Wat is gezond om te eten voor jouw ogen?

Wat is gezond om te eten voor jouw ogen?

Er is weinig bekend over goede voeding voor de ogen, vroeger wist ik het zelf ook niet en had ik vaak last van droge, vermoeide, jeukende ogen. Ook al denk je dat je gezond eet, zal het heel goed kunnen dat je toch niet de juiste voeding eet.

Dat voeding essentieel is om te herstellen van klachten, beseffen veel mensen niet. Maarten, een klant van mij, had rooddoorlopen ogen. Ze deden ook zeer, hij was er de hele dag mee bezig.

Toen hij met mijn voedingstips aan de slag ging, was de roodheid in twee dagen tijd verdwenen. Zo snel kan dat dus gaan.

Ik heb een filmpje opgenomen waarin ik vertel over wat goed is om te eten voor je ogen. Je kunt hem bekijken door hier te klikken.

Leren zien zonder bril of lenzen

Wat is goede voeding voor de ogen?

 In tegenstelling tot wat er ons verteld wordt, zijn dierlijke producten essentieel voor een goede gezondheid van de ogen. De voedingsstoffen in eieren, onbewerkte melkproducten, vis en vlees zijn gelijkwaardig aan de voedingsstoffen in onze ogen en lichaam en daardoor kan het lichaam deze makkelijk opnemen.

Mensen hebben altijd dierlijk gegeten en daarbij aten ze alles van het dier. Niet alleen de magere lapjes. Daar zit juist de minste voedingsstoffen in.

Dieren leefden in natuurlijke omgeving

En ook zeer belangrijk, de dieren leefden in vroegere tijden in hun natuurlijke omgeving, en niet in gevangenissen waar ze tegenwoordig leven. En aten hun natuurlijke voeding (en dat zijn geen granen, soja, mais, wat ze nu in hun krappe behuizing te eten krijgen).


Dit alles is niet alleen veel prettiger voor het dier zelf, die zich vrij kan bewegen en gezond is, maar ook de producten die wij vervolgens eten bevatten veel meer voedingsstoffen. En is weer goed voor ons.

In de natuur

Daarnaast bestaat voeding niet alleen uit wat we via onze mond binnenkrijgen. In de natuur zijn is ook een grote voedingsbron voor de ogen. Ze worden er heel blij en gelukkig van.

goed zien

Karla, een deelnemer uit mijn jaarprogramma, benoemde tijdens een retraite waar we buiten liepen in het donker: "Ik ben zo blij dat ik hier ben, dit maakt me echt gelukkig."

Ze kwam bij mij met glaucoom. Haar de oogdruk is gedaald en momenteel stabiel en volgens de oogarts ziet haar oogzenuw er mooi uit.

Zien jouw ogen minder goed, zijn ze ziek of zijn er andere klachten?

Jezelf niet de goede voeding geven is een belangrijke oorzaak van je klachten.

Met de goede voeding voor jouw ogen, voed je je hele lichaam. Je gaat niet alleen beter zien, maar je ook fitter, vitaler en gezonder voelen.  Wil je meer weten over hoe je jouw ogen op natuurlijke wijze kunt helen? Ik geef 18 maart 2023 een Ogen Voedingsdag, in die dag ga je met voeding op verschillende manieren aan de slag.

Klik hier voor meer informatie over de Ogen Voedingsdag en om je aan te melden. Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Reactie plaatsen