Ogen Voedingsdag 2022:
22 maart 2022 

Ogen Voedingsdag 2022: "een fijne dag, het was inspirerend en vooral: ‘volledig’"

Ogen Voedingsdag 2022: "Een fijne dag, het was inspirerend en vooral: volledig", aldus Cissi, een deelnemer van deze dag. Altijd fijn ook om te ervaren dat je met mensen bent die met dezelfde intentie gekomen zijn: het zelfhelend vermogen van het lichaam (preventief) aanspreken en erin geloven.

Ik heb veel bijgeleerd en vooral ook bevestiging ontvangen: met name dat vegetarisch eten niet compleet is, en zeker ook niet milieubewuster. Ook ik ben ervan overtuigd dat we met z’n allen zwaar ondervoed zijn door de bizarre diëten en adviezen die je om de oren vliegen. Als vrouw hoor je salade te eten, en geen vlees. Terwijl je juist back to basic moet gaan, gewoon alles moet eten zoals het ‘vroeger’ ook ging. Heerlijk! De lunch getuigde hiervan, verrukkelijk vol en lekker. Iedereen sprak erover."

Geef je ogen de kost

De dag werd gegeven in het atelier van het Amsterdam Art Centre. Een bijzondere locatie waar je letterlijk je ogen de kost kunt geven aan alle mooie kunst die daar te zien is. Dit hebben we dus ook gedaan, met een simpele oefening.Waarna iemand opmerkte: "Door deze oefening kwam het blauw van de schilderijen echt op me af, heel bijzonder". Een andere deelnemer vertelde: "Ik zag na de oefening opeens de kleuren roze en blauw op een schilderij waarvan ik eerst dacht dat hij alleen maar zwart en wit was".

Het was een fijne dag, met een groep geïnspireerde mensen die er echt zin in hadden om te leren hoe ze de ogen op de juiste manier kunnen voeden en hier ook mee aan de slag willen gaan. De dag was zeer afwisselend, met belangrijke informatie over voeding, ogen en oefeningen die we direct hebben toegepast.

Invloed van voeding op de ogen

Tijdens de dag werd het de mensen duidelijk wat de werkelijke oorzaken is van (oog)ziektes en hoe voeding daar een invloed op heeft. Hoe de verkeerde voeding je ogen kunnen beschadigen en met welke voeding je dit weer kunt herstellen.

Geef je ogen de kost

Daarnaast werden ze meegenomen in voedende oefeningen voor de ogen, want deze dag ging niet alleen over voeding die je tot je neemt, maar ook hoe je de ogen voedt middels ontspanning, beweging, licht en donkerte. En dat deze oefeningen en voeding samen elkaar versterkt.

Deze dag smaakt naar meer

De lunch was heerlijk. Bereid door een enthousiaste kok van het Amsterdam Artcentre. Totaal niet wat ze gewend zijn om te bereiden. Maar je kon proeven dat ze met veel liefde en plezier de door mij toegezonden recepten hebben klaar gemaakt. Het bewijs dat gezonde oogvoeding niet ingewikkeld is, dat als je de recepten volgt, je tot een heerlijk resultaat komt. Oogvoedende voeding is lekker om te eten.

Van de deelnemers kregen we enthousiaste reacties. 

Susanne vertelt: "Dank jullie wel voor de fijne en goed verzorgde dag in Amsterdam. Met interesse heb ik kennis genomen van jullie inzichten en ben erg blij met het prachtige kookboek en jullie tips. De lunch was voortreffelijk en zo voedzaam, dat ik s'avonds nauwelijks trek  had."


Rieme zegt over deze dag: “Het was een hele inspirerende, gezellige dag, vol informatie en mooie ontmoetingen. Het geeft een mooie verdieping  op het online programma dat ik al heb gevolgd en motivatie om vooral door te gaan met de oefeningen, voeding en ontspanning".

We werden die dag geassisteerd door mijn dochter en zoon, beiden groot geworden met mijn verhalen over ogen en voeding. Mijn zoon van 15 vroeg mij aan het einde van een presentatie: "mag ik de powerpoint hebben, dit is echt interessant."

Volgende live dag is 11 september

Wil je ook weten over hoe je echt goed voor jezelf en je ogen zorgt? De volgende live dag is de workshop "Moeiteloos Kijken Zonder Bril of Lenzen". Ook op een prachtige locatie, Landgoed Vollenhove, in de Oranjerie. Ook daar zal de oogvoedende lunch heerlijk zijn. 

Je kunt je nu al aanmelden voor de vroegboekprijs. 

Klik hier om je aan te melden en voor meer informatie over deze dag.

Zorg goed voor jezelf!

Groetjes Karin

 

 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen