Wat heb jij nodig om te beginnen?
02 maart 2021 

Wat heb jij nodig om te beginnen?

Gebruik je al heel lang een bril om in de verte scherp te zien, misschien zelfs al sinds je kind was? Of heb je nog niet zo lang een bril en gebruik je hem voor de kleine lettertjes? Spelen er andere klachten bij je, zoals droge, pijnlijke, vermoeide, branderige ogen, of zie je steeds van die storende vlekjes? Of zijn je ogen ziek en heb je een diagnose gekregen, bijvoorbeeld staar, glaucoom, maculadegeneratie?

De essentie van oogklachten

Er kan van alles spelen rondom de ogen, maar in essentie komen alle problemen voort uit het feit dat we ze niet geven wat ze nodig hebben. Doordat de balans zoek is, raken ze gespannen, gestrest, behoeftig. En dat wordt niet vanzelf beter.

Goed zien zonder bril

Ik ben een boek aan het schrijven

Hoe kun je je ogen wél geven wat ze nodig hebben? Ik heb me gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen. Momenteel ben ik bezig met het schrijven van een boek, waarin ik veel van wat ik weet wil uitleggen. Tijdens het schrijfproces merk ik dat er één vraag steeds opnieuw opkomt. Wat hebben mensen nodig om serieus goed voor hun ogen te gaan zorgen? Ik vind het echte antwoord lastig te vinden (“tijd” of “geld” vind ik iets te simpel) en daarom wil ik de vraag graag aan jou persoonlijk stellen: Wat heb jij nodig om goed voor je ogen te gaan zorgen? 

Wil jij me helpen?

Jouw input kan me helpen het boek nog beter op de lezer af te stemmen. Onder de mensen die antwoorden op de vraag, verloot ik drie deelnamebewijzen voor mijn online workshop Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen, die start op woensdag 10 maart. Je kunt jouw antwoord onder deze blog plaatsen, of sturen naar info@volzicht.nl. Wil je meedoen aan de verloting, reageer dan vóór 8 maart.

Workshop Moeiteloos kijken zonder bril of lenzen

Klik hier voor meer informatie over de workshop.

Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoord. Alvast bedankt!

Groetjes Karin

Over de schrijver
Karin heeft zich gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en innerlijke heling. Zij gebruikt de ogen als spiegel en ingang op het pad van innerlijke heling, daarvan ga je direct beter zien, zonder brillen, lenzen of laseren. Ze heeft zelf 30 jaar een bril gedragen. Door hem af te gaan doen kwam zij op het VolZicht pad en heeft ze geleerd, ervaren en doorgegeven wat ogen nodig hebben om moeiteloos te leren zien. Sinds 2010 heeft zij meer dan 3000 mensen geholpen naar gezonde ogen en beter zicht zonder bril of lenzen. Laat je op deze website inspireren wat jouw ogen nodig hebben om gezond te worden en goed te gaan zien en laat je verrassen door jouw eigen helingsproces.
Aad van Elswijk
Door

Aad van Elswijk

op 09 Mar 2021

Aad van Elswijk Ik heb al heel veel gelezen, uit verschillende gezichtspunten. Soms is het tegenstrijdig wat er gezegd word. Ik ben zeer gemotiveerd en doe er veel voor. Ik heb ver gevorderd glaucoom. Het is vooral VERTROUWEN hebben in de informatie die je krijgt. De oogarts en de alternatieve kant zouden samen moeten werken. Dan staat de patiënt pas echt centraal. Met vriendelijke groet Aad

Karin
Door

Karin

op 11 Mar 2021

Dat zou zeker mooi zijn als dat gebeurde.

Tine
Door

Tine

op 09 Mar 2021

Toen mijn optieker enkele maanden geleden opperde dat ik staar had en best een operatie zou laten doen, ging ik op zoek naar natuurlijke wijzen, want een operatie aan m’n ogen wil ik niet. Sindsdien palmer ik elke dag en doe ik simpele dingen (dagstart, was opvouwen, afwas,...) zonder bril/lenzen (-6,5). Maar verder dan 1u per dag kom ik niet. Want veel dingen lukken niet zonder (poetsen, koken, fietsen, boodschappen, lezen, tv-kijken,...), dan zou ik een hele dag niks kunnen doen. Ik voel de ontspanning wel zonder, maar als ik het te lang doe worden m’n ogen moe. Vreemd genoeg voel ik veel meer spanning en druk van een bril dan van lenzen (daar voel ik niks van). Dus ja: kan ik met 1u per dag zonder bril/lenzen wel vooruit gaan? Misschien heb ik een stappenplan nodig? Ik blijf in elk geval volhouden!

