Niet zonder slag of stoot leren zien zonder bril

Oog leren zien zonder bril


Anne deelt haar ervaringen hoe het is om te zien zonder bril. Het voorafgaande artikel kun je lezen door hier te klikken. 

Een bril lijkt veel te scherp

Met kijken ging het gisteren niet echt goed. Mijn rechter oog trok heel erg en ik zag heel erg die dubbele lijnen (door de cylinderafwijking, links is dit -1,25) en ik stond op het punt Brilservice te bellen voor een nieuwe bril. Maar, niet gedaan, want als ik een bril aan laat meten kijkt dit veel te scherp. Ook de hoeveelheid floaters in mijn ogen is nog aanwezig (al heb ik nog steeds goede hoop dat dit ooit nog wat minder wordt).

Verhuizen

Ik heb heel lang de drang gehad om te verhuizen, weg bij m'n ouders etcetera, maar ben me ervan bewust dat dit ook veel spanning oplevert (het gevoel 'weg te moeten'). Dus ik heb besloten dat ik dat in ieder geval los laat.

Rottig kijken

Ik had gisteren een portfoliogesprek op school.  Het gesprek ging over het portfolio dat ik in had geleverd. Ik heb mijn bril niet opgehad, maar merkte toch echt wel dat het rottig ging met kijken. Ik had trouwens een 6,8 als cijfer, daar ben ik tevreden mee.

Grenzen aangeven

grenzen aangeven en leren zien zonder brilVolgens de docent heb ik moeite met grenzen aan geven en moet ik hier hard aan gaan werken desnoods met hulp, zei ze (dus vrijdag gesprek met de decaan). Ik heb vannacht erg over het gesprek nagedacht; ze wil me juist helpen want ik wil de hulpverlening in en dan moet je leren om assertief te zijn en je grenzen aan te geven zodat cliënten later niet over je heen walsen in het werkveld. Nu ik mijn bril af heb merk ik wel dat dit soort dingen meer a/d oppervlakte komen. En ik ook vaak energie weggeef omdat ik niet op tijd mijn grenzen aangeef. Hier moet ik extra op gaan letten.

Ik had na school een fijn gesprek met een klasgenoot; ze zei me dat het in ieder geval al goed is dat ik mij er bewust van ben.

Ik bleef maar luisteren en luisteren

Ik wil echter zo graag zonder bril blijven..... :-) :-) Gisteren toen ik weer eens zonder bril op in het winkelcentrum liep kwam ik een nicht en neef van mijn moeder tegen. IK had mij voorgenomen om naar twee schoenenwinkels te gaan, één in het winkelcentrum en eentje verderop in ons dorp (het is inmiddels bijna een stad, zo groot), maar toen kwam ik dus die nicht van m'n moeder tegen. En die begon een heel lang gesprek tegen mij. En ik bleef maar luisteren en luisteren en merkte hoe ik steeds moeier werd (ik kapte het niet af dat vond ik onbeleefd).

De neussteuntjes stonden in haar huid

Ze merkte op "Hey je had toch altijd een bril op heb je geen bril meer op?" Vervolgens liet ze bij haar zien hoe de neussteuntjes van haar bril helemaal in haar huid stonden. Dat is ook niet goed dacht ik toen... En ze vertelde dat als ze haar bril af zet ze niets meer kan zien! Dat ze dan gewoon tegen paaltjes aan rijdt. Ze vertelde ook, dat ze al heel jong was begonnen met een bril.

Last van mijn nek

Nek leren zien zonder brilIk merk trouwens wel dat ik heel erge last heb van mijn nek, en die spieren gaan natuurlijk ook naar mijn ogen toe. Maandag krijg ik een nieuw matras maar tot die tijd moet ik het nog even met mijn oude doen. Mijn vader zegt, dat een nieuw matras geen WONDERmatras is, dus moet ik overdag maar oefeningen doen haha.


Nou zoals je al kunt lezen gaat het leren zien zonder bril nog niet helemaal zonder slag of stoot. :-)E-book

Download mijn gratis e-book 7 tips om goed te gaan zien en leer ik je de stappen die je direct kunt gaan zetten. Om op een natuurlijke wijze goed te gaan zien met je eigen ogen.

Klik hier om het e-book te downloaden