Ontspan de ogen met een innerlijke glimlach
13 augustus 2014 

Ontspan de ogen met een innerlijke glimlach

Een heerlijke lachbui werkt voor mij heel ontspannen. Niets lekkerders dan even een goed lachen. Gisteren kreeg ik nog de kieteldood van mijn zoontje, met regelmaat riep hij om een time-out om even bij te komen. Wat nog de grootste lachbui gaf, waren mijn dreigende vingers in de lucht, die net deden of ze hem gingen kietelen. Het effect was groot, zonder dat ik hem maar aanraakte. Het lachen werkte heel bevrijdend, voor ons allebei. Maar het is niet altijd het juiste moment om hardop te lachen. Ten eerste is het best vermoeiend, een goede lachbui en hij ontstaat nou eenmaal niet zomaar. Je kunt hem wel opwekken, zoals beschreven in dit artikel. Maar ook dat wil niet altijd lukken.


Innerlijke glimlach

Wat je wel makkelijk op kunt roepen is een innerlijke glimlach. Een hele zachte, lichte glimlach die je nauwelijks ziet. Ik leerde deze glimlach jaren terug toen ik lessen nam om weer goed te leren zien. We leerden hem omdat hij ontspannen werkt op de ogen en ik merkte dat effect direct. Glimlachen gaat gemakkelijker dan echt lachen. Hij kan kort en krachtig zijn en door van alles worden opgeroepen. Ik zit momenteel op de camping en vanmorgen kwam er nog een glimlach vanwege twee konijntjes die hier los rondhuppelen. Zo’n grappig gezicht dat huppelen van deze zachte, langharige witte raskonijnen. Ook lopen hier eenden rond die in groepjes op bezoek komen bij de tent. Meestal komen ze in een groepje van vier aangewaggeld. Iedere keer als ik ze zie, gaan mijn mondhoeken als vanzelf omhoog.

Ontspan de ogen met een innerlijke glimlach boekBoeken over vreselijke gebeurtenissen

Het voordeel van vakantie, vind ik dat ik lekker de tijd heb om te lezen. En ik heb een aantal mooie boeken gelezen. Maar de inhoud ervan was ook schokkend en naar. Ik had ze niet zo gepland, maar alle boeken gingen over vreselijke gebeurtenissen binnen onze menselijke geschiedenis. De katharen die door de inquisitie in Frankrijk zijn vermoord, de Moren die door de inquisitie in Spanje zijn uitgebannen en vermoord. De Afrikanen die zijn uitgebuit, gemarteld en vermoord in de slavernij. Het boek dat ik las speelde zich af op Haïti, daar alleen al zaten 1,5 miljoen slaven. En een boek over een Joodse vrouw die de kampen en de oorlog had overleefd, maar daar zo beschadigd uitkwam dat de wereld erna, maar heel even heeft doorstaan en ze uiteindelijk zelfmoord pleegde.

Ik voelde het verdriet

Het is echt vreselijk om te lezen wat er met al deze mensen is gebeurd. De rillingen lopen over mijn lijf als ik het lees en het huilen staat me nader dan het lachen. Wat een ellende en wat een verdriet. Het is nauwelijks voorstelbaar dat mensen dit hebben doorstaan en overleefd. Het verdriet hierover kan ik dan zo sterk voelen dat ik er nog helemaal inzit als ik naar de W.C. toeloop. Het leven voelt dan even als heel ellendig en hopeloos en de tranen wellen als vanzelf omhoog. Maar dan zie ik onderweg drie hele kleine mini haantjes rondscharrelen, zo aandoenlijk om te zien. Als vanzelf verschijnt er toch weer die glimlach en voel ik me weer blij. Want dan zie ik direct hoe mooi en bijzonder het leven is op aarde, en voel ik daarna weer verdriet dat dit leven op aarde zoveel geweld aan wordt gedaan.


Het verdriet er laten zijn

waggelendeeendenTijdens het palmeren voelt het goed om het verdriet er helemaal te laten zijn, ik merk direct dat dit ontspanning geeft aan mijn ogen. De oefening van de innerlijke glimlach was een tijd in de vergetelheid geraakt, zoals het wel vaker gaat met fijne oefeningen. Nadat ik het verdriet goed kon voelen, kwam er ook weer ruimte voor deze glimlach. De innerlijke glimlach is een andere glimlach dan de glimlach die ontstaat bij het zien van die waggelende eenden, huppelende konijnen of scharrelende mini haantjes. De innerlijke glimlach is heel subtiel en nauwelijks te zien.

