Hoe kom ik van mijn ontstoken ogen af?

 


ontstoken ogenHoe kom ik van mijn ontstoken ogen af? Deze vraag krijg ik regelmatig. De mensen die hem mij stellen, hebben vaak al van alles geprobeerd. Het ene bezoek aan de dokter na het andere. Het ene na het andere flesje oogdruppels. Natuurlijk moet je met ernstige ontstekingen naar de dokter. Soms moet hij er voor zorgen dat erger wordt voorkomen. Maar uiteindelijk is dit allemaal symptoombestrijding. Ik ben van mening, en dat heb ik zelf door middel van een jarenlange zoektocht ontdekt, dat je de touwtjes beter zelf in handen kunt nemen.

Hoe kom ik van mijn ontstoken ogen af? 

Een ontsteking is een alarmreactie van het lichaam. Dat produceert ontstekingscellen als het evenwicht weg is en de normale weerstand faalt. Als je ogen ziek zijn, is dit in principe een teken dat er problemen zijn met je algehele gezondheid. Het is het beste om de oorzaak van de disbalans bij de wortel aan te pakken. Als je lichaam gezond is, zijn je ogen dat ook. Ik heb het al vaak zien gebeuren. Cliënten die goed voor zichzelf beginnen te zorgen, krijgen steeds minder last van hun ogen.


Door het jachtige, moderne leven van deze tijd zijn we ver afgeraakt van onze natuurlijke staat van zijn. We zitten de hele dag binnen achter flikkerende computerschermen, in kunstlicht, en komen weinig buiten. We slapen tussen stopcontacten en elektrische bedradingen en zijn niet geaard. We maken verkeerde keuzes wat betreft onze voeding. En dan vinden we het gek dat we moe zijn en ziek worden, dat we allerlei klachten krijgen.

Voeding: wij komen veel tekort

Over voeding worden heel veel onwaarheden geroepen. Hoe je het ook wendt of keert, de gangbare opvatting is nog steeds dat we de schijf van vijf moeten aanhouden. Na me de afgelopen jaren met passie te hebben verdiept in voeding, ben ik echter tot de conclusie gekomen dat we weer zoveel mogelijk terug moeten naar het voedsel dat onze voorouders bereidden. De jagers-nest met eierenverzamelaars, die we biologisch gezien nog steeds zijn, aten nauwelijks koolhydraten in de vorm van granen. Van “mager” vlees en “halfvolle” melkproducten hadden ze nog nooit gehoord. Ze aten daarentegen volop orgaanvlees, dronken romige melk zo vers van het vee. Ze verzamelden planten en vruchten, en ze wisten de vogelnesten te vinden waar de grootste eieren in lagen. Hun voeding bevatte alle belangrijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Wie teruggrijpt op een “dieet” op basis van volle (rauwe) melkproducten, eieren en (orgaan)vlees, en wie zijn inname van koolhydraten drastisch beperkt, zal merken dat hij vitaler en gezonder wordt. Wil je je verder verdiepen in deze ideeën over voeding?

Ontspanning

Allerlei gezondheidsklachten komen voort uit stress. Wij, en ook onze ogen, hebben ontspanning nodig om gezond te blijven. Ontspannen is niet: op de bank zakken voor de tv. Natuurlijk, soms is dat ook best even lekker. Maar uiteindelijk zorgt het alleen maar voor nog meer stress. Ontspanning is wel: bewegen in de buitenlucht, het daglicht en de zuurstof in. Het daglicht stroomt via onze ogen het lichaam binnen en dringt diep door tot in onze weefsels en organen, waar het gezondmakende processen op gang brengt. Zuurstof is heel belangrijk voor onze gezondheid en met name voor onze ogen: het oog gebruikt in verhouding zeer veel zuurstof.


mediteren bij ondergaande zonProbeer ontspannende oefeningen in te passen in je dagelijkse leefpatroon. Voor sommige mensen is dat yoga of meditatie, voor anderen is het sport en weer iemand anders haalt zijn hart op aan zingen, schilderen of een andere creatieve bezigheid.

Palmeren

Een hele fijne, ontspannende oefening voor de ogen, die doorwerkt op lichaam en psyche, is palmeren. Eigenlijk is palmeren hetzelfde als mediteren. Deze oefening zorgt ervoor dat je gedachten kunt loslaten en niet meer zo in je hoofd zit. Een weldadige rust maakt zich van je meester en je zult merken dat naarmate je de oefening regelmatiger doet, je meer rust ervaart tijdens je dagelijkse bezigheden. Palmeren is heel simpel: maak kommetjes van je handen en leg deze over je gesloten ogen, de vingers van beide handen overlappen elkaar op je voorhoofd. Steun met je ellebogen op bijvoorbeeld de tafel. Voel hoe de duisternis diep je ogen en de omliggende weefsels binnenstroomt. Een weldaad voor je ogen, zeker als er een ontsteking in het spel is.

Aarden

Contact maken met de aarde helpt bij het genezen van ontstekingen. Als er virussen of bacteriën het lichaam binnendringen, beginnen immuuncellen met het aanmaken van vrije radicalen. Dit zijn moleculen die een elektron missen en daardoor zich makkelijk kunnen hechten aan virussen en bacteriën, om ze onschadelijk te maken. Fijn dus, dat ons lichaam deze soldaatjes inzet! jongetje rolt over de bosgrond Maar...een overschot ervan is ook niet goed, want de vrije radicalen kunnen niet stoppen met aanvallen en gaan dan maar gezonde weefsels te lijf. Zo ontstaan nieuwe ontstekingen en wordt het lichaam verder ondermijnd.


Een hele goede manier om het overschot aan vrije radicalen op te ruimen, is aarding. Want het goede nieuws is dat de aarde een onuitputtelijke bron is van vrije elektronen. Als je met je huid de aarde raakt, al is het maar met een vingertop, dan snellen de vrije elektronen uit de aarde en de vrije radicalen uit je lichaam naar elkaar toe. In een mum van tijd worden de vrije radicalen geneutraliseerd. Het is daarom heel goed om languit in het gras te liggen, op blote voeten een wandeling te maken, lekker buiten op de grond te zitten. Het levert een zeer krachtige bijdrage aan genezing van ziekte en vermoeidheid!

Bestel hier Aardingsprodukten

Ik kan het iedereen aanraden, om op een aardingslaken te gaan slapen. Klik hier om aardingsproducten van goede kwaliteit te bestellen.

Compressen en lichte massage

Als je ogen ontstoken zijn is het dus van belang dat je kijkt naar je algehele gezondheid. Om de pijn en het ongemak direct te verlichten zijn er wel een paar tips te geven. Ook als je onder behandeling bent bij een arts, kun je het genezingsproces ondersteunen door goed voor je ogen te zorgen. Warme compressen, bijvoorbeeld gedrenkt in thee van calendula of ogentroost, zijn een weldaad. De warmte intensiveert de bloedcirculatie, wat de genezing bevordert. Lichte massage van de oogleden kan de afvoer van talg en pus vergemakkelijken. Tot slot nog even palmeren….en verbetering kan niet uitblijven!


Wat kun je dan doen om ontstoken ogen te herstellen of te voorkomen.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden


Wie ben ik?

Droge ogenMijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al meer dan zeven jaar help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.Hartelijke groeten,

Karin Hogenboom

Specialist in Gezonde Ogen