Gezondheid zit in jezelf
Wat een (h)eerlijkheid. Ik wandel in de frisse lucht, in de natuur. Ik ervaar direct rust en ontspanning in mijn ogen als ik buiten ben. Ik loop in de duinen en geniet van het bergachtige landschap in ons platte Nederland. Op mijn blote voeten slenter ik over het strand en door de branding. Koud, maar zo verhelderend. In de duinen trek ik mijn schoenen weer aan om mijn voeten op te warmen.

Gezondheid en de natuur

Ik voel me als herboren na deze heerlijke wandeling. Ik heb het geluk een weekje te vertoeven vlakbij de duinen en het strand en als ik de deur van mijn huisje uitloop, ben ik direct in de natuur. Dit is zoveel beter dan naar de nieuwsberichten op de televisie te luisteren, die ons influisteren dat we onszelf moeten beschermen tegen enge virussen. Dat we afstand moeten houden, mondkapjes moeten dragen. Dat we ons moeten laten inenten om onszelf te redden van vreselijke ziektes.
Goed zien zonder bril

 

Deze berichten gaan niet over een gezond lichaam en gezonde geest. Gezondheid hoort te gaan over frisse lucht, zuurstof, over verbinding maken met de natuur om je heen en de natuur in jezelf. Je huid gaat tintelen, je bloed stromen, er komt kleur op je wangen. Wij mensen zijn onderdeel van de natuur en horen ermee in verbinding te zijn. Een mens is een natuurwezen.

Contact maken met je zelfhelend vermogen

Hoe meer we ons afschermen middels (zonne)brillen, mondkapjes, plastic schermen en gesloten deuren, hoe verderweg we zijn van onze natuur, ons zelfhelend vermogen en onze gezondheid. Ik hoorde praten over een oude mevrouw die de deur op een heel klein kiertje deed toen er iemand langskwam om haar dakgoten schoon te maken. Ze was als de dood voor die man, omdat ze vreselijk bang was om ziek te worden. De deur ging snel weer dicht en daar zat ze, opgesloten in haar eigen huis. Afgeschermd van de boze buitenwereld. Wat een verdrietig beeld.

Ook een druilerige dag is heerlijk

We voelen ons beter als we in de buitenlucht zijn geweest, tegelijkertijd is er vaak de neiging om binnen te blijven. Ik ken dat ook van mezelf. Nog even dit doen, dan nog even dat. Ik heb geen zin, het is geen mooi weer. En toch, ook op een druilerige dag is de natuur heerlijk om in te wandelen en een genot om naar te kijken. Ook als je in de stad woont.
En als je dan toch besluit naar buiten te gaan, dan begint het vrolijke avontuur. Dan kun je zomaar spontaan een gesprek met iemand beginnen. Hallo tegen een passant zeggen. Of onverwachts een naamgenoot tegenkomen, zoals vandaag  😃. Tenminste, ik vind het wel een H ogen boom! Aangenaam!
Goed zien zonder bril
Ik hoop dat je ook geniet vandaag van het buiten zijn, de sneeuw en de frisse lucht.
Liefs van Karin
Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Lucas
Door

Lucas

op 17 Feb 2021

Wat een reuze goed en leuk artikeltje.. Diepe zucht :-)

ELLA
Door

ELLA

op 09 Feb 2021

Helemaal met je eens Karin

Reactie plaatsen