Bates Method Nuggets

Bates Method NuggetsBates Method Nuggets is een bundeling van artikelen uit zijn maandelijkse de tijdschriften Better Eyesight die hij in de jaren twintig van de vorige eeuw uitgaf. 132 Tijdschriften publiceerde hij, en dr. Bates adviseerde om pagina 2 uit de tijdschriften te bewaren en regelmatig weer terug te lezen. Esther van der Werf heeft zich uitgebreid verdiept in de materie die dr. Bates heeft gepubliceerd. Ze heeft al het materiaal dat hij heeft opgeschreven, opgeslagen in haar computer, gelezen en nog eens gelezen en is onder de oogleraren de dr. Bates expert.


De pagina 2 uit de tijdschriften van dr. Bates heeft ze verzameld als een gouden collectie en gepubliceerd in het boekje Bates Method Nuggets. Het is een prachtig boekje, met mooie korte teksten die iedere keer weer een tip of eye opener zijn als je bezig bent om te leren zien zonder bril. Ze heeft alle artikelen gerubriceerd per onderwerp, zoals: Centrale Fixatie, Kleine lettertjes, Zwaaien, Herinnering en Verbeelding. Ieder artikel is weer een nieuwe inspiratie.


Esther is Nederlands, maar ze woont in Amerika. Het boekje is dan ook helaas alleen in het engels en in Amerika te verkrijgen, maar gelukkig ook als e-book. Een Nederlandse vertaling zou zeer waardevol zijn. Maar het engels is niet moeilijk te lezen en als je engels goed genoeg is, wel een echte aanrader. Het is niet een boek om in een keer uit te lezen, maar om regelmatig op te pakken en willekeurig open te slaan, zodat je op een pagina komt met tekst die voor jou net op dat moment een goede tip is.


Naast dit boekje heeft Esther ook al het materiaal uit de tijdschriften zelf verzameld en gerubriceerd per onderwerp, The Bates method view of.... Zoals staar, scheel zien, glaucoom, mouches volantes. Alle informatie die Bates over de onderwerpen heeft geschreven is verzameld en geordend en wordt afgesloten met de adviezen die dr. Bates gaf om van de klachten af te komen. Alle tijdschriften als één document zijn ook te verkrijgen. Het is maar wat je wilt. Meer informatie over Bates Method Nuggets en The Bates method view of kun je hier vinden.

E-book

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden