Verziendheid, de weg van alternatieve genezing

leesbril nodigAls je de lettertjes in de krant niet meer scherp ziet of moe wordt van het lezen van je boek, ben je toe aan een leesbril. Tenminste, dat denk je. Dus op naar de Hema of een andere zaak voor een goedkoop hulpstuk. Zo’n brilletje is makkelijk gevonden. Maar ik daag je hierbij uit om even te wachten met je aankoop en eerst na te denken over andere mogelijkheden. Om je verziendheid te verhelpen kun je namelijk de weg van alternatieve genezing kiezen.

Verziendheid en de weg van alternatieve genezing

Alternatieve genezing, wat stel je je daarbij voor? Wikipedia geeft deze definitie: “Een alternatieve geneeswijze is een behandel- of onderzoeksmethode waarvoor geen algemeen aanvaard wetenschappelijk bewijs van geneeskundige effectiviteit geleverd is.” De wetenschap is een onderdeel van de moderne samenleving en er wordt erg veel waarde aan gehecht. En ook als het gaat over ziekte en gezondheid, is er minder ruimte voor andere denkwijzen dan de gangbare. Ideeën die uitgaan van beter worden op een natuurlijke manier en die het zelfgenezend vermogen van de mens centraal stellen, worden niet echt serieus genomen. Neem maar een pil van de dokter en alles komt goed. Zet een bril op je neus en je kunt weer zien.

Luisteren naar je ogen

Er zijn wel eens dagen dat ik me gespannen voel en niet weet hoe dit komt. De reden zweeft ergens rond in mijnalternatieve therapieën bij verziendheid onderbewustzijn en ik heb geen tijd of zin om er aandacht aan te besteden. Maar dan…ga ik slechter zien! Ik draag al jaren geen bril meer sinds ik aan de slag ging met de methode voor natuurlijk zien. En meestal is mijn zicht perfect. Behalve op dit soort dagen. Opeens is de wereld weer een wazige brij. Het lichaam werkt nauw samen met de geest, dat heb ik al vaak ondervonden. Ik weet dat als ik slechter ga zien, het tijd is om stil te staan en te luisteren naar wat mijn ogen me willen zeggen. Via meditatie en ontspannende oogspieroefeningen kom ik vaak uit bij een emotie: angst, verdriet, boosheid. Door die emotie te erkennen, ruim ik de blokkade op en wordt mijn zicht weer scherp.

Dr. Bates en zijn visie op oogproblemen

Begin vorige eeuw heeft de oogarts dr. Bates, buiten de gebaande paden van de reguliere wetenschap om, intensief onderzoek gedaan naar de werking van de ogen. Zijn conclusie was dat verreweg de meeste oogproblemen hun oorzaak hebben in een te hoge spanning in de spieren die de oogbal omringen. Als die spieren chronisch gespannen zijn, raakt de oogbol “uit model” omdat hij wordt samengedrukt. De perfect ronde vorm verdwijnt en het oog wordt licht ovaal. Als de oogbal in horizontale richting ovaal wordt, wordt de afstand van de lens tot het netvlies groter en valt het beeld dat we zien net vóór het netvlies. Dit wordt “bijziend” genoemd. Is de oogbal in verticale richting ovaal, dan wordt die afstand juist korter en valt het beeld net áchter het netvlies. Je bent dan “verziend”. De chronische spierspanning is het gevolg van stress, van geestelijke spanning en van onbewuste, onverwerkte emoties.

Een stap verder met alternatieve therapieën

In de cursussen die ik geef, leer ik je de oogontspanningsoefeningen van dr. Bates. Het is de bedoeling dat je hiermee thuis tussen de bijeenkomsten door verder aan de slag gaat. Deze oefeningen zijn een weldaad voor de ogen, maar maken meestal ook veel los. Je word je bewust van wat er zich in je geest en lichaam allemaal afspeelt. Je kunt de processen die op gang komen versterken via alternatieve therapie hotstonesalternatieve therapieën. Mijzelf heeft dat in de loop der jaren steeds verder gebracht op mijn pad van persoonlijke groei. Ik ben nu 45 jaar en al een tijd op deze manier bezig. Ik draag mijn bril voor veraf nooit meer en heb zeker geen leesbril nodig. Zowel mijn zicht als mijn inzicht winnen nog iedere dag aan kwaliteit.

Vormen van alternatieve therapie

Er zijn vele vormen van alternatieve therapie. Het is fijn iets te kiezen waarbij jij je thuis voelt. Traditionele Chinese gezondheidstherapie, homeopathie, ademhalingstherapie, lichaamswerk, familieopstellingen, Cranio Sacraal Therapie. Het zijn maar een paar voorbeelden uit een breed scala van alternatieve therapieën waarmee je aan de slag kunt. Als je meer informatie wilt over bepaalde therapieën en over welke vorm het best bij je past, kun je een privéconsult bij VolZicht aanvragen. Dan kunnen we samen naar je oogprobleem kijken en help ik je op weg met betrekking tot een vervolgtraject.


Wat kun je dan doen om verziendheid te herstellen of te voorkomen.

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden


Wie ben ik?

Droge ogenMijn naam is Karin Hogenboom en jouw ogen zijn mijn passie. Al meer dan zeven jaar help ik mensen om goed te gaan zien met hun eigen ogen. Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en ik weet wat ze nodig hebben om hun vitaliteit terug te krijgen. Goede zorg, aandacht en tijd voor jouw ogen, dat is waar ik voor sta.Hartelijke groeten,

Karin Hogenboom

Specialist in Gezonde Ogen