Innerlijke glimlach tijdens het palmeren

Je kunt de innerlijke glimlach gaan oefenen tijdens het palmeren. Terwijl je gesloten ogen zijn afgedekt met je handen, laat je eerst de duisternis naar binnen stromen. Alle gevoelens die er zijn, laat je er zijn. Vervolgens maak je een onzichtbare glimlach met je lippen. Van buitenaf zie je nauwelijks een glimlach, hij is heel licht en zacht. Merk het effect op dat de glimlach heeft op je ogen. En als je er niets van merkt, is dat ook goed. Deze innerlijke glimlach kun je vervolgens naar diverse organen in je lichaam sturen. Stuur deze innerlijke glimlach uiteraard naar je ogen, naar je hersenen, naar je hart, je longen, je schilklier, je nieren en je bijnieren, je maag, je darmen enzovoort!


De innerlijke glimlach sturen naar je organen en naar andere mensen


huppelendekonijnenHet is goed om de innerlijke glimlach op een rustig moment te oefenen. Daarna kun je hem ook toepassen gedurende de dag. Terwijl je op de camping naar de W.C. loopt, voordat je je ontbijt opeet, als je naar je werk toe gaat, terwijl je druk zit te typen achter je computer, tijdens een vergadering of een spannend overleg met je baas. En de innerlijke glimlach kun je naar meer sturen dan alleen je organen. Je kunt hem sturen naar mensen die je liefhebt, man, vrouw, kinderen, ouders, broers, zussen. Maar ook naar mensen die je minder goed kent en juist ook naar mensen met wie je liever niet je tijd doorbrengt. Je kunt als oefening de nare gevoelens die iemand bij je oproept te voelen en er vervolgens een innerlijke glimlach naar toe te sturen.

Ontspan de ogen

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Ik zou het leuk vinden als je hieronder jouw ervaringen met de innerlijke glimlach wilt delen. Ben benieuwd of je ontspanning in je ogen kon ervaren.Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Leen Verhoeven
Door

Leen Verhoeven

op 26 Aug 2018

Wat mij spontaan een innerlijke glimlach geeft en mijn schouders ontspant, is zeggen dat ik mezelf graag zie en dat ik ok ben zoals ik ben. Mijn mondhoeken gaan altijd spontaan omhoog.

wilma vermeer
Door

wilma vermeer

op 19 Aug 2014

Hallo,Ook bij mij vaak een innerlijke glimlach door natuur om me heen, hier op de camping. Vooral uilen, en het fotograferen ervan, geeft mij heel veel innerlijke glimlachen. Naast alle andere lieve en mooie dingen om me heen......vlinders.gr wilma

Trees
Door

Trees

op 19 Aug 2014

Stuurde enige tijd een innerlijke glimlach naar iemand , die ik niet zo sympathiek vond.Haar houding veranderde alleen door mijn positieve innerlijke gedachte. Hele leerzame ervaring .Het werkt !!!!!!.Doen! Wel een tijd volhouden!

toine
Door

toine

op 19 Aug 2014

De innerlijke glimlach, kinderen kunnen die met hun vertedering zo bij je opwekken. Deze oefening doe ik onbewust heel vaak!

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 19 Aug 2014

Alleen je reactie lezen geeft al een innerlijke glimlach!

Henk Kalfsterman
Door

Henk Kalfsterman

op 22 Aug 2018

VOLZICHT maakt mij nieuwsgierig naar een beter zicht.. Bij mij is Macula Degeneratie in droge vorm vastgesteld door de oogarts. Bij Holsboer Optometrie in ARnhem heb ik een bril voorgeschreven ghekregen voor veraf en om te lezen. De eigenaar, Peter Derksen, heeft mij in contact gebracht met Koninklijke Visio. Bij Visio wordt er bekeken of er iets aan te doen is. Nu is de situatie dat ik met een zicht van ca. 48% geen auto mag rijden. Mijn vraag: Kunt u mij adviseren, wat ik moet doen om boven 50% zicht te geraken..

Karin
Door

Karin

op 22 Aug 2018

Beste Henk,Ik kan u daar zeker bij helpen. Het gaat om een combinatie van factoren die u toe kunt gaan passen in uw leven. Het is handig om u hier over te bellen. U kunt met ons een afspraak maken. Via info@volzicht.nl.

Reactie plaatsen