt Leonor.

Saskia Oelmeijer
Door

Saskia Oelmeijer

op 16 Mar 2021

Vreselijk voor jullie wat er gebeurd is. Een rechtstaat waarin angst en macht regeert. Eigenlijk geen woorden voor. Veel kracht en liefde.

Karin
Door

Karin

op 16 Mar 2021

Dankjewel

Eva
Door

Eva

op 16 Mar 2021

Het gaat alle perken te buiten hoe jullie door de politie zijn behandeld, dat kan echt niet. Wel vind ik dat jullie je aan de avondklok hadden moeten houden.

Karin
Door

Karin

op 16 Mar 2021

Dat ging zeker de perken te buiten. Ik vind de avondklok een beroving van onze persoonlijke vrijheid. Dat de politie hier zo op reageert geeft al aan dat er sprake is van een politie staat.

Bernard Wardenburg
Door

Bernard Wardenburg

op 16 Mar 2021

"Doe effe normaal man!' Citaat van de MP Het spijt mij dat je dit mee maakte Karin! Aan de andere kant: wéér twee life getuigen van een systeem dat wéér niet op maat werkt. Goed herstel en liefs, Ben

Karin
Door

Karin

op 16 Mar 2021

Dankjewel Ben, We hebben de ervaring gelukkig weer achter ons gelaten. 

Fransfrans
Door

Fransfrans

op 16 Mar 2021

In 2006 ben ik geëmigreerd na een ander land, omdat........Elk land heeft zijn goede en slechte kanten. Gelukkig hebben we nog de vrijheid om daar te wonen wat overeenkomt met jou gedachte.

een lezer
Door

een lezer

op 16 Mar 2021

Dat dit gebeurd is niet prettig en misschien had het anders gekund, echter om dan meteen te beweren dat er geen gevaarlijk virus bestaat......dat vind ik wat kort door de bocht. Dat deze tijd veel woede oproept en dat je je gevangen voelt, oké en dat wij dit misschien op de verkeerde manier aanpakken....dat kunnen wij waarschijnlijk over een paar jaar beoordelen, achteraf is altijd makkelijker met alle wijsheden die er dan zijn. Dat wij op moeten letten dat wij niet al onze vrijheden opofferen daar heb je een punt. Ongemerkt zijn er al een hele hoop dingen waar je een vraagteken bij kunt zetten, die zijn ook ingevoerd voor onze veiligheid. Maar er is wel een virus, en die kan heel vervelende impact hebben op iemands leven. Ik denk dat het verraderlijke aan dit virus is dat het zo besmettelijk is, en veel mensen op een moment ziek worden. Laten we dus verstandig zijn en zelf niet de fout maken die wij anderen verwijten. Een beetje gezond verstand brengt ons veel verder. Veel wijsheid gewenst..

Karin
Door

Karin

op 16 Mar 2021

Er bestaat inderdaad geen gevaarlijke virus. Een virus is iets wat je lichaam zelf aanmaakt om je lichaam te ontdoen van gifstoffen. Ik heb hier al vaker over geschreven. via onderstaande link kun je lezen wat echt de rede is dat mensen ziek worden: https://volzicht.nl/wat-is-de-echte-oorzaak-van-oogziektes-en-andere-kwalen/

loes huijgens
Door

loes huijgens

op 16 Mar 2021

Een indrukwekkend relaas over de praktijk van vandaag. Samen met het verhaal van dochterlief geeft deze weergave mij ook het besef van mensen die onterecht gevangen zitten, onterecht worden bejegend, al jaren en jaren lang. Diepe compassie voel ik daarbij. Dus dank voor het delen.....

Karin
Door

Karin

op 16 Mar 2021

Dat is zeker zo Loes. In Nederland denken we dat dit alleen in andere landen gebeurt, maar dat is zeker niet zo. Het gebeurt ook hier.

Betty van kasteren
Door

Betty van kasteren

op 16 Mar 2021

nou dat is toch van de gekke dat ze zo fanatiek maar reageren op die bende jongeren die alles aan gort slaan nee niemand bekeuren op die illegale feestjes alleen maar naar huis sturen. en wel twee gezonde normale mensen in de boeien slaan nou ik weet wat voor impact het heeft, mijn vader hebben ze vroeger per vergissing van zijn bed gelicht en meegenomen, ik weet precies wat jullie doorgemaakt hebben en wens jullie heel veel sterkte want dit blijft nog wel even hangen

Karin
Door

Karin

op 16 Mar 2021

Dankjewel Betty. Het gaat gelukkig goed met ons.Juist door alles wat ik voor mezelf heb gedaan aan gezondheid, geestelijk, lichamelijk en spiritueel, was het gebeuren ook weer snel uit mijn systeem.