Karin
Door

Karin

op 11 Mar 2021

Beste Tine, Ik begeleid veel mensen in dit proces en merk dat als ze hierin gecoacht worden, de resultaten velen malen groter zijn. Het is niet makkelijk om het alleen te doen. Je blijft dan vaak hangen in het proces.

W. van Gelderen
Door

W. van Gelderen

op 03 Mar 2021

Dag Karin,Goede vraag die je stelt!! Voor mij persoonlijk is het vooral inzicht in ''wat'' en ''hoe'' ik dat kan doen. Dus: heel praktische tips en adviezen, en daarbij ook de overtuiging bij mezelf dat je ogen dus ook echt kunnen verbeteren zonder bril. Ik ben jarenlang in de veronderstelling geweest dat eens een bril altijd een bril en zelfs een steeds veel sterkere bril een gegeven zou zijn. Ook de relatie tussen oogklachten en voeding vind ik boeiend. Maar vooral het besef dat je als het om je ogen gaat je echt zelf de regie in handen kunt nemen, met een goede ''coach/teacher'' die je daarin kan begeleiden.

Karin
Door

Karin

op 11 Mar 2021

Mooi beschreven, dat is precies wat ik doe.

C. van Bemmel
Door

C. van Bemmel

op 03 Mar 2021

Ik denk dat het vertrouwen in mijn ogen weg is, dus wat ik nodig heb is weer leren vertrouwen op mijn lichaam. En de bevestiging dat als ik mijn lichaam en ogen serieus neem, mijn zicht ook beter wordt. Natuurlijk heb ik daar geduld bij nodig en is het logisch dat het tijd kost aangezien mijn ogen na jarenlang op een bepaalde manier behandeld te zijn, niet binnen een dag weer goed functioneren. Ik volg je nieuwsbrieven al een tijdje en merk dat ik anders ben gaan kijken naar spanning en ontspanning. Ik begrijp nu beter hoe slecht zicht en psychische spanning samengaan, alsof mijn ogen mee verkrampen met de rest. Het is moeilijk om te weten waar de oorzaak hiervan is en dus ook waar de sleutel tot genezing ligt. Momenteel heb ik -8 aan beiden ogen, al wezen oogmetingen op bepaalde momenten een nog sterkere afwijking aan. Mijn werk is visueel, ik heb een achtergrond als kunstenaar en mijn inkomen is afhankelijk van een goed werkend zicht. Helaas zijn veel werkzaamheden digitaal geworden. Ik probeer zoveel mogelijk rust in te plannen, maar zolang ik niet 100% vertrouw op het zelf genezend vermogen van mijn lichaam, weet ik dat het nog een lange weg is. Daarom denk ik dat ik voornamelijk vertrouwen nodig heb, wetend dat mijn lichaam altijd op zoek is naar een manier op te genezen zodra ik het daar de ruimte voor geef. En ik hoop via jouw methode om daar weer meer mee in contact te komen.

Karin
Door

Karin

op 11 Mar 2021

Dat is zeker wat er gebeurt als mensen met mij samen gaan werken en de stappen toe gaan passen in hun leven. Ze krijgen het vertrouwen weer terug in het zelfhelend vermogen van het lichaam en de ogen.

Karin Dirven
Door

Karin Dirven

op 03 Mar 2021

Wat we het meest nodig hebben om goed voor onze ogen te zorgen, zijn aandacht en volharding. Ik volg de berichten van Karin al langere tijd, die me vanaf het begin getroffen hebben - waarschijnlijk omdat ik het graag wil geloven, zonder kunstmatige middelen en/of medicijnen goed te kunnen zien zou fantastisch zijn ! Persoonlijk deelnemen aan een cursus lijkt me heel leuk en interessant, maar omdat ik in Italie woon, at moeilijk te realiseren - en ik moet toegeven dat ook de economische kant van een dergelijke deelname voor mij een drempel is. Dus ben ik begonnen met het toepassen van kleine veranderingen in het dagelijks leven. Als ik naar buiten ga voor mijn dagelijkse wandeling, blijft de bril thuis - en hoewel ik in het begin het gevoel had dat mijn ogen last hadden van het felle licht (ik draag / droeg buiten altijd een zonnebril met lenzen op sterkte) merk ik nu dat mijn "blote" ogen veel meer genieten van de buitenlucht ! Ze zijn minder droog, voelen frisser aan .. een kleine verandering die voor een fijne verbetering heeft gezorgd. Zo heb ik ook het lezen 's avonds in bed bij een nachtlampje afgeschaft - overdag lezen bij vol daglicht is veel fijner en minder vermoeiend. Twee kleine veranderingen die ervoor zorgen dat mijn ogen beter in hun "vel" zitten - ik sta ervoor open om er nog meer te ontdekken ! Om bijvoorbeeld het "vliegje" waar ik soms op mijn rechteroog last van heb, te elimineren ? Zou fijn zijn ! Ondertussen zorg ik voor meer kleine relax-momenten in mijn leven ... ik ben ervan overtuigd dat dat ook een positieve invloed heeft. Ik kijk uit naar je boek ! Groetjes Karin

