"ik zie het nu scherp"
Effecten van de VolZicht methode
Karin Hogenboom
Effecten van de VolZicht methode
09/13/2022
2 min
3

"ik zie het nu scherp"

09/13/2022
2 min
3

"Wat een heerlijke plek", zei 1 van mijn workshop deelnemers direct bij aankomst. Afgelopen zondag gaf ik de workshop Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen en het was een fijne, helende dag op een prachtige locatie. In de Oranjerie van Landgoed Vollenhove.

Ik zie nu gedetailleerd en duidelijk

De brillen gingen af en we deden die dag fijne oefeningen om spanning in de ogen en het lichaam los te laten. Na een oefening zei een mevrouw: "Ik zie het nu scherp", wijzend naar een boom, "de blaadjes waren eerst wazig maar ik zie ze nu heel gedetailleerd en duidelijk". Iemand anders zei: "Ik zie de kleuren veel intenser, veel mooier". 

Oogziektes

Zo snel kunnen de resultaten zijn, wat niet betekent dat het dan klaar is na zo'n oefening. De VolZicht methode is niet een magisch toverstafje waarbij je simsalabim van je oogklachten en wazig zicht af bent. Het is echt belangrijk het toe te gaan passen en integreren in je dagelijkse leven. 

Thuiswerken bevordert oogklachten

Steeds meer mensen hebben last van hun ogen. Het vele thuiswerken heeft dit fenomeen alleen maar groter gemaakt. "Ogen houden van beweging", vertelde ik in de workshop. En wat doen wij? Wij zitten de hele dag stil en naar een computerscherm te staren. Dat geeft spanning aan de ogen, ze knipperen niet meer voldoende waardoor ze droog worden. Droge ogen raken vermoeid en gaan pijn doen.

verbeter je zicht

We leven in een stressvolle maatschappij. Naast oogklachten hebben mensen ook last van een te druk hoofd. Een hoofd dat maar niet stil staat en vaak ook 's nachts maar door blijft denken, piekeren, analyseren. "Rust en stilte" hoorde ik iemand een paar keer benoemen als intentie. En dat geeft aan waar er behoefte is bij de mensen. 

Het zelfhelend vermogen werkt bij ontspanning

Ons lichaam heeft een zelfhelend vermogen. Gelukkig maar, want anders zou een wondje na een valpartij altijd een wondje blijven. Dat dit gebeurt bij een wond vinden we vanzelfsprekend. Maar dit zelfhelende vermogen werkt ook voor je ogen. Alleen niet als je lichaam en ogen continu gestresst zijn. Wat veelal het geval is.

oogklachten worden veroorzaakt door dragen bril

Wazig zicht, droge ogen, pijnlijke ogen, te hoge oogdruk, vertroebelingen in het zien, het zijn allemaal klachten die vragen om een natuurlijke oplossing. Steeds meer mensen hebben behoefte aan rust en stilte, zodat het zelfhelend vermogen van het lichaam weer zijn werk gaat doen.

VolZicht Opleiding

De VolZicht methode brengt deze rust in stilte, in jezelf, en activeert het zelfhelend vermogen. Sinds mei is er de mogelijkheid om de VolZicht Opleiding te volgen: De Ogen Natuurlijk Zelf Genezen. 

  • Wil jij graag anderen en jezelf helpen? 
  • Vind jij het ook belangrijk dat mensen weer de tools in handen krijgen om zichzelf te helen? 
  • Vind jij gezondheid belangrijk en geef je graag door aan anderen hoe ze hun situatie kunnen verbeteren? 
  • Heb je een eigen praktijk of wil je die graag starten?
  • Op een makkelijke manier, zonder het wiel zelf uit te hoeven vinden?
  • Vind je ogen en goed zicht voor jezelf en anderen belangrijk?
  • Wil je hier goed mee verdienen?

Als je bij vijf of meer van deze vragen een echte JA voelt, neem dan contact met ons op voor een gesprek. Dan informeren we je verder. Mail naar info@volzicht.nl

Zien zonder bril of lenzen


Reacties
Categorieën