Ella Koot
Door

Ella Koot

op 16 Mar 2021

Goedemorgen Karin, wat vreselijk dat je zo bent behandeld. Mooi dat jouw man zei, zó dit hebben we ook weer een keer mee gemaakt. Hij houdt de humor erin en dat is knap en heel belangrijk. Ik weet net als jij en als vele anderen dat wat nu gaande is niets meer met gezonheid te maken heeft. Steeds meer mensen gaan dit ontdekken en samen staan we sterk. Laten we elkaar steunen en het goede blijven zien in ieder mens. Hartelijke groeten, Ella

Karin
Door

Karin

op 16 Mar 2021

Ja, gelukkig hebben we er ook om kunnen lachen. Ondanks de triestheid van de realiteit die erachter zit.

Cle Scheele
Door

Cle Scheele

op 16 Mar 2021

Oh Karin!!! In wat voor een gekte leven we momenteel........ ongemerkt glijden we een tirannieke wereld in. WAKKER WORDEN!

Karin
Door

Karin

op 16 Mar 2021

We zitten er helaas al in. Ik hoop dat mijn verhaal meer mensen heeft wakker gemaakt.

Patric
Door

Patric

op 16 Mar 2021

Wat een kansloos verhaal zeg. En idd er is weinig aan de hand maar politie doet alsof we in een oorlogssituatie zitten. Stond zondag op Malieveld. Bizar wat ik daar gezien heb. Overigens gelukkig ook normale mensen in uniform gesproken. Kop op. Hoop dat jullie ondertussen weer beter kunnen slapen. Jullie in de baken ik mijn eerste ervaring met een waterkanon. Beide indrukwekkend om te ervaren.

Karin
Door

Karin

op 16 Mar 2021

Wij slapen gelukkig weer goed, maar is zeker heftig om mee te maken. Ik ben ook twee weken terug op het museumplein geweest, ongelofelijk wat een politie eenheid. Voor een groep mensen die met elkaar aan het praten en dansen is. Heel triest.

Chrisje
Door

Chrisje

op 16 Mar 2021

Hoi Karin, wat een wereld leven we in. Ongelofelijk. Inderdaad, als je je als goed burger gedraagt wordt je als crimineel behandeld. Als je je als crimineel gedraagt word je de hand boven het hoofd gehouden. Geen idee waar dit heen gaat maar het lijkt steeds meer op een politiestaat. Als jaren zie je het fenomeen ontstaan dat alles wat je eerst in Amerika ziet ook hier heen komt. Dit is ook zoiets. Wat is er gebeurt met ons simpele lieve landje ... ?? En hoe is het zover gekomen ... ?? En nog belangrijker ,,, wat kunnen we eraan doen ?? Stemmen op een andere partij? En welke dan? Mijn vertrouwen in de overheid is minimaal. Waarschijnlijk wordt ook dit meegelezen en wordt dit nog wel een keer tegen me gebruikt. Maar ja, moet ik nu bang zijn om mijn mening te schrijven? Brrr ... mijn nekharen staan overeind ...

Karin
Door

Karin

op 16 Mar 2021

Goed om voor je mening uit te blijven komen. Zo ervaar ik het in ieder geval. Als je stemt, geef je juist je autoriteit aan dit regiem. Ik stem niet.

Charles
Door

Charles

op 16 Mar 2021

Stem dan FVD De vrijheid terug, dat is het belangrijkst

JP Buijs
Door

JP Buijs

op 13 Mar 2021

Interessante tijden waarin we leven. Vooral de snelheid en het gemak waarmee de collectieve brainwash heeft plaatsgevonden en de reguliere media en social media zijn meegegaan in de cebsuur en propaganda. Ook het meestraffen door aanhangers van de dictator zoals we eerder in de geschiedenis hebben gezien. Maar misschien waren we allemaal sowieso al gebrainwashed door onze lesboekjes op school, het nieuws op TV en de patronen die over geberaties zijn meegegeven in onze opvoeding. Misschien zijn er juist wel meer mensen wakker geworden in deze tijd en is dat goed nieuws. Dit korte filmpje van een Australusche dame vond ik wat dat betreft wel verhelderend: https://www.facebook.com/watch/?v=280976519671176

Karin
Door

Karin

op 16 Mar 2021

Dit heeft inderdaad een aanloop gehad van jaren.

Reactie plaatsen