Karin
Door

Karin

op 11 Mar 2021

Wat mooi dat je het al zo goed voor jezelf hebt toegepast. Dat je in Italie woont is geen probleem, ik begeleid meer mensen op afstand, omdat ze bijvoorbeeld in Portugal, Tsjechië, België of China wonen.

Josephine Tukker
Door

Josephine Tukker

op 03 Mar 2021

Een vraag die me bij de kladden greep....wat heb ik nodig om goed voor mijn ogen te gaan zorgen? Eerlijk gezegd heb ik geen idee! Ik heb wel een idee van het gedoe wat ik ervaar met 3 verschillende brillen, die me niet bepaald comfort of een altijd heel scherp zicht opleveren, maar de vermoeidheid alleen maar lijken te verergeren. Maar echt actief nadenken over hoe ik mijn ogen beter kan verzorgen, daar lijk ik maar niet aan toe te komen. Dus wat heb ik nodig om hier wel actief mee aan de slag te gaan? Misschien dat jouw workshop een goed begin zou zijn?

Karin
Door

Karin

op 11 Mar 2021

Begeleiding en ondersteuning hierin gaat er zeker voor zorgen dat je ook stappen gaat zetten.

Peter Moerman
Door

Peter Moerman

op 02 Mar 2021

Karin, ik volg jou met zeer veel interesse!.. Ik ben vroeger zeeman geweest en zonder bril kwam je daar niet voor in aanmerking!..ik heb ruim een jaar gevaren als leerling-stuurman en heb daarna mijn diploma 3E stuurman grote handelsvaart (GHV) gehaald!.. Iedere reis vertelde iemand mij: 'jij zult later een heel goede kapitein worden, maar waarom ga je niet studeren?.."... Ik heb dat dus gedaan!.. en ben cum-laude afgestudeerd aan de TH-Delft als architect en stedenbouw-kundige!.. Ik ben een bijna geboren vechtjas door het beroep van mijn vader en opa (dominee's)!.. Ik heb pas op latere leeftijd een bril nodig gehad om alles goed te kunnen lezen!.. Maar ik heb zelf ontdekt, dat ik 's avonds beter mijn bril kon afzetten om beter te kunnen zien in het donker!..Ik heb twee soorten brillen: een ver-zicht en een combinatie van lezen met ver-zicht!.. Ik heb ontdekt, dat ik de ver-zicht bril niet meer nodig heb!.. Ik heb alleen voor details een bril nodig, helaas!..

Karin
Door

Karin

op 11 Mar 2021

Je hebt al mooie stappen gezet Peter, leuk om te lezen.

Theresia Broeckx
Door

Theresia Broeckx

op 02 Mar 2021

Mijn verhaal is een beetje gelijklopend met dat van Joanne. Ik draag een bril vanaf mijn 7e jaar, ik ben er ondertussen 64.. Ik ben bijziend en heb astigmatisme. Tot over een jaar of 5 ging het eigenlijk vrij goed met een bril, al heb ik altijd wel slecht gezien in de verte, maar ik dacht dat dat normaal was met de afwijking die ik heb. Tot ik een jaar of 5 geleden lichtflitsen ging zien in het donker. ik heb blijkbaar een krimping van de oogbol waardoor die een beetje loskomt van het netvlies (glasvochtloslating). Verder zou ik cataract hebben en ik zie ook stofjes voor mijn ogen. Met mijn huidige bril zie ik redelijk goed in de verte maar om te lezen en om computerwerk te doen moet ik die bril altijd "optillen", dan zie ik beter. De optieker zegt mij dat ze mijn bril niet beter kan corrigeren, dat hij zo op zijn best is. Dit alles bezorgt mij fameuze verblinding van tegenliggers bij het autorijden in het donker.. En bij het fietsen in volle zon moet ik een klep opzetten want anders heb ik teveel last van de zon die in mijn ogen schijnt. Wat mij tegenhoudt om in te schrijven voor de oogcursus van Volzicht is het feit dat het veel geld kost en dat ik het misschien niet zal volhouden. Ik lees ook dat je je eetgewoonten moet aanpassen en dan denk ik: lust ik dat soort eten wel? Ik ben Belgische en Nederlanders en Belgen hebben toch sowieso een beetje andere eetgewoonten? Misschien vind ik dat aangepaste eten wel helemaal niet lekker en geef ik het op. En ook: helpt het allemaal wel? Maar ik heb mij nog altijd niet uitgeschreven voor jou nieuwsbrief, Karin, Dus, zoals Joanne ook zegt: ik ben nog altijd nieuwsgierig en hoopvol. Want het enige wat oogartsen kunnen is blijkbaar een bril voorschrijven of opereren. En vooral van dat laatste heb ik toch wel schrik dat er iets zal mislopen.......

Karin
Door

Karin

op 11 Mar 2021

Er is veel aan de hand met je ogen en het is echt belangrijk dat je hier stappen in gaat zetten. De drempels die je benoemt is innerlijke een innerlijk stuk die je tegenhoudt goed voor jezelf te gaan zorgen. Vaak ontstaat dat vanuit zelfbescherming en gebeurt het onbewust.

Pieter de Meijer
Door

Pieter de Meijer

op 02 Mar 2021

Ik heb op jonge leeftijd, ca 9 jaar een bril gekregen. Ik heb niet zoiets van erfelijk. Erfelijk is een neiging waaraan je niet hoeft toe te geven. Voor mij is het zo dat ik toen ik naar de kleuterschool moest daar niet graag naar toe ging. Gelukkig trof ik een lieve non en dat maakte dat ik wel graag naar de kleuterschool ging. De lagere school gaf in de 1- 2e klas geen probleem. Ik deed het goed en ik had een schat van een juffrouw. In de derde klas kreeg ik een draak van een meester. En prompt kon ik het bord niet meer zien. Ik wilde het (denk ik) niet meer zien. Vanaf dat moment was er een bril voor bijziend. Ik las veel en graag. Ik las de jeugdbief in het dorp volledig uit. En mocht vervolgens vroeger naar de volwassenenbieb. Ik ws een kind dat goed alleen kon zijn maar ik had ook veel vriendjes en speelde voornamelijk buiten. Daarnaast hielp ik vanwege een paar gehandicapte broer/zus door pokkenvaccin veel in het huishouden. Al die tijd heb ik trouw een bril laten aanmeten. Ik heb -3 met cylinders, whatever that may be. En dat is redelijk stabiel gebleven. Ik heb me in het verleden wel eens een weekend gegund volgens de bates methode en dat scheelde me in dat weekend alleen al 2 punten. Maar mijn vele werk met computer leidde ertoe dat ik de discipline niet kon opbrengen. Discipline en werkdrukte maken het lastig voor mij om het geloof in mezelf te houden en en de oefeningen. Ik geloof wel dat bijvoorbeeld frequentiebehandeling een uitweg voor mij zouden kunnen zijn. Alles is frequentie. Mijn ogen zijn wat uit frequentie. En o ja, ik heb sinds en jaar een mouche die voorbij vliegt. Voor mijn gevoel vooral later op de dag. Denk toch vermoeidheid. Het is niet altijd. Ik hoop dat je er wat aan hebt Karin. Ik hecht ook wel waarde aan de benadering van Hamer, de nieuwe geneeskunde.

Karin
Door

Karin

op 12 Mar 2021

Het is best moeilijk om dit alleen te doen. Een weekend geeft een boost, maar je hebt de discipline nodig om het ook vol te houden. Daarom werk ik ook met programma's om te zorgen dat je echt alle stappen zet die nodig zijn en dat je hierin aangestuurd wordt, gemotiveerd blijft. Sinds ik dit doe merk ik dat de resultaten vele malen hoger zijn.

Marianne Kleibrink
Door

Marianne Kleibrink

op 02 Mar 2021

ik moet heel veel computerwerk doen en heb geen mogelijkheid dat te laten. de diagnose is macula degeneratie (leeftijd 82). altijd branderige, tranende ogen , soms is het wit rood Ik druppel met van alles maar dat helpt weinig. Ook de nachtzalf inbrengen en het 'smorgens schoonmaken met compressen doe ik wel maar zonder veel resultaat.

Karin
Door

Karin

op 12 Mar 2021

Uit je verhaal blijkt dat er meer nodig is voor je ogen om te zorgen dat ze weer gezond zijn en vitaal voelen. Met gezonde ogen kun je wel computerwerk doen, maar als de ogen ziek zijn, dan is het kijken naar een computerscherm echt belastend.

