Ogen gaan slecht zien en pijn doen door al dat thuiswerken
12 juli 2022 

Ogen gaan slecht zien en pijn doen door al dat thuiswerken

Ogen gaan slecht zien en pijn doen door al dat thuiswerken. Veel mensen hebben afgelopen jaren noodgedwongen thuisgewerkt. En ik vermoed dat vele straks weer achter de computer thuis aan de slag gaan. Het thuis zijn is niet slecht voor de ogen, maar het gevolg ervan, namelijk veel werk achter de computer, is dat wel.

Thuiswerken kan schadelijk voor de ogen zijn

Ik hoorde laatst iemand zeggen dat haar vriend de hele dag door achter de computer zit. Zijzelf was hier te bewegelijk voor en was daardoor regelmatig niet achter haar computer te vinden. Haar vriend had  in de avond last van pijnlijke, droge ogen en merkte dat zijn zicht minder was geworden.

Thuiswerken zorgt voor pijnlijke ogen

Veel mensen herkennen zich hier wel in, dat veel schermwerk pijn gaat doen. Ik hoor regelmatig dat mensen sinds het thuiswerken last hebben van droge ogen, ze zijn vermoeid, voelen branderig aan. Welmoet stapte een aantal jaren terug in mijn programma. Zij is zelfstandig ondernemer en voor haar werk maakt ze veel gebruik van de computer.

Bloeddoorlopen ogen

Voordat ze bij mij kwam waren haar ogen helemaal bloeddoorlopen, ze schaamde zich om naar anderen te kijken. Ook deden haar ogen enorm veel pijn  "Het lijkt wel alsof er glasscherven in mijn ogen zitten", vertelde ze mij. Ze kon niet langer dan een half uur per dag werken.Wat echt een probleem was voor haar, want haar inkomsten waren afhankelijk van het werk dat ze deed.

Overzicht wat schadelijk is voor de ogen

Toen ze met de VolZicht methode aan de slag ging, ging het vrij snel beter met haar ogen. Ze zagen er weer normaal wit uit, ze voelden weer prettig aan en ze kon haar werk weer doen.

Goede zorg voor de ogen

De computers zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving, ook ik tik deze tekst nu op mijn laptop. Voor het behoud van je ogen en je zicht is het belangrijk dat je leert goed voor jouw ogen te zorgen, zodat je wel je werk kunt doen achter de computer.

Wat hebben jouw ogen dan nodig?

  • Het is belangrijk dat je anders om gaat met jouw ogen
  • Regelmatig ontspannen van de ogen is essentieel
  • Op een andere manier kijken, ook als je achter de computer werkt
  • Inname van schadelijke voeding en andere gifstoffen  zoveel mogelijk beperken
  • zorgen dat jouw ogen de juiste voedingsstoffen binnen krijgen

Als je deze stappen niet gaat zetten voor het behoud van jouw ogen en zicht, dan gaan ze alleen maar verder en verder achteruit. Ik kom veel mensen tegen die hierdoor niet meer hun werk kunnen doen en afhankelijk worden van anderen. Dit is echt niet nodig.


Leer goed voor jouw ogen zorgen

Op 11 september geef ik mijn workshop Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen. Hierin leer je hoe je anders kijkt, hoe je jouw ogen ontspant, wat schadelijke gifstoffen zijn voor jouw ogen en hoe je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt.

Werken jij en je collega's veel achter de computer? Kom met je team naar de workshop toe.  Voor je baas is het ook fijn als je deze adviezen op gaat volgen. Als je goed voor jouw ogen zorgt, zul je veel efficiënter en fitter je werk doen. Stuur een mail naar info@volzicht.nl als je met je team wilt komen.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. 

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen