Zonder bril rond lopen, ik genoot ervan

Zonder bril

Anne vertelt hieronder over haar ervaringen om te gaan zien zonder bril.

Ik draag sinds 2007 een bril. Mijn brillenhaat begon het laatste jaar pas echt te groeien. Opeens merkte ik dat mijn cylinder in mijn linkeroog een halve punt achteruit was gegaan in een half jaar tijd. Dus ik moest een nieuwe bril. Ik heb een HELEBOEL monturen opgehad maar er paste er geen 1 op mijn neus. Geen 1 zat er lekker. Ik heb ook best wat brillen gekocht, soms kon ik ze terugbrengen en soms ook niet, want een bril is voor jou persoonlijk gemaakt, en de glazen, daar kunnen ze verder niets meer mee.

Ik verniel mijn ogen

Ik kreeg echt heel duidelijke signalen van het Universum dat ik moest stoppen met nieuwe brillen kopen. Als ik doorga met deze sterkte die nu gemeten is (als ik erdoorheen kijk is het voor mijn gevoel echt VEEL TE STERK) verniel ik mijn ogen. Dan kan ik straks helemaal niet meer zonder.
Kijk, ik geloof gerust dat sommige mensen WEL met een bril geholpen zijn, mensen die echt hele slechte ogen hebben bijvoorbeeld al sinds de geboorte maar ik ben nog op tijd.

Oogontspanningsoefeningen

Een paar maanden geleden kwam ik op de website van Karin terecht en ik downloade de oogontspanningsoefeningen.
Ik heb ze 1 keer gedaan en merkte wel meteen dat ik er het geduld niet voor had ze nog een keer te doen en ook meteen skeptisch was.

En weer ging de bril op!

Suiker

Ik ging toch regelmatig even kijken op de website van Karin en las ook dingen over het eten van suiker; dat dit heel slecht is voor je ogen. Dat wist ik helemaal niet. De laatste tijd word ik mij hier dus steeds bewuster van. Zo merk ik, dat als ik koffie met cafeïne gedronken heb, ik veel gespannener ben en ook slechter zie.

Ook als ik veel suiker heb gegeten zie ik minder!

Lijnzaad

Ik ben begonnen met gebroken lijnzaad te eten in mijn biogarde (stand, rechtsdraaiend). Ik eet wel zuivel. Op de website van Karin staat dat zijzelf een tijdje zuivel heeft weggelaten, maar ikzelf eet dus wel zuivel.Suiker eet ik zo min mogelijk. Ik eet tussendoor gedroogd fruit (abrikozen), suikervrije volgranenkoeken van de reformwinkel en suikervrije speltkoekjes van de reformwinkel, en gewoon fruit (appels/manderijenen).

Palmeren

Het palmeren doe ik regelmatig ook als ik in een warm bad lig.
Vandaag heb ik het 'zwaaien' ook toegepast in de tuin (methode van Bates, sta met beide benen op de grond en draai met je armen om je as).

Zonder bril

Ik ging vandaag naar het winkelcentrum zonder bril en ik merkte wel dat er emoties loskwamen. Het was heel anders dan met bril. Maar ik kon mij prima redden. IK herkende zelfs mensen!!!! En in de Hema voelde ik me veel vrijer dan met bril. Ik kon alles vinden wat ik nodig had. Wat heb ik mezelf lang veroordeeld tot het dragen van zo'n ding, dacht ik. Tegelijkertijd kwam ook de angst boven 'hoelang zullen mijn ogen nog zo goed blijven, straks worden ze toch weer slechter en moet ik toch weer de bril op'

Ik genoot ervan brilvrij rond te lopen

Maar ik moet zeggen dat ik er enorm van genoot om zo 'brilvrij' door de winkels te lopen en de kleuren zo helder te ervaren en te merken dat ik het ding helemaal niet per se nodig had. Ik ben mij ervan bewust dat als ik de brillen opzet die onlangs aangemeten zijn met de - volgens de opticien - benodigde sterkte, ik straks helemaal niet meer zonder bril kan.