Jasper Dijkstra
Door

Jasper Dijkstra

op 02 Mar 2021

'Wat heb ik nodig om goed voor mijn ogen te gaan zorgen?' De nieuwbrieven van Karin volg ik al geruime tijd, ook met enige tussenpozen. Ook heb ik diverse introductievideo's van Karin bekeken. Als 50 jarige ondernemer spreekt de inhoud mij aan, alleen de vorm en de verpakking schrikt me veelal af om door te pakken. Tekstueel komt het veelal zweverig over, en gaat het niet direct in een rechte lijn richting een doel. Dit zal deels met het verdienmodel te maken hebben, om niet meteen alles weg te geven. Ook het woordgebruik oogt soms wat kinderlijk, en leidt niet tot een 1 op 1 gevoel. De mensen die worden aangehaald als voorbeeld zijn voor mij lastig ter identificatie. Ik herken mij niet in hen. Op mijn leeftijd, zonder bril of lenzen, wil ik graag zo lang mogelijk volhouden. Ik geloof in de methode van Karin. Nu nog de vorm en de verpakking die mij past.Groet, Jasper

Narda
Door

Narda

op 12 Mar 2021

Hoi Jasper, ik herken alles wat je zegt. Voor jou past de vorm en de verpakking niet. Voor mij past dit op dit moment niet doordat ivm Corona de cursus deels online is. Ik wil juist een dagcursus of 2 dagen volgen zodat ik alle info heb en er dan mee verder kant. Welke vorm en verpakking heb jij nodig? Groetjes, Narda

Karin
Door

Karin

op 12 Mar 2021

Ik heb de VolZicht methode goed uitgewerkt, zodat je het stap voor stap integreert in je dagelijkse leven. Zeker als je het jaartraject doet, waarbij live momenten 1 op 1 en in een groep plaats vinden, merk je echt vooruitgang in je zicht. Het nadeel van alleen een dagcursus is, dat het toch lastig is om alleen toe te gaan passen en gemotiveerd te blijven en alles in 1 keer op te nemen. De combinatie live en online werkt heel sterk.

Karin
Door

Karin

op 11 Mar 2021

Beste Jasper,Het idee dat het aan de vorm ligt, kan ook een innerlijke stuk zijn om er dan maar niet mee aan de slag te gaan. Dit gebeurt op onbewust niveau.

Joanne
Door

Joanne

op 02 Mar 2021

Ik ben sinds zeer jonge leeftijd bijziend, en heb nu -8 aan beide ogen, en een redelijke cylindrische afwijking. Daarnaast behoorlijk wat mouches volantes en als ik moe ben lichte strabismus. Ik ben er eigenlijk altijd vanuit gegaan dat dit nu eenmaal zo was, dat het erfelijk is (mijn vader is ook sterk bijziend), en dat er niets aan te doen is behalve correctie dmv een bril of lenzen. Onlangs kwam ik erachter dat mensen die erg bijziend zijn een behoorlijk hoge kans hebben om op latere leeftijd slechtziend te worden, daar schrok ik wel van. Nu wordt het me duidelijk dat het lang niet alleen maar erfelijk is, en dat bv veel lezen op jonge leeftijd blijkbaar ook tot (sterkere) bijziendheid kan leiden. En daarnaast dan dus nog het idee dat er misschien wél iets aan te doen is - maar dat kan/durf ik bijna niet te geloven. Dat kan toch niet waar zijn? Als dat zo is, waarom wordt dit dan niet veel vaker gedaan? Dat is denk ik ook waarom ik niet ben begonnen met bijv het Oogcollege - ergens zit er ongeloof en misschien ook een stukje wantrouwen, bang dat het kwakzalverij blijkt te zijn misschien, dat het weggegooide tijd en geld zal blijken te zijn. Anderzijds heb ik me toch nog steeds niet afgemeld voor de nieuwsbrief, dus er zit ook nog een stuk nieuwsgierigheid, en hoop.

Ine Vermeulen
Door

Ine Vermeulen

op 12 Mar 2021

Ik ben niet bijziend maar heb wel de nodige andere oogproblemen(RP en een BF blefarospasme) de reden waarom ik nog niet heb aangemeld is dezelfde als jij en ook ben ik nog steeds geabonneerd op de nieuwsbrief.

Karin
Door

Karin

op 12 Mar 2021

De VolZicht methode gaat over ogen en zien. Niet over bijziendheid alleen. Ook klachten als blefarospasme behelp je met deze methode.

Karin
Door

Karin

op 11 Mar 2021

Ongeloof en wantrouwen kunnen flink in de weg zitten om te gaan doen wat goed is voor jezelf en voor jouw ogen. Gewoon beginnen en dan merk je vanzelf wat het je oplevert.

Reactie plaatsen