Aarden voor Gezonde ogen

Aarden voor gezonde ogen Blote voeten in het grasDat aarden belangrijk is voor gezonde ogen, dat is voor mij zo klaar als een klontje. Ik merk het namelijk iedere keer. Zodra ik met mijn blote voeten op de aarde sta, want dat is wat ik versta onder aarden, ga ik beter zien. Ook als ik al perfect zie, wordt de kwaliteit van mijn zicht nog beter als ik aard. De hele vakantie loop ik rond met blote voeten op het gras van de camping, heerlijk, vind ik. Inmiddels ben ik weer twee weken thuis en mis ik het aarden met mijn blote voeten op het gras. Gelukkig is er wel een goed alternatief dat ik gewoon thuis kan toepassen.

Aarden op het festival

“Ik was vandaag op een festival en daar heb ik lekker gedanst met mijn blote voeten in het gras. Ik zag een leuke vrouw dansen op haar blote voeten in het gras, en er was een band aan het spelen,” schrijft een cursiste aan me. “Ik voelde me eerst wat ongemakkelijk, maar toen ik haar op haar blote voeten zag dansen werd ik eraan herinnerd dat je dan beter kunt aarden, dus ik deed ook mijn schoenen uit en ging ook met blote voeten op het gras dansen. Ik merkte gelijk dat ik niet meer verlegen was en ging heel erg enthousiast dansen. Vervolgens nam ik die vrouw bij de arm en we hebben samen gedanst, en ik ging nog met veel meer mensen dansen, het was zo leuk! Heel ontspannen en spontaan. Door dansen raakte ik meer in mijn lijf. EN kon ik genieten van wat ik zag.”
Aarden voor Gezonde ogen Aarde

De aarde is een bron van vrije elektronen

Zo bevrijdend kan aarden dus werken. Zodra je blote huid contact maakt met de aarde, ben je geaard. Behalve bevrijdend heeft dit geaard zijn twee belangrijke effecten. De aarde is namelijk ten eerste een onuitputtelijke bron van vrije elektronen. Deze neutraliseren de vrije radicalen in ons lichaam. Vrije radicalen ontstaan in ons lichaam om het lichaam te beschermen tegen invloeden van buiten af.
Als er een splinter in de vinger komt, zullen de vrije radicalen de bacteriën van buitenaf aanvallen, waardoor de bacteriën doodgaan en ons lichaam geen kwaad kunnen doen. Er ontstaat dan een ontstekingsreactie. Zijn de bacteriën verdwenen, dan zijn de vrije radicalen niet meer nodig. Maar deze radicalen moeten weer geneutraliseerd worden, want anders gaan ze ontstekingsreacties veroorzaken in gezond weefsel. Chronische ontstekingen zijn de bron van heel veel ziektes, zoals reuma, hooikoorts, staar, astma, kanker enzovoort.

Aarding biedt bescherming

Daarnaast is de aarde 0 volt. Op een hoogte van 1,75 bedraagt de voltage in de lucht 350. Alle dieren, bomen, planten, mensen die in contact staan met de aarde zijn ook 0 volt. Er is een bescherming om je heen van 0 volt. Ook als je 1.75 lang bent en de lucht 350 volt is. Als je schoenen met rubber of plastic zolen draagt, heb je geen contact met de aard-energie en dan zit je hoofd in 350 volt.  Je wordt dan niet geëlektrocuteerd in die 350 volt, omdat lucht maar weinig geleidt. Maar op het moment dat je niet geaard bent, sta je bloot aan energie van anderen en energie van allerlei apparaten. Ben je geaard, dan wordt je lichaam gevuld met negatief geladen vrije elektronen en je lichaam verandert direct in hetzelfde energieniveau als de aarde. Aarding biedt dus een belangrijke bescherming.

Aarden voor Gezonde ogen slippers

Het voelen van de ondergrond

Tijdens het kamperen vind ik het gemakkelijk om met blote voeten op de aarde te zijn. Ik vind het prettig om het gras of de stenen onder mijn voeten te voelen. Ook is het fijn om te ervaren hoe iedere ondergrond weer anders voelt. Dat sommige tegels zacht voelen, en andere juist grof. Nat gras voelt anders dan droog gras en het fijnste vind ik misschien wel om de aarde zelf  te voelen onder mijn voeten. Veel mensen zie ik met hun slippers op het gras lopen. “Wat een gemis”, denk ik dan. Zeker met mooi weer als de grond aangenaam warm voelt, is het toch eeuwig zonde om je daar van af te sluiten.


