Staar onderzocht door Bates


Bates heeft veel patiënten gehad met staar, en hen met zijn methoden geholpen van de staar af te komen. Ik heb het hier over grijze staar, of te wel charatact. Met zijn retinoscoop kon hij meteen onderzoeken welk effect oefeningen hadden op de patiënt. Hij vertelt over een bevriende oogarts die hij uitnodigt getuige te zijn van het direct opwekken en genezen van grijze staar.  Ze zien een patiënt van Bates, een vrouw van 70, die de bevriende oogarts herkent als een voormalige patiënt van hem. Toen hij haar zag,  fluisterde hij  Bates toe dat er al was geregeld dat zij geopereerd zou worden aan staar.


Bates geeft zijn vriend een ophtalmoscoop waarmee hij goed in de ogen van de vrouw kan kijken. Bates vroeg aan hem of hij de staar kon zien. De bevriende oogarts beaamde dat het oog vol met staar zat en dat hij geloofde dat het wijs zou zijn om te opereren.

De echte oorzaak van staar


Bates vraagt hem om een poos te blijven kijken naar de staar. Aan de patiënt vraagt hij of ze goed bloemen kan herinneren en welke bloem zij het best kan herinneren. Zij vertelt dat ze het makkelijkst een chrysant kan herinneren. Als Bates zijn vriend vraagt hoe het nu met de staar is, antwoordt hij verbaasd " Het is verdwenen!" Daarna vraagt Bates aan de patient of zij de voornaam van hem weet. "Nee", zegt ze. "Probeer eens", vraagt Bates. Zij begint onmidelijk te staren en de bovenkant van de lens werd half doorschijnend (staar) en al de spieren in haar gezicht begonnen zich te spannen.


Samen met deze vriend hebben ze op die manier de vrouw nog een half uur onderzocht en kwamen tot de conclusie dat herinnering van perfect zicht de genezing was voor grijze staar van de vrouw en de herinnering aan slecht zicht, waarbij mensen meestal gaan staren, de oorzaak is van haar staar.


Genezing van staar


Met de Bates methode kan in sommige gevallen staar in één keer verdwijnen. Bates vertelt over een man van 60 jaar out die slecht ziet door staar. Zijn staar en andere zicht problemen vedwenen bijna direct na palmeren. De man droeg voor bijna 50 jaar sterke glazen en had last van pijn, vermoeidheid en andere klachten. De man vertelde Bates dat hij al heel blij zou zijn als zijn staar zou genezen, maar na het palmeren was niet alleen zijn staar weg, maar alle andere zichtproblemen waar hij last van had.


Een andere patiënt was 106 jaar oud. Hij kon weinig zien in de verte en kon geen kleine lettertjes lezen met of zonder bril. Hij had grijze staar in beide ogen. Bates bracht hem naar een donkere kamer en zei hem zijn ogen te sluiten en ze dicht te laten. Aan het einde van het half uur zijn zicht was 100% verweg en hij kon kleine lettertjes dichtbij lezen zonder bril. Hij ging naar huis met het bericht dit regelmatig in de dag te herhalen, om terugval te voorkomen. Na een week kwam hij terug en zag nog beter.


Beweging zien om te ontspannen.


Staar kan dus zomaar ineens genezen, maar veel mensen hebben meer oefening nodig. Emily C. Lierman, Bates assistent en later echtgenote, schreef dat zij veel patiënten met staar heeft behandeld, waaronder ook kinderen die er mee waren geboren of staar kregen door een ongeval.  Zij schreef dat als de kinderen trouw iedere dag de oefeningen deden,hun zicht altijd beter werd. Er waren geen uitzonderingen, maar als patiënten niet iedere dag oefenden, dan duurde de genezing veel langer. voor volwassen telde hetzelfde, leeftijd maakte geen verschil.


Emily C. Lierman werkte in Bates prive kliniek en in de gratis kliniek voor de armen. Zij adviseerde haar patiënten altijd een aantal uren per dag te palmeren, dat is de snelste weg naar genezing. Maar de patiënten die naar de gratis kliniek kwamen, hadden natuurlijk geen tijd om zolang te palmeren, ze konden niet zomaar weg blijven van hun werk. Je kunt op twee manieren kijken, met spanning of ontspannen. Dus ze leerden de mensen om op een ontspannen manier te kijken. Een vrouw die in de huishouding werkte leerde ze om beweging te zien terwijl ze met de dweil de vloeren dweilde, de beweging in de wasboord als ze de kleren waste, de beweging van het vaatgoed als ze deze droogde en in de kast plaatste. Als je beweging ziet, zijn ogen in beweging. En in beweging voelen ze zich het prettigst, ogen zijn bedoeld om te bewegen.

Zeven tips om goed te gaan zien

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden


 


 


 


 


 


 

Artikelen in Staar, voorbeelden uit Bates zijn praktijk