arrow_drop_up arrow_drop_down
Eerst zien dan geloven

“Eerst zien dan geloven.” Is dat jouw motto? Veel mensen geloven niet dat ze zonder bril weer goed kunnen gaan zien. Het zal wel een fabeltje zijn, denken ze. Eerst willen ze bewijzen. 

Je kunt het je niet voorstellen

Het grappige is: ik kom steeds met bewijzen. Ik leg uit, deel logische informatie, vertel hoe het bij mij gegaan is en laat klanten aan het woord die bevestigen dat het echt waar is wat ik beweer. Toch blijft het ongeloof zo sterk in het bewustzijn van veel mensen verankerd, dat zij zich niet kunnen voorstellen dat de VolZichtmethode ook bij hen zal werken.

Waar komt het ongeloof vandaan?

Goed zien zonder bril

Waar komt dit ongeloof vandaan? Het heeft ermee te maken dat mensen zich identificeren met hun klachten. Ze geloven gewoonweg niet dat hun ogen nog helemaal gezond kunnen worden. Ik krijg vaak te horen: “Maar mijn ogen hebben zo'n sterke afwijking (of een andere bepaalde klacht), daar is echt niets aan te doen.” Dit wordt mensen ook verteld door opticiens en oogartsen, door de media en de omgeving. Het ongeloof is diep ingeprogrammeerd.

“Dit werkt niet voor mij”

Doe jij dat ook, je identificeren met je oogklacht? Ben je er stiekem van overtuigd dat het voor jou niet weggelegd is om gezonde ogen te hebben die goed zien? Wellicht heb je best even geprobeerd om zonder bril te zijn, maar zag je zo wazig dat je al snel dacht: “Dit gaat voor mij niet werken.” Dan maar weer de bril op, de lenzen in, of de ogen toch maar laten opereren.

slecht zien door spanning

Korte termijn

We zijn voorgeprogrammeerd om de niet-natuurlijke wegen te bewandelen. We hebben geleerd te investeren in snelle resultaten op de korte termijn. Niet dat dit echt iets oplevert, want heb je wel eens van iemand gehoord dat zijn ogen beter werden van een bril of van een operatie? Ik zie juist mensen die ‘alles' al geprobeerd hebben en niets hielp.

Slachtoffers

Ik hoorde een keer de zin: “We zijn allemaal slachtoffers van slachtoffers.” En dat is zeker met de ogen zo. Oogartsen en opticiens dragen over het algemeen zelf ook brillen of lenzen. Zij weten niet beter dan dat dit de enige manier is om weer goed te gaan zien. Als je klachten erger worden, krijg je druppels voorgeschreven, of een operatie aangeraden. En echt hoor, er kan zoveel ellende voortkomen uit een operatie. Mensen belanden niet zelden van de regen in de drup.

Ad kon het eerst ook niet geloven

Als je dan toch bewijs wilt, luister eens naar Ad:

Het pad naar heling

Je bent bij VolZicht niet makkelijk en in een mum van tijd klaar. Ik bied geen toverformule, geen quick fix. Maar wat ik wel weet: als je in het diepe durft te springen om de relatie met je eigen wijsheid te herstellen, vind je de sleutel. Met de VolZichtmethode ga je op zoek naar de echte oorzaken achter de problemen met jouw gezichtsvermogen. Wat dit je oplevert? Duurzame verbetering van je zicht en een steeds zachter en gezonder gevoel in je ogen. En dat niet alleen. Dit pad beïnvloedt alle facetten van je leven ten goede.

Een eerste gesprek

Geef je jouw ongeloof op? Goed van je! Meld je via onderstaande link aan voor een eerste gesprek met een VolZicht Specialist.

Meld je hier aan voor een gesprek

 

Reactie plaatsen

Test Titel

testbeschrijving voor onder een blog