Aardingslakens en aardingsmatjes

Thuis is het anders, zeker nu de zomer wel opgehouden lijkt. Op het moment dat ik dit schrijf, is het koud, het lijkt wel herfst. Ik zit veel meer binnen, met mijn voeten op de houten vloer. Hout geleidt de energie van de aarde niet. Maar gelukkig is er een goed alternatief om de energie toch in huis te halen. Aardingslaken en aardingsmatjes.

Het zilverdraad geleidt de energie van de aarde

Zelf gebruik ik al ruim twee jaar aardingslakens en een aardingsmat voor bij de computer. Echt super blij ben ik hiermee, want het helpt me geaard te zijn op momenten dat het niet mogelijk is om te aarden. In deze lakens zit zilverdraad verwerkt en je sluit het laken aan via een ijzerdraadje met de aarde zelf of met de aarding in het stopcontact (dit doe je met een plastic aardingsstekker, in een geaard stopcontact. Die maakt geen contact met de electriciteit, maar met de aardingsleiding die via een pen in de grond gaat). De energie van de aarde geleidt door het ijzer en zilverdraad.

Aarden voor Gezonde ogen Aardingslaken

Een Super aardingslaken

Ik heb laatst zelfs mijn aardingslaken ingeruild voor een Premiumlaken. Dat was wel een investering, maar ik ben er heel blij mee. Het laken is een tweepersoonslaken. Hiervoor had ik een standaardlaken wat ik dwars op het voeteneind legde. Met dit laken is het hele matras bedekt en ik vind het heerlijk om met mijn hele lichaam geaard te slapen. Bovendien zit er meer geleidend draad in, zoveel waardoor je je hoeslaken eroverheen kunt doen.  Alle spanning die ik gedurende de dag heb opgelopen, wordt weer geneutraliseerd door de vrije elektronen. Mijn slaap is dieper, warmer en rustiger en ik sta veel uitgeruster op sinds ik op het aardingslaken slaap.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
nicoI
Door

nicoI

op 17 Sep 2014

p.s. Mijn vader was schoenmaker. Toen ik een kind was waren alle schoenzolen van leer. Dat schijnt de aardenergie wel te geleiden.In de grote werkplaats bij ons huis stonden grote platen gelooid zoolleer, waaruit de schoenzolen gesneden werden. Mensen gooiden hun schoenen niet snel weg. Ze lieten ze vele malen repareren, dus ook verzolen.Maar het leer sleet snel, in vergelijking met allerlei synthetische materialen. En toen die synthetische materialen hun intrede deden, hadden de leren zolen hun tijd gehad.Die werkplaats rook trouwens heerlijk!

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 17 Sep 2014

Wat een grappig verhaal van het zand uit Zandvoort. En ja, het klopt, leren zolen geleid wel. Wat betreft de teken, geaard zijn helpt de ziekte van lyme te genezen, mijn conclusie is dan dat het preventief tegen lyme werkt om met blote voeten in het gras te lopen.

nicoI
Door

nicoI

op 17 Sep 2014

Hoi Karin,Dat van die lakens en matjes...die ga ik zeker tzt ook aanschaffen!Wat betreft op blote voeten in het gras denk ik altijd: Hoe zit het met de teken (Lyme)? Wat vind jij?Ik ken een verhaal van een Amsterdamse jongen, waarom ik wel lachen moest. Hij heeft n keer op Zandvoort, of een ander strand, een hele kist met zand gehaald en die naar zn huis in Amsterdam gereden. En daar zit ie nu regelmatig met zn voeten in!Groet,N.

Petra Dakkenhorst
Door

Petra Dakkenhorst

op 16 Sep 2014

Hallo Karin,Wat leuk om te lezen over aarden! Ik ben kindercoach en was met een klas op World Art Delft, daar hebben ze een onder andere een blote voetenpad en dat heb ik met de kinderen gelopen. Inderdaad vinden sommige kinderen het eng, sommige hulpouders ook. De angst is ergens in te trappen, een wesp of ander beestje. Ik adviseerde daar niet aan te denken maar lekker te gaan voelen met hun voeten. Ik liep voorop, de meeste kinderen overwonnen hun angst. Dat was fijn voor ze! Ze vonden ze het heerlijk. Ook liggen in het gras, armen en benen gespreid, lekker naar de lucht kijken. Het leverde mooie plaatjes op, ontspannen gezichtjes, je ziet de vrijheid in het kind groeien.Ik wil zeker een keer een blotevoeten workshop bij je volgen, wel graag in Zuid -Holland dan.Hartelijke groet, > Petra Dakkenhorst >

Peter Kaczmarski
Door

Peter Kaczmarski

op 15 Sep 2014

Dank voor de tip. Ik zal het ZSM uitproberen ... Beste groeten uit Gent, Peter

Reactie plaatsen