Meer contact met de wereld

Ik merk, dat ik meer in contact sta met de wereld, nu ik geen bril op heb, en dat alles echter is. Dat ik ook veel meer bewegingsvrijheid heb. Toen ik bij de Action stond in de wachtrij bij de kassa verloor ik eventjes bijna mijn balans (interessant), want, als je ineens je bril zolang achter elkaar afhebt, zoeken je lichaam en je geest letterlijk naar een andere balans. Dus het is nog even wennen, maar lukt goed.

Een nieuw begin

Morgen moet ik weer naar de studie. Ik ben namelijk begonnen met een nieuwe studie, namelijk SPH. Het is tot nu toe erg leuk en ik heb ook kennis gemaakt met de klasgenoten. Dus, een heel nieuw begin.

Ik heb al best veel studies geprobeerd, en van een tijd lang Engels gestudeerd te hebben, stap ik over naar deze opleiding.
Ik doe morgen een wat zwakkere bril met een koordje om mijn nek.

Groet,
Anne

 

Lees verder over Anne door hier te klikken.
Ria Huisman
Door

Ria Huisman

op 16 Sep 2012

Sinds een paar weken heb ik een hangmat in mijn prieel. Wat is dat heerlijk ontspannend! Ook voor mijn ogen. Al schommelend bewegen mijn ogen mee en laat ik het los om ergens gericht naar te kijken. Of ik sluit ze een poosje en voel ze achter mijn oogbollen meebewegen. Ik denk erover om ook in mijn huiskamer voor de winter een paar haken in de muur te slaan. Boel aan de kant en schommelen maar!

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 17 Sep 2012

Ja, schommelen is een superoefening. Klinkt goed, een hangmat in je kamer.

Anne
Door

Anne

op 05 Sep 2012

ps wie herkent dit?

Anne
Door

Anne

op 05 Sep 2012

hoi karin bedankt dat je hebt gereageerd. De beamer kon ik lezen. Maar, toen ik in de klas zat en de docente ging dingen vertellen en ik keek medeleerlingen aan had ik ontzettende ontzettende moeie ogen, niet normaal meer. Ik had ook HEEL VEEL last van mijn astigmatisme ik kon niet focussen. Nu zul jij zeggen dat hoeft ook niet. Maar ik ervoer pijn in mijn ogen en hoofdpijn en dat het heel moeilijk ging ook met lezen. Thuis dacht ik de bril moet weer op de bril moet weer op hoewel ik mij afvraag of dat nu zo´n goed plan is. Ik lees nu een stukje in mijn SPH boek over kritisch denken. Ik ben bij deze dan ook wel kritisch, dat wil zeggen, hoe weet ik nu zeker of dit op lange termijn geen extra schade aan mijn ogen aanricht omdat ik nu zo´n last heb? :-(

petra
Door

petra

op 21 Sep 2012

Er komt op zo n moment ook veel stress bijkijken en een heleboel onzekere gedachtes.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 22 Sep 2012

Hoi Petra, Dat klopt, dat gebeurt vaak. Belangrijk is om liefdevol naar jezelf hierin te kijken. Naar de stress en naar de gedachtes. Wat kan helpen is ze naderhand ook even op te schrijven, al je bevindingen. Wat je wel zag, wat je naast de stress nog meer voelde.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 05 Sep 2012

Hoi Anne, wat goed dat je de beamer kon lezen. Als je merkt dat je moeie ogen hebt, sluit dan je ogen voor een aantal seconden. En doe als je thuis bent een aantal ontspanningsoefeningen zoals palmeren en zwaaien. En ik herken het zeker, misschien helpt het je ook om mijn boek te lezen. Als herkenning, stimulans en om je te helpen bij je onzekerheid. https://volzicht.nl/moeiteloos/. Gewoon doorgaan en de ontspanning blijven zoeken.

Karin Hogenboom
Door

Karin Hogenboom

op 05 Sep 2012

Beste Anne, Dank je wel voor het delen van je ervaring. Leuk om te lezen en leerzaam. Succes met je nieuwe begin, een nieuwe studie, zonder bril. groetjes Karin

Reactie